gardeshban.ir

معرفی آداب و رسوم و فرهنگ مردم تونس/عکس

کشور تونس، تاریخی 3،000 ساله دارد و فرهنگ، غذا، لباس و معماری آن از کشورهای مختلفی تأثیر گرفته که در طول تاریخ بر آن‌ها مسلط شده بودند و امروزه به فرهنگی یکپارچه در میان کشور تبدیل شده‌اند. در ادامه بیشتر با آداب و رسوم مردم تونس آشنا می‌شوید.
کد خبر: ۳۵۱۹۲
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۱ دی ۱۳۹۹-1399 October 11
گردشبان (gardeshban.ir) :
تونس در کنار ساحل قرار گرفته و همیشه از طریق دریا، روابطش را با دیگر کشورهای کنار دریای مدیترانه حفظ می‌کرد. بیشتر شهرهای اصلی این کشور در کنار سواحلش قرار دارند و برای پیشرفت صنعت گردشگری آن نیز بر روی کیفیت و تفریحات این سواحل تمرکز شده است. کشورهای بسیاری در طول تاریخ بر تونس مسلط شدند و هر کدام تأثیر خودشان را در ابعاد مختلف زندگی مردم برجای گذاشتند. 

معرفی آداب و رسوم و فرهنگ مردم تونس/عکس

برای مثال شهر تاریخی کارتاژ و آمفی تئاتر الجم از بناهای مربوط به سلطه‌ی رومی‌ها به حساب می‌آید. این کشور طبیعتی متنوع دارد؛ به گونه‌ای که می‌توان جنگل‎های بلوط چوب‌پنبه‌ای را در بخش‌های شمالی و چندین بیابان را در جنوب آن مشاهده کرد. البته تونس کشوری کوچک و متجانس به شمار می‎رود و تنوع زیستی آن، به تفرقه‌ی فرهنگی در کشور منجر نشده است. پرچم این کشور یک ستاره و هلال ماه قرمز رنگ را دربرمی‌گیرد که از پرچم عثمانی‌ها گرفته شده و سلطه‌ی آن‌ها بر تونس از قرن 16 تا 19 میلادی را نشان می‌دهد.

معرفی آداب و رسوم و فرهنگ مردم تونس/عکس

زبان و مذهب

زبان رسمی تونس، عربی است و فرانسوی نیز زبان تجاری این کشور به حساب می‌آید. البته زبان انگلیسی و آلمانی هم در شهرهای بزرگ آن صحبت می‌شود. بیشتر مردم به دین اسلام ایمان دارند، اما تعطیلات آخر هفته‌ی آن‌ها برخلاف بسیاری از کشورهای مسلمان، شنبه و یکشنبه است و در پوشاندن موهای سر، اجباری در کار نیست.

لباس و پوشش

امروزه خانم‌ها در بیشتر شهرهای اصلی تونس، از اروپایی‌ها تأثیر گرفته‌اند و لباس‌های مدرن می‌پوشند. اما در قسمت‌های روستایی آن، هنوز هم لباس‌های رنگارنگ و سبک بربر به تن و تعداد زیادی جواهر را از خود آویزان می‌کنند. در مجموع لباس سنتی آقایان در تونس، «جبة» (Jebba) و لباس سنتی خانم‌ها، «خفتان» (Kaftan) نامیده می‌شود که در عربی به آن «قفطان» هم می‌گویند. خفتان لباس بلندی است که با طلا و سنگ‌های قیمتی تزئین شده و جنس آن بنا به شرایط، می‌تواند ابریشمی، نخی یا پشمی باشد و تنوع بیشتری نسبت به لباس مردها دارد. 

خانم‌های اشراف‌زاده تا قرن 19 از این لباس در مجلس عروسی‌شان استفاده می‌کردند و امروزه در شهرهایی همچون حمامه و سوسه، بعضی از دختران آن را به عنوان لباس عروسی‌شان انتخاب می‌کنند. لباس‌های سنتی این کشور را می‌توانید به عنوان سوغات خریداری کنید و با خود به خانه بیاورید.

غذاهای سنتی

کشاورزی در اقتصاد تونس اهمیت بسیاری دارد و از فرآورده‌های اصلی آن می‌توان به زیتون، میوه، سبزیجات و گندم اشاره کرد که از آن برای پخت انواع غذاهای تونسی استفاده می‌شود. درواقع تونس، یکی از اصلی‌ترین تولیدکنندگان روغن زیتون در دنیا به حساب می‌آید. «بلغور عربی» (Couscous)، غذای ملی این کشور است و علاوه بر خوردن آن در روزهای عادی، مدل پر مخلفات آن در جشن‌های به خصوصشان سرو می‌شود. مردم کنار سواحل، بیشتر از غذاهای دریایی و تخم مرغ استفاده می‌کنند و در بخش‌های روستایی آن ترجیح می‌دهند به جای قهوه، چای بنوشند.

معرفی آداب و رسوم و فرهنگ مردم تونس/عکس

کوسکوس - غذای سنتی تونس

خانواده و آداب معاشرت

خانواده در تونس، جایگاه ویژه‌ای میان مردم دارد. برای رفتن به خانه‌ی تونسی‌ها بهتر است هدیه‌ای مثل شیرینی، شکلات، کیک، میوه یا گل برای آن‌ها ببرید و اگر هدیه‎ی شما را همان موقع باز نکردند، تعجب نکنید؛ زیرا معمولاً باز کردن کادو بلافاصله بعد از گرفتن آن در این کشور رواج ندارد. علاوه بر آن یادتان باشد که بعضی از مهمانی‌های آن‌ها مختلط نیست؛ بنابراین اگر کسی شما را به خانه‌اش دعوت کرد، حتماً مطمئن شوید که همسرتان هم دعوت است یا خیر. 

همچنین ترجیحاً لباس‌های خوبی بپوشید تا احترام شما به میزبانتان را نشان بدهد و از خانه‌ی آن‌ها تعریف کنید و اگر خودشان کفش پایشان نبود، کفش‌هایتان را قبل از ورود به خانه دربیاورید. برای صرف شام، جای مهمان در صندلی کنار میزبان قرار دارد و قبل و بعد از شام احتمالاً سینک ظرف‌شویی کوچکی می‌آورند تا دستانتان را بشویید و با حوله خشک کنید. تونسی‌ها خودشان را میزبانان خوبی می‌دانند و معمولاً یک ظرف غذای مشترک بر روی میز قرار می‎دهند و باید از سمت خودتان و با دست راست در بشقابتان غذا بکشید.

معرفی آداب و رسوم و فرهنگ مردم تونس/عکس
پنجره
ارسال نظر
گردشگری به روایت تصویر
نگاه دوم
یادداشت
مناطق آزاد
داغ
پربازدیدها
آخرین اخبار