اگر از آن دسته هستید که ترجیح میدهید تعطیلات خود را با هیجان و کمی ترس بگذرانید، خوب است بعضی از مقاصد گردشگری در دنیا با این ویژگیها را بشناسید. بعضی از این اماکن به قدری خطرناک هستند که ورود به آنها به صورت مطلق ممنوع است و رفتن به بعضی دیگر از آنها، تنها با حضور راهنمای باتجربه امکانپذیر میباشد. در این مطلب ده منطقه را که در عین جذابیت و شکوه و زیبایی، جزو خطرناکترین مکانها در دنیا محسوب میشوند، معرفی میکنیم.
اگر فرض کنید زمین خانهی ما باشد، درهی مرگ (Death Valley) در آمریکا اجاق گاز داغ آن محسوب میشود. این بیابان جذاب، بالاترین دمایی را که در سیارهی ما تا این زمان ثبت شده، یعنی ۵۶.۷ درجه سانتیگراد را به خود اختصاص داده است. مهم نیست که چقدر سرسخت و مقاوم هستید، خورشید درخشان و گرمای سوزان در درهی مرگ، خیلی سریع شما را خسته خواهد کرد. لازم است بدانید که بدون آب حداکثر ۱۴ ساعت در این بیابان زیبا دوام میآورید.
دمای بسیار بالا و غیر قابل تحمل - اغلب بالای ۵۰ درجه سانتیگراد- آتشفشانهای فعال متعدد و آبگرمهایی که گازهای سمی از آنها متصاعد میشود، این منطقه را به مکانی ترسناک تبدیل کرده است. تصور جایی بیرحمتر از صحرای داناکیل اریتره (Eritrea Danakil Desert) در شرق آفریقا دشوار است. اکثر مردم، این محل وحشتناک را «جهنم روی زمین» میدانند، اما این صحرا همچنان بسیاری از ماجراجویان شجاع را از سراسر جهان جذب خود میکند. فقط به خاطر داشته باشید که بازدید از داناکیل به تنهایی و بدون یک راهنمای باتجربه اکیداً ممنوع است.
قلهی کوه واشنگتن، رکورد سریعترین بادهای سطحی روی زمین را دارد. بالاترین سرعت ثبت شده در این مکان ۳۲۷ کیلومتر بر ساعت بوده است. هرچند بادهای قوی، تنها نگرانی این منطقه نیست. دمای هوا تا منفی چهل درجه و بارش سنگین و مداوم برف، این کوه را به مکانی خطرناک تبدیل کرده است. با وجود ارتفاع متوسط ۱۹۱۷ متری، کوه واشنگتن یکی از مرگبارترین قلهها را دارد. فشاری که بدن انسان در این قله متحمل میشود قابل مقایسه با تجربهی حضور در قلهی اورست است.
آتشفشان سینابونگ (Sinabung Volcano) در جزیرهی سوماترای اندونزی قرار گرفته است. در این مکان فوران مواد آتشفشانی به کرات رخ میدهد که باعث بی سرپناه شدن هزاران نفر میشود. شهرها و روستاهای نزدیک، در سالهای ۲۰۱۰، ۲۰۱۳، ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵ چندین بار با گدازه و خاکستر پوشیده شدند. آخرین فوران بزرگ در ۲۷ فوریه ۲۰۱۶ رخ داد. این فوران یک تودهی کشنده حاوی گازهای آتشفشانی، سنگ و خاکستر در ارتفاع ۲۵۰۰ متری ایجاد کرده و هیچ کس نمیداند فردا ممکن است چه اتفاقی در این مکان رخ دهد.
جزیرهی ایها دا کیمادا گرانده (lha da Queimada Grande) جایی در ساحل برزیل مخفی شده است. این جزیره که به جزیرهی مارها معروف شده، در نظر بسیاری از گردشگران ماجراجو، یکی از خطرناکترین مکانها بر روی کرهی زمین به حساب میآید. دلیل این امر ساده است. ایها دا کیمادا گرانده، میزبان سمیتری مار جهان یعنی مار افعی است. محققان بر این باورند که در هر متر مربع از این جزیره، ۵ مار افعی وجود دارد. چندین داستان از افرادی که به وسیلهی این شکارچی مرگبار کشته شدهاند، شنیده شده است. یکی از آنها در مورد نگهبان دریایی است که مورد حملهی افعیها قرار گرفته و بعد از این حادثه دولت برزیل ضمن خودکار کردن فانوس دریایی، بازدید از این جزیره را ممنوع کرد.
پارک ملی مدیدی (Madidi National Park) در آمریکا در نگاه اول بسیار تماشایی، اما در واقع بسیار خطرناک است. چرا؟ چون محل زندگی سمیترین گیاهان جهان است. تماس با هر کدام از گیاهانی که در این پارک رشد میکنند، خارش بسیار شدید، بثورات پوستی و سرگیجه ایجاد میکند. هرگونه بریدگی یا حتی یک زخم کوچک منجر به آلوده شدن بدن انسان به انگلهای گرمسیری میشود.
شبه جزیرهی کامچاتکا (Kamchatka) در شرق روسیه ، دره مرگ خود را دارد. غلظت بالای گازهای سمی در این دره، تهدیدی جدی برای همهی موجودات زنده است. گیاهان و حیوانات سریع میمیرند، در حالی که مردم بلافاصله بعد از استنشاق این گاز، احساس ناخوشایندی برایشان پیش میآید، تب و لرز میکنند و سرگیجه میگیرند.
در تایلند صاحب یک مزرعهی کروکودیل، بخشی نیمه بسته به نام قلمرو فیلها (Elephant Kingdom) برای توریستها ایجاد کرده که میتوانند برای بازدید و غذا دادن به کروکودیلها با یک چوب ماهیگیری به آنجا بروند. بسیاری از تروریستها نیز کروکودیلها را با گوشتهای آویزان تحریک میکنند و بعد از بیرون پریدن آن، غذا را دور می کنند تا حیوان گرسنه را بیشتر ببینند.
آتشفشان اِرتا اَلی (Erta Ale) در منطقهی آفار (Afar) اتیوپی در آفریقا، یکی از خطرناکترین آتشفشانها بر روی کرهی زمین است. زلزلههای کوچک به طور مداوم منطقه را تکان میدهد و درههای بزرگ و عمیقی را ایجاد میکند. علت این رویداد وجود دو دریاچهی گدازهای در دهانهی قله است. میزان گدازهی این کوه به طور پیوسته کم و زیاد میشود که نتیجهی آن لرزش سطح زمین است.
ممکن است فکر کنید که تصویری از کرات دیگر را میبینید؛ اما نه، این عکس فوق العاده از دریاچه ناترون (Natron) در تانزانیا است. پوستهی نمک قلیایی روی سطح دریاچه به قدری خطرناک است که همهی موجودات زنده در صورت تماس با آن خواهند مرد. به همین دلیل شنا در این دریاچه اکیداً ممنوع است. البته بوی شدید هیدروژنْ سولفیدی که از سطح آن متصاعد میشود به شما اجازه نمیدهد که برای مدت طولانی منظرهی خیرهکنندهاش را تحسین کنید.