gardeshban.ir

برزخ هفت ساله‌ی عشرت‌آباد

هفت سال بعد از نخستین امیدواری‌ها برای مرمت و ساماندهی «عشرت‌آباد» تاریخی؛ بار دیگر حرف از برگزاری جلسه بین سازمان زیباسازی، میراث فرهنگی و نهاد نظامی است تا برای برنامه‌های مرمتی و ساماندهی عشرت‌آباد نتیجه‌گیری شود!
کد خبر: ۳۵۳۷۶
تاریخ انتشار : سه‌شنبه ۱۶ دی ۱۳۹۹-1399 October 16
گردشبان (gardeshban.ir) :
 ۱۳ دی هفت سال قبل؛ احمد مسجد جامعی - رییس وقت شورای شهر تهران -  در بازدید از منطقه هفت شهرداری تهران و عمارت عشرت آباد، با حضور مدیر کل وقت میراث فرهنگی استان تهران و معاون هماهنگ کننده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، بعداز بازدید از داخل عمارت کلاه فرنگی نسبت آغاز عملیات مرمت و نجات بخشی عمارت عشرت آباد تا پایان سال جاری - ۱۳۹۲ - تاکید کردند.

در جریان آن بازدید امیدوار بودند که در مدت سه هفته تا یک ماه سند مرمت این عمارت تهیه و مسئولیت‌های هر ارگان مشخص شده و پس از این یک ماه زمان‌بندی مشخصی برای پایان کار ارائه شود. حتی معتقد بودند با پایان مرمت‌ها؛ برای کارکرد و کاربری فضا می‌توانند تصمیم گیری کنند تا مشخص شود آیا می‌توان به عنوان یک موزه و فضای دید عمومی از آن استفاده کرد یا باید کاربری دیگری برای آن اندیشید.

حتی سردار ریوندی - معاون وقت هماهنگ کننده سپاه نیز که در آن جلسه بازدید حضور داشت با تاکید بر اینکه همین حالا نیز این مجموعه در معرض بازدید مردم قرار دارد و نیروهای بسیج از آن استفاده می‌کنند، تاکید داشت که «آمادگی این را داریم تا همکاری لازم را برای نگهداری و مرمت این عمارت داشته باشیم. البته نمی‌توان ۲۴ ساعته این فضا را به دلیل قرار گرفتن در محدوده پادگان در اختیار بازدید عموم قرار داد. اما می‌توانیم در ساعاتی ضمن کنترل پادگان امکان بازدید از این فضای تاریخی را در اختیار مردم و ارگان‌ها قرار دهیم.»

حالا هفت سال از آن‌ حرف‌ها و جلسات گذشته و هنوز عشرت‌آباد در همان مسیر اول و نخستین جلسه و همان حرف‌ها قرار دارد...

هر چند در طول این مدت زمان عرصه و حریم این بنای تاریخی دستخوش ساخت و ساز مجتمعی درون سازمانی شد و از گودبرداری تا ساخت و بهره‌برداری چند ساختمان بلندمرتبه که دیدِ منظری عشرت‌آباد را از میدان سپاه به طور کامل گرفت، به سرانجام رسید اما عشرت‌آباد هنوز وامانده از جلساتی است که متولیان میراث فرهنگی و مدیریت شهری در آن حرف می‌زنند با اما و اگرهایشان.

برزخ هفت ساله‌ی عشرت‌آباد

تا سرانجام با هت‌تریک اعضای شورای شهر در صحبت کردن از این عمارت، برای دومین بار متولیان میراث فرهنگی هم به بحث عشرت‌آباد وارد شدند.

بعد از حضور مسجدجامعی دران عمارت، دومین عضو شورا؛ حجت نظری - عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران - بود که سه‌شنبه ۱۶ اردیبهشت امسال، سراغ عشرت‌آباد رفت؛ او این بار «جزئیات توافق سپاه تهران و مدیریت شهری برای مرمت عمارت کلاه فرنگی عشرت‌آباد را تشریح کرد و حتی از کاربری احتمالی برای این بنای تاریخی خبر داد.»

او به ایسنا گفت: «در صحبت‌هایی که با سردار یزدی فرمانده سپاه محمد رسول الله انجام شد متوجه شدیم سپاه نیز از مرمت عمارت کلاه فرنگی معروف به عشرت آباد که در داخل پادگان قرار دارد، استقبال می‌کند. بعد از مرمت می‌توان این عمارت را در راستای تعامل با فضای شهر، در معرض دید عموم قرار داد. البته از آن‌جایی که این عمارت در داخل پادگان سپاه قرار دارد ممکن است بازدید از این عمارت در روزهای خاصی از هفته برای عموم مردم امکان‌پذیر باشد.»

در آن جلسه که با حضور سردار یزدی و رئیس سازمان زیباسازی شهرداری تهران جمع‌بندی نهایی صورت گرفت، اعلام شد به‌زودی تفاهم‌نامه‌ای بین شهرداری و سپاه محمد رسول الله نیز در این راستا منعقد می‌شود و مقرر شد سازمان زیباسازی به عنوان مجری طرح، در گام اول ارزیابی‌های فنی نحوه مرمت را انجام دهد و بعد از آن با برگزاری مناقصه مجری اصلی مرمت عمارت کلاه فرنگی عشرت‌آباد مشخص خواهد شد.

بعد از گذشت حدود هفت ماه محمد سالاری - رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهرتهران – هفتم دی در دویست و پنجاه و نهمین جلسه شورای شهر تهران؛ نسبت به تعلل سازمان زیباسازی شهرداری تهران در پیشبرد امور محوله تذکر داد و گفت: در دوره سردار یزدی - فرمانده سپاه محمد رسول الله - تفاهم خوبی در خصوص مرمت و بهسازی بنای کلاه فرنگی عشرت‌آباد به عنوان یکی از بناهای میراثی و تاریخی بسیار ارزشمند انجام شد اما متاسفانه هنوز هیچ اقدام عملیاتی در این خصوص از سوی سازمان زیباسازی صورت نگرفته است.

برزخ هفت ساله‌ی عشرت‌آباد

حجت نظری، برزین ضرغامی و نماینده سپاه محمد رسول‌الله در بازدید اردیبهشت نظری از عشرت‌آباد
قرار است جلسه‌ای مشترک برگزار شود تا برای عشرت‌آباد به نتیجه برسند

و سرانجام مرتضی ادیب‌زاده - معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان تهران - در گفت‌وگو با ایسنا می‌گوید: بر اساس صحبت‌های انجام شده قرار است هماهنگی برای برگزاری جلسه‌ای مشترک بین سازمان زیباسازی، میراث فرهنگی و سپاه محمدرسول‌الله انجام شود تا بتوانیم درباره‌ی برنامه‌های مرمتی و ساماندهی عشرت‌آباد به نتیجه برسیم.

وی با اشاره به مشخص شدن مشاور طرح توسط سازمان زیباسازی، ادامه می‌دهد: آغاز مرمت نیازمند گرفتن یکسری مجوزها برای ورود به این مجموعه است، از سوی دیگر باید بحث اعتبار و موارد فنی و کارشناسی نیز مشخص شوند.

او با تاکید بر این‌که از سوی دیگر باید چگونگی بازدید از مجموعه برای مردم بعد از مرمت بنا و در آینده نیز مورد بررسی قرار بگیرد، می‌افزاید:‌ فرایند مرمتی با نظارت میراث انجام می‌شود و زمانی‌که مشاور طرح نقشه‌ها را تهیه و برای ما ارسال کند، ما در اسرع وقت آن را بررسی و نتیجه را به آن‌ها اعلام می‌کنیم.

برزخ هفت ساله‌ی عشرت‌آباد

بازدید مسوولان از عمارت عشرت‌آباد
بعد از ۳۵ سال بی خبری از این بنای تاریخی - دی ۱۳۹۲
پنجره
ارسال نظر
گردشگری به روایت تصویر
نگاه دوم
یادداشت
مناطق آزاد
داغ
پربازدیدها
آخرین اخبار