گردشبان (gardeshban.ir) : اگر شما نیز جزو افرادی هستید که به چگونگی ساخت فیلم ها و سریال های قدیمی علاقه مند هستید، به فکر خرید بلیط هواپیما باشید، زیرا آدرس همینجاست، به شهرک سینمایی غزالی خوش آمدید.
شهرک غزالی پر از خاطره و لوکیشین های معروف سینماست که از نقطه به نقطه این شهرک خاطرات دارید. شهرک سینمایی غزالی جایی است که دکورهای خیابان ها و ساختمان های مربوط به فیلم ها و سریال های ایرانی ساخته و نگهداری شده است.
تاریخچه شهرک سینمایی غزالی
ساخت این شهرک در سال ۱۳۵۸ توسط کارگردان مشهور ایرانی، علی حاتمی شروع شد و به مدت ۸ سال طول کشید. برای ساخت این شهرک که در واقع بازسازی تهران قدیم بود از عکس های قدیمی استفاده گردید، مانند میدان توپخانه، ساختمان شهرداری، ساختمان عدلیه، خیابان لاله زار، خیابان اکباتان، جواهر فروشی قازاریان، گراند هتل، ساختمان شاه آباد و کافه پارس تهران قدیم. از سریال های مشهوری که در این شهرک فیلم برداری شده اند می توان به هزار دستان و شهرزاد اشاره کرد. علاوه بر تهران قدیم برای فیلم هایی چون مریم مقدس نیز بخشی از اورشلیم در این شهرک بازسازی شده است.
لوکیشن های شهرک سینمایی غزالی
لوکیشن های موجود در شهرک به سه بخش تقسیم می شوند: مجموعه دکورها و بناهای دوره قبل از اسلام. مجموعه دکورها و بناهای دوره بعد از اسلام و مجموعه دکورها و بناهای دوره معاصر. لوکیشن های فیلم هایی مانند شیخ مفید، سربداران، هشت بهشت، کارآگاه علوی، کفش های میرزا نوروز و… در این شهرک فیلم برداری شده اند. مورد جالب توجه اینست که علاوه بر نما های مربوط به تهران قدیم، نماهای باشتین و سبزوار نیز به نمایش گذاشته شده است.
خیابان لاله زار نیز یکی از قدیمی ترین خیابان های تهران است که در قدیم از میدان توپ خانه (سپه) شروع می شد و تا چهارراه اسلامبول می رسید که در زمان های قدیم دشت سرسبزی بود و لاله های فراوان آنجا می روییدند.
واگن اسبی از چهارراه شاهپور و حسن آباد و میدان توپ خانه می گذشت و به انتهای خیابان لاله زار می رسید. لاله زار در اواخر دوره قاجار و اوایل پهلوی نمادی از نوگرایی و هنر در ایران محسوب می شد، تا حدی که لقب شانزه لیزه تهران به خود گرفته بود. بسیاری از تئاترها، رستوران ها، تجارتخانه ها، کاباره ها، خیاط خانه ها، سینماها و فروشگاه های معروف ایران در این خیابان قرار داشتند. سریال مشهور شهرزاد که دهه سی تهران را به نمایش می گذارد، در این شهرک فیلم برداری شده است.
گسترش شهرک سینمایی غزالی
در سال ۱۳۸۰ تصمیم بر آن شد که در محوطه این شهرک هتلی به نام گراند ساخته شود که امروزه به نگین شهرک سینمایی معروف شده است و هدف از ساخت این مکان مجتمع پذیرایی بود که شامل تالار عروسی، رستوران، چایخانه سنتی، پارکینگ اختصاصی، آتلیه فیلم برداری و عکس، گل آرائی، شمع آرائی، آتش بازی، ماشین های کلاسیک، دو سالن مجزا و حیاط هزاردستان است.
بعد از گشت و گذار در شهرک سینمایی غزالی می توانید در رستوران گراند غذا میل کنید. همچنین در اواخر هفته و تعطیلات موسیقی زنده نیز پخش می شود و برای ورود به این هتل و رستوران باید ورودیه مجزا پرداخت کنید.
بخش های شهرک سینمایی غزالی
برای ورود به Ghazali Cinema Town باید از خیابان ۵۵ ام که به نام خیابان هزاردستان مشهور است وارد شوید. توجه داشته باشید که در مسیرتان چندین تپه و کوه مرتفع وجود دارند. بعد از عبور از ورودی شهرک سینمایی غزالی به چند مجسمه اسطوره ای خواهید رسید که ترکیبی از انسان، قوچ و شیر هستند.
بعد از عبور از این مجسمه ها تابلویی از نقشه کلی مجموعه در اختیارتان قرار می گیرد. پسازآن تابلوی خیابان لاله زار را خواهید دید. مورد جالب توجه در روبروی ورودی این شهرک سینمایی است که مجسمه هایی از بازیگران ایرانی چون استاد جمشید مشایخی، محمد علی کشاورز، علی نصیریان، عزت الله انتظامی و داوود رشیدی را خواهید دید.
راه دسترسی به شهرک سینمایی غزالی
شهرک سینمایی غزالی در بزرگراه شهید لشکری (کیلومتر۱۵ خیابان ۵۵ ام) روبروی شرکت سایپا واقع شده است، مطمئنا روزی لذت بخش را در میان تهران قدیم همراه با صرف ناهار خواهید داشت. بهترین راه دسترسی به این شهرک استفاده از مترو است که به خط ۵ متروی تهران بروید و در ایستگاه ایران خودرو پیاده شوید. ایستگاه در کیلومتر ۱۴ جاده است و فقط یک کیلومتر با شهرک سینمایی فاصله دارد. در ایستگاه که پیاده شدید، اتوبوسهای مخصوص شهرک را خواهید دید.
ساعت و هزینه بازدید از شهرک سینمایی غزالی
همه روزه حتی روزهای تعطیل نیز می توانید از ساعت ۹ صبح تا ۵ عصر به شهرک سینمایی بروید و با تهیه بلیط ورودی برای هر نفر از زیبایی های این شهرک بازدید کنید. برای بازدید از شهرک سینمایی غزالی باید ۲ تا ۵ ساعت وقت بگذارید، زیرا این مکان حتما ارزش دیدن دارد، پس هنگام مراجعه به ساعت رسیدنتان دقت کنید.
جاذبه های دیدنی نزدیک به شهرک سینمایی غزالی
بوستان جنگلی چیتگر: ۸ کیلومتر
دریاچه شهدای خلیج فارس: ۹.۷ کیلومتر
بوستان آبشار تهران: ۱۲.۳ کیلومتر
بام لند: ۱۴.۵ کیلومتر
باغ گیاه شناسی ملی ایران: ۱۵.۲ کیلومت
رستوران های نزدیک به شهرک سینمایی غزالی
هتل گرند: ۵۵۰ متر
کترینگ و رستوران صالحی: ۲.۲ کیلومتر
رستوران آریایی: ۵.۶ کیلومتر
غذای ایرانی پردیس: ۷ کیلومتر
هتل های نزدیک به شهرک سینمایی غزالی
هتل دانش: ۶.۶ کیلومتر
هتل پژوهش: ۹.۶ کیلومتر
هتل حاج ابراهیم ارم: ۹.۶ کیلومتر
هتل ایران مال: ۱۱ کیلومتر