gardeshban.ir

طرز تهیه ته چین کشمش و لپه سمنانی؛ خوشمزه و خاص

در گزارش زیر طرز تهیه ته چین کشمش و لپه سمنان را به شما آموزش می‌دهیم.
کد خبر: ۳۵۳۶۹
تاریخ انتشار : سه‌شنبه ۱۶ دی ۱۳۹۹-1399 October 16
گردشبان (gardeshban.ir) :
ته چین کشمش و لپه غذایی خوشمزه مخصوص استان سمنان است. همان طور که از اسم این غذا پیداست این غذا بر پایه کشمش، برنج و لپه است. 

البته در این غذا سینه مرغ هم وجود دارد. مطابق با دستور پخت ته چین‌های دیگر در این ته چین هم ماست چکیده، زعفران و تخم مرغ وجود دارد. نکته جالبی که باید به آن توجه کنید این است که ماست چکیده بکار رفته در این غذا حتما باید ترش باشد. برنج این غذا می‌تواند مطابق با سلیقه شما به صورت آبکش یا دمی باشد. 

حتما دقت کنید که لپه‌ها به خوبی پخته و مغز پخت شوند. ترکیب لپه و کشمش در کنار سینه مرغ و زعفران و ماست چکیده ترش طعم دلپذیری ایجاد می‌کند. حتما دقت کنید که در مرحله اول برنج باید زنده برداشته شود تا در مرحله پخت ته چین شل نشود. مخلوط برنج، ماست، تخم مرغ و زعفران را کف قابلمه ریخته و سپس تمام مواد آماده شده را روی برنج بریزید و به خوبی با قاشق فشار دهید تا یکدست شود. اجازه دهید ته چین با حرارت ملایم دم بکشد. این غذا به دلیل دارا بودن کشمش طعم شیرین دارد و از این جهت برای کودکان بسیار خوشایند است. 

کشمش خواص مفید فراوانی دارد از جمله آن‌ها این است که به کاهش فشار خون کمک می‌کند و از سلامت قلب محافظت می‌کند. کشمش نقش موثری در پیشگیری از ابتلا به سرطان دارد. کشمش بدلیل دارا بودن خواص مفید فراوانی که دارد می‌تواند در رژیم غذایی روزانه شما گنجانده شود. علاوه بر آنکه مصرف کشمش انرژی زا است همچنین مقادیر بالایی از پتاسیم، آهن، فیبر و دیگر مواد مغذی را دارا است. 

علاوه بر تمامی موارد گفته شده مصرف کشمش به سلامت دهان و دندان کمک می‌کند و جالب است بدانید که در رفع پوسیدگی دندان هم بی تاثیر نیست. از انواع دیگر پلو می‌توان به: ته چین با گوشت، ته چین هویج، کدو پلو و بت ماهی سورین (برنج ماهی شور) اشاره کرد.


مواد لازم

سینه مرغ: ۸۰۰ گرم
برنج: ۳ پیمانه
کشمش پلویی: یک دوم پیمانه
تخم مرغ: ۲ تا ۳ عدد
لپه: یک دوم پیمانه
ماست چکیده ترش: ۳۰۰ گرم
پیاز: ۱ عدد
روغن: به میزان لازم
زعفران: به میزان لازم
پیاز: ۱ عدد
فلفل: به میزان لازم

طرز تهیه:

برنج را شسته و بخیسانید.

آن را در آب جوش ریخته یا بصورت کته یا آبکش دم کنید.

لپه را شسته و داخل آب و روی حرارت قرار دهید تا بپزد.

روغن را حرارت قرار داده و پیاز خلال شده و سینه مرغ را بخوبی در آن تفت دهید.

نمک و فلفل و زعفران را اضافه کنید.

کمی آب روی مواد بریزید تا خوب پخته شوند.

پس از پختن مرغ آن را ریش ریش کرده و کنار بگذارید.

کشمش پلویی را کمی بخیسانید و سپس در روغن تفت دهید.

در کاسه جداگانه تخم مرغ‌ها را با چنگال هم زده تا باز شوند.

سپس کمی روغن، زعفران دم کرده و ماست چکیده را اضافه نمایید.

برنج را با آن مخلوط کنید.

کشمش و سایر مواد را با هم روی برنج بریزید و با قاشق فشار دهید.

بگذارید ته چین دم بکشد.

غذا آماده سرو است.


پنجره
ارسال نظر
گردشگری به روایت تصویر
نگاه دوم
یادداشت
مناطق آزاد
داغ
پربازدیدها
آخرین اخبار