گردشبان (gardeshban.ir) : آب انبار وکیل یکی از چندین آب انبارهای کریم خانی است که با زیباییهای خاص و منحصر به فرد خود نظر عده زیادی را جلب کرده است.
این آب انبار که مثل آب انبارهای حافظیه، دیوانخانه و هفت تن به دستور کریم خان زند و به منظور تامین آب آشامیدنی مردم شیراز ساخته شده است، دارای معماری بسیار جالب و حیرت انگیزی بوده و در مجموع، امروزه به یکی از مهمترین جاذبههای شهر شیراز تبدیل شده است. پس چه بهتر که با خرید بلیط هواپیما شیراز از نزدیک شاهد معماری این بنا باشید.
چرا بازدید از آب انبار وکیل شیراز پیشنهاد میشود؟
آب انبار وکیل شیراز بخشی از محور تاریخی کشور ایران است که شرایط دوران زندیه را به خوبی نشان میدهد.
از آب انبار وکیل شیراز به عنوان عمیقترین موزه گالری ایران یاد میشود.
بادگیر آب انبار وکیل شیراز دارای تزئینات آجری بوده و زیبایی خاصی دارد.
نام آب انبار وکیل به عنوان یکی از آب انبارهای کریم خانی در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است.
تاریخچه آب انبار وکیل شیراز
آب انبار وکیل شیراز مثل هر آب انبار دیگری برای تامین آب مورد نیاز مردم در فصول مختلف سال از جمله فصل تابستان ساخته شده بود. تاریخ ساخت این آب انبار که به سال ۱۱۸۰ هجری قمری باز میگردد. یعنی همزمان با ایامی که مسجد وکیل شیراز در حال ساخته شدن بود.
آب جمع شده در این آب انبار با نمک پاشی تصفیه شده و در اختیار مردم قرار میگرفت. این رویه چندین سال ادامه داشت تا اینکه از اردیبهشت ۱۳۳۱ لوله کشی آب به منازل انجام شد و کم کم آب انبار وکیل و سایر آب انبارهای شهر شیراز از رده خارج شدند.
معماری آب انبار وکیل شیراز
کسانی که با معماری سنتی ایران آشنا هستند، به خوبی میدانند که طرح کلی آب انبار وکیل شیراز از معماری دوران صفویه الهام گرفته شده است. بنابراین، سازه آب انبار وکیل بسیار محکم و بزرگ بوده و مخزن بسیار عظیمی را میتوان در آن شاهد بود. به طور کلی، طرح آب انبار وکیل شیراز از راه پله سنگی، مخزنی به شکل مستطیل، بادگیر و پوشش طاق شکل یافته است.
نکته جالب در مورد طرح معماری این آب انبار، بادگیرهای آن است که با استفاده از آجر و به زیباترین شکل ممکن تزئین شدهاند. ظاهرا هدف از ساخت این بادگیرها خنک نگه داشتن آب و کمک به تهویه فضای داخل آب انبار بوده است. جالب است بدانید که در اطراف آب انبار وکیل شیراز ساختمانهای دیگری نیز وجود داشته که از بین رفتهاند. حتی بر روی خود آب انبار وکیل بنایی با نام نقاره خانه قرار داشت که این بنا نیز در گذر زمان رو به نابودی گذاشته است.
هزینه و زمان پیشنهادی بازدید از آب انبار وکیل چه قدر است؟
هزینه دریافت بلیط ورودیه به آب انبار وکیل برای بازدیدکنندگان ایرانی بسیار پایین است. بنابراین شما با دریافت بلیط میتوانید ۱ تا ۲ ساعت از زمان خود را به بازدید از آب انبار وکیل شیراز و آشنایی بیشتر و بهتر با این مکان تاریخی اختصاص دهید.
فصل مناسب برای بازدید از آب انبار وکیل چه زمانی است؟
با توجه به این که آب انبار وکیل شیراز به منظور خنک کردن آب در فصول ابتدایی سال تعبیه شده بود، به نظر میرسد که بازدید از این آب انبار در همین فصلها بسیار خوب و مناسب باشد. بدین ترتیب شما میتوانید با کارکرد آب انبار وکیل شیراز بهتر آشنا شوید. لازم به ذکر است که زیباییهای خود شهر شیراز در فصل بهار چندین برابر سایر فصلهای سال است. بنابراین اگر در بهار قصد سفر به شهر بهارنارنج و گل را دارید بهتر است هم اکنون به سایت خرید آنلاین بلیط هواپیما سر بزنید.
چگونه به آب انبار وکیل شیراز برویم؟
با توجه به فاصله کم ایستگاههای مترو و اتوبوس به آب انبار وکیل شیراز، اغلب مسافران و گردشگران این شهر از وسایل حمل و نقل عمومی برای دسترسی به آب انبار وکیل استفاده میکنند. جالب است بدانید که ایستگاه مترو زندیه فقط ۱ کیلومتر با آب انبار شیراز فاصله دارد و همچنین فاصله بین ایستگاه اتوبوس شهرداری و این آب انبار، فقط ۸۰۰ متر است. بنابراین تنها با چند دقیقه مترو یا اتوبوس سواری و پیاده روی کوتاه مدت میتوان خود را به راحتی به آب انبار وکیل رساند.
در نزدیکی آب انبار وکیل از چه جاهای دیدنی دیگری میتوان بازدید کرد؟
موزه پارس شیراز: ۱.۷ کیلومتر
خانه تاریخی منطقی نژاد: ۱.۸ کیلومتر
موزه خانه فروغ الملک: ۱.۹ کیلومتر
پارک آزادی: ۲.۱ کیلومتر
عمارت و باغ شاپوری: ۲.۴ کیلومتر
آرامگاه حافظ شیرازی: ۳.۴ کیلومتر
چه هتل هایی در نزدیکی آب انبار وکیل برای اقامت وجود دارد؟
هتل پارسه شیراز: ۳۰۰ متر
هتل زندیه شیراز: ۹۰۰ متر
هتل پارک شیراز: ۱.۱ کیلومتر
هتل ارگ شیراز: ۱.۳ کیلومتر
هتل کریم خان شیراز: ۱.۹ کیلومتر
هتل بزرگ شیراز : ۲.۹ کیلومتر
چه رستوران ها و غذاخوری هایی نزدیک به آب انبار وکیل هستند؟
رستوران اجاق و آتش: ۸۵۰ متر
رستوران خانه فرهنگ وکیل: ۱.۶ کیلومتر
رستوران کته ماس: ۱.۶ کیلومتر
کافه رستوران قوام: ۱.۷ کیلومتر
رستوران صوفی: ۲ کیلومتر
رستوران سنتی شرزه: ۲.۴ کیلومتر