gardeshban.ir

۱۰ مورد از بهترین و معروف ترین موزه های اصفهان+تصاویر

یکی از جاذبه‌های گردشگری در همه کشورها که اتفاقا طرفداران زیادی هم دارد، موزه‌ها هستند. خیلی از افرادی عاشق کندوکاو در گذشته و آشنایی با تاریخ و تمدن مردم قدیم، موزه‌ها را به عنوان اولین گزینه گردشگری انتخاب می‌کنند.
کد خبر: ۳۶۴۵۰
تاریخ انتشار : سه‌شنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۹-1399 November 14
گردشبان (gardeshban.ir) :

شهرهای بسیاری در سراسر دنیا و ایران موزه‌های جذاب و متنوع دارند که بیان‌گر  زیبایی‌های تاریخ و فرهنگ آن‌هاست. اصفهان نیز از این قاعده مستثنی نیست. شهر اصفهان یکی از  زیباترین شهرهای ایران بوده و دارای تمدنی بسیار غنی است. این شهر  به دلیل داشتن جاذبه‌های تاریخی، تفریحی، گردشگری، مذهبی و تجاری فراوان از شهر های پر رونق ایران محسوب می‌شود که به نصف جهان نیز شهرت دارد. در ادامه با ما همراه باشید تا ۱۰ مورد از موزه های اصفهان را به شما معرفی کنیم.

۱٫ موزه چهل ستون

کاخ چهل‌ستون بی‌شک یکی از زیباترین موزه‌های به جا مانده از دوره صفویان در اصفهان است که  به لحاظ ارزش تاریخی و معماری بعد از موزه گلستان رتبه دوم را دارد. اگر نسبت به هویت ایران در طول دوره‌های مختلف کنجکاو هستید، نباید بازدید از این مکان را از دست بدهید، زیرا همان‌طور که اشاره شده، موزه چهل ستون معماری خاص و شگفت‌انگیزی دارد که می‌تواند دقایق زیادی شما را به خود خیره کند.

زمان ساخت این کاخ به زمان شاه عباس صفویه و دوره‌ای که اصفهان پایتخت ایران بود، برمی‌گردد. این موزه در حقیقت  ۲۰ ستون دارد. این ستون‌ها دقیقا روبه‌روی یک استخر قرار گرفته‌اند و انعکاس آب باعث می‌شود ۲۰ ستون‌ هم در آب ببینید. برای همین این عمارت زیبا به چهل ستون معروف است.

موزه های اصفهاناشیایی که در این موزه وجود دارند، از نوع مردم‌شناسی و باستان شناسی هستند. همچنین نسخ خطی، نگارگری و ظروف تزیینی و کاربردی موجود در آن از دوره اسلامی است. مساحت این کاخ بالغ‌بر ۶۷۰۰ مترمربع است که شامل تالار آینه، تلار بیست ستون، دو اتاق شمالی و جنوبی تالار آینه، ایوان‌های طرفین سالن پادشاهی و حوض بزرگ مقابل تالار است. باغ موزه چهلستون جز ۹ باغ ایرانی است که در فهرست میراث تارخی یونسکو نیز به ثبت رسیده‌اند. این موضوع نشان‌دهنده اهمیت و جایگاه این موزه است.

این موزه همه روزه به جز ایام سوگوای میزبان گردشگران است. شما می‌توانید در فصل های بهار و تابستان در ساعات ۸:۳۰ الی ۲۰ و در فصل‌های پاییز و زمستان ۸:۳۰ الی ۱۷ از دیدنی‌های این موزه دیدن کنید.

آدرس موزه چهل ستون: اصفهان، خیابان استانداری

۲٫ موزه کلیسا وانک از موزه های اصفهان

این موزه در شمال محراب کلیسای وانک واقع شده کاست. موزه کلیسای وانک از دو طبقه و دو تالار با ویترین‌های ثابت و سیار تشکل شده است. حدودا ۸۳۰ شی در این مکان به نمایش گذاشته‌ شده است که به قرن ۱۶ تا ۲۰ میلادی مربوط هستند. بخش‌های تشکیل‌دهنده این موزه موارد زیر هستند:

کتاب‌ها و نسخه‌های خطی که در کل ۷۱۰ جلد است. این کتب شامل حدود ۲۰۰ جلد تورات، انجیر و کتاب مقدس است که به زبان ارمنی روی پوست و کاغذ نوشته شده‌اند. برخی از این کتاب‌ها سرفصل‌های طلاکاری شده دارند. تابلو‌های گچ‌بری و نقاشی موزه کلیسا وانک مجموعه‌ای ارزنده از نقاشان اروپایی و ارمنی است که روی کرباس، شیشه، پوست، چرم و فلز کشیده شده‌اند.

موزه های اصفهان


آثار فلزی بسیار زیبا و هنرمندانه که خود شامل زیورآلات طلا و نقره، کمربند، سینی، قلاب شنل، ظروف روغن مقدس و… هستند. آثار چوبی مانند انواع ساعت، مبلمان، صلیب، انواع جعبه، شمعدان و تابلو‌های منبت‌کاری شده بوده که در نوع خود بسیار ارزشمند و بی‌نظیر است. غرفه پیرم‌خان که وسایل شخصی، عکس‌ها و مکاتبات شخصی پیرم‌خان در آن قرار گرفته است. این اشیا در سال ۱۹۷۴ میلادی به این موزه اهدا شده‌اند.

غرفه نسل‌کشی ارمنیان که کتاب‌های نسل‌کشی ارمنیان به زبان‌های مختلف و مکاتبات سلاطین عثمانی را برای گردشگران به تصویر کشیده است. همچنین موزه شامل ظروف چینی و سفالی، غرفه‌های صنعت چاپ، فرمان‌ها و غرفه‌های جمهوری ارمنستان در ۱۹۱۸ میلادی است. ویژگی خاص این موزه این است که می‌توانید از کلیسای زیبا وانک‌هم دیدن کرده و با آداب و رسوم ارمنی‌های منطقه جلفای اصفهان‌هم بیشتر آشنا شوید.

این موزه زیبا همه روزه به جز روز‌های جمعه، ایام سوگواری و تعطیلات ارامنه از ساعت ۸ الی ۱۷:۳۰دقیقه میزبان گردشگران است.

آدرس: اصفهان، خیابان نظر شرقی، کوچه کلیسا وانک

۳٫ موزه موسیقی

یکی دیگر از موزه های اصفهان موزه موسقی است که زمان زیادی از تاسیس آن نگذشته است. این موزه در یکی از سرسبز‌ترین خیابان‌های اصفهان یعنی خیابان جلفا قرار دارد. در این موزه بیش از ۳۰۰ آلات ادوات موسیقی  برای بازدید وجود دارد. با توجه به مدت کمی که از بازگشایی این موزه گذشته، اینکه موزه موسیقی برنده دوجایزه شده بسیار جالب‌توجه است. آخرین جایزه توسط شورای بین‌الملل موزه‌ها ( ایکوم) به عنوان بهترین موزه خصوصی ایران به این موزه زیبا تعلق گرفته است. این موزه بخش‌های مختلفی برای نمایش ادوات موسیقی دارد.

در تالار سازهای ملی می‌توانید با سازها و انواع آن به دو زبان فارسی و انگلیسی آشنا شوید. امکانات صوتی و تصویری این تالار لذت آشنایی و تجربه با سازها را برای شما دوچندان می‌کند.

تالار سازهای محلی یکی از بخش‌های مهم این موزه است که برای سازهای محلی به صورت مجزا در نظر گرفته شده است. درطول گردش در این موزه می‌توانید از راهنمایی مسئولان برای شناخت موسیقی اصیل ایرانی و سازهای محلی هر منطقه و امکانات صوتی و تصویری استفاده کنید.

سرای سرآهنگان بخش دیگری از موزه موسیقی اصفهان است.شما می‌توانید در این قسمت با هنرمندان و اساتید بالا رتبه موسیقی اصفهان آشنا شده و از زندگینامه و اثرات آن‌ها روی موسیقی اصفهان باخبر شوید.
موزه های اصفهان

موسیقی‌سرا از دیگر ویژگی‌های منحصربه‌فرد این موزه است که به شما این امکان را می‌دهد از موسقی سنتی زنده نیز لذت ببرید. کارگاه ساز سازی از دیگر بخش‌های موزه‌ موسیقی است که به شما امکان مشاهده ساخت سازهای معروف ایرانی را می‌دهد. ویژگی منحصربه‌فرد این موزه وجود آلات موسیقی است که نظیر آن در هیچ کشوری یافت نمی‌شود. همچنین می‌توانید از فروشگاه این موزه سازهای مختلف را  با کیفیت بالا تهیه کنید.

این موزه همه روزه از ساعت ۹ الی ۲۱ میزبان گردشگران است.

آدرس: اصفهان، خیابان جلفا


۴٫ موزه رکیب خانه

موزه رکیب‌خانه حدود ۲۶۰۰ مترمربع  مساحت دارد که حدودا ۱۲۰۰ مترمربع از آن را تالار بازدید در برگرفته است. این موزه زیبا هفت بخش و صد‌ها اثر نفیس دارد که عبارت‌ هستند از بخش خط و کتابت، آثار لاکی و روغنی، نگارکاری، آثار فلزی، آبگینه سفال و چینی، دستباف‌ها و رودوزی‌های سنتی، آثار چوب و… که همه ارزش دیدن را دارند.

شاه‌نشین که یکی از زیباترین هنرهای گچ‌بری و آینه‌کاری در آن استفاده شده، هم‌اکنون به دفتر این موزه تبدیل شده است. طبقه بالا این موزه هم اکنون کاربری اداری این مجموعه را دارد. این موزه بیش از ۳۰۰۰ شی گوناگون از دوره‌های مختلف دارد عمده‌ آن‌ها از دوره صفویه و قاجاریه باقی مانده‌اند.

این بنا که در زمان سلطنت شاه عباس در اصفهان تاسیس شده، با توجه به اسم رکیب‌خانه نشان از این دارد که در گذشته محل نگهداری وسایل سوار کاری، یراق‌آلات اصطبل دولتی و… بوده است. این موزه پس از پیروزی انقلاب مورد مرمت اساسی قرار گرفت.

موزه رکیب خانه


اشیا موجود در موزه هنرهای تزیینی تهران و آثار قدیمی همه به این موزه منتقل شد تا در معرض دید گردشگران قرار بگیرد. در سال ۱۳۵۷ این موزه رسما تاسیس شد و مورد بهره‌برداری قرار گرفت. پیشنهاد می‌شود حتما از این موزه زیبا دیدن کنید، زیرا باتوجه به ویژگی‌‎های قید شده، بازدید از این موزه حداقل برای یک‌بار خالی از لطف نیست.

این موزه همه روزه از ساعت ۸:۳۰ الی ۱۳ به جز ایام سوگواری پذیرای گردشگران است.

آدرس: اصفهان، خیابان استانداری، روبه‌روی داشنگاه پردیس

۵٫ موزه حمام علیقلی‌خان

از دیگر بناهای به جا مانده از دوران صفوی که در حال حاضر به موزه مردم شناسی اصفهان شده، حمام علیقلی‌خان است. این بنا یکی از برجسته‌ترین مکان‌های دیدنی اصفهان به لحاظ تاریخی محسوب می‌شود. قدمت این حمام به سال ۱۰۹۱ هجری شمسی می‌رسد که توسط علیقلی‌خان که از درباریان دوران صفوی بود، با معماری اصفهانی ساخته شد.

این موزه از موزه های اصفهان از یک حمام بزرگ، یک حمام کوچک و فضای چال حوض تشکیل شده است. هرکدام از حمام‌ها دو بخش سربینه و گرم‌خانه دارند. در گذشته مردان و زنان به صورت جداگانه از این حمام‌ها استفاده می‌کردند. هنگام ورود به این موزه گنبدی خواهید دید که روی ۸ ستون سنگی قرار گرفته است و تزئینات‌ آن نگاه هر گردشگری را به خود جلب می‌کند.

حمام علی قلی خان

همچنین ماکت‌های مختلفی در گوشه‌‌وکنار موزه حمام علیقلی‌خان دیده می‌شود که گوشه‌ای از فرهنگ و زندگی مردم گذشته اصفهان را به نمایش گذاشته است. مساحت این حمام ۱۲۰۰ مترمربع است. این موزه در سال ۱۳۸۳ بازسازی و کاربری موزه مردم شناسی اصفهان را پیدا کرد.

این موزه از شنبه تا پنجشنبه از ساعت ۸:۳۰ تا ۱۳ و ۱۴:۳۰ تا ۱۷ و روزهای جمعه و اعیاد مذهبی و باستانی از ساعت ۹ الی ۱۳ میزبان گردشگران است.

آدرس: اصفهان، خیابان مسجد سید، روبه‌روی خیابن طیب، خیابان آیت‌الله بیدآبادی

۶٫ خانه مشروطیت از موزه های اصفهان

خانه مشروطیت اصفهان در گذشته مکانی برای جلسات بین مشروطه‌خواهان، علما، روشنفکران و مردان سیاسی اصفهان بود که در این مکان به مشورت و هم فکری می‌پرداختند. این خانه که از دیگر موزه‌های اصفهان محسوب‌می‌شود، یکی از جذاب‌ترین و هیجان‌انگیز‌ترین مکان‌ها برای افرادی است که به تاریخ معاصر و علم سیاست علاقه دارند.

مالک اصلی این خانه محمدتقی رازی است که به شیخ رازی و محمدتقی خان ایوانکی نیز مشهور و از علمای سرشناس زمان خود بود. شیخ رازی که سر سلسله نجفی در اصفهان بوده، با نام صاحب حاشیه نیز شهرت داشت.

موزه های اصفهان

این خانه زیبا و جالب دارای ۱۲ اتاق، دو حیاط اندرونی و بیرونی و دو شاه‌نشین است که در قسمت شمال و جنوب این خانه قرار دارد. دیوارهای این خانه هم نقاشی‌های زیبا و چشم‌نوازی دارد، اما ویژگی منحصربه‌فرد این موزه این است که می‌توانید با دیدن عکس‌ها، ماکت‌های بسیار طبیعی و خواندن مستندات به تفکرات مشروطی‌خواهان آن دوره پی برده و یک حس خاص و نوستالژیک را در این مکان تجربه کنید.

اگر با این تفاسیر به بازدید از این موزه علاقه‌مند شدید، این موزه زیبا شنبه تا چهار شنبه از ساعت ۸ تا ۱۴ سپس ۱۶ تا ۲۰ و روزهای پنجشنبه و جمعه از ساعت ۸ الی ۱۴ میزبان گردشگران است. شما می‌توانید به رایگان از این موزه دیدن کنید.

آدرس: اصفهان، خیابان نشاط، کوچه چهاردهم ( مقصودبیک)

۷٫ موزه علوم و فنون آموزش پرورش

یک موزه جذاب برای افرادی که به علم و دانش علاقه دارند. این موزه گنجینه‌ای کامل از  امکانات و وسایل در زمینه‌های مختلف است.

بخش فیزیک که در آن به با قوانین فیزیک حاکم بر جهان آشنا می‌شوید. همچنین در این بخش به معرفی کامل داشمندان فیزیک پرداخته شده است.

بخش شیمی موزه علوم و فنون آموزش و پرورش که به صورت ویژه در آن به دانشمندان بزرگ شیمی ایران نظیر محمدزکریارازی و جابربن‌حیان پرداخته‌اند و زندگی‌نامه چندتن دیگر از دانشمندان همراه تصاویر آ‌ن‌ها در این بخش قابل رویت است.

در قسمت فنی حرفه‌ای این موزه از موزه های اصفهان سیر تحول علم‌هایی مانند کامپیوتر، الکترونیک، الکتروتکنیک، خیاطی، ساخت  تولید متالوژی، عکاسی، چاپ و تصویربرداری و امور زراعی و باغی در معرض تماشای شما قرار گرفته است. در بخش زیست‌شناسی هدف بر این است که ضمن نمایش چشم‌اندازهای طبیعی و زیبای کشور با اکوسیستم و عوارض جغرافیای آن نیز آشنا شوید.

موزه علوم و فنونهمچنین در گروه زمین‌شناسی که در آن گونه‌های مختلفی از کانی‌ها، فسیل، سنگ‌های آذرین و سنگ‌های رسوبی متلعق به دوران مختلف به نمایش گذاشته شده است.

بخش نجوم و آسمان‌نما که یکی از بخش‌های منحصربهفرد این مجموعه زیبا محسوب می‌شود، در سال ۱۳۹۰ به منظور  تکمیل بخش‌های موزه توسط آموزش و پرورش استان اصفهان به این موضوع اضافه شد که در این بخش شما می‌توانید با ستاره‌ها، سیارها، منظومه و منظومه شمسی یه صورت کامل اشنا شوید، سپس زیر آسمان‌نما قرا گرفته و با توضیحات راهنمای موزه به صورت تصویری تمام اتفاقات زیبای جهان نظیر برخورد سیارات، تولید ستاره و… را به خوبی یاد بگیرید.

یکی از زیباترین موزه های اصفهان که حتما دیدن آن به دوست‌داران علم پیشنهاد می‌شود، این موزه است که با نام موزه علوم و فنون آموزش و پرورش مشهور است. این موزه همه روزه به جز ایام سوگواری از ساعت ۸ الی ۱۳ در خدمت شما دوستداران علم قرار گرفته است .

شماره تماس برای هماهنگی: ۰۳۱۳۶۶۱۴۶۳۳

آدرس: اصفهان، خیابان  دروازه شیراز، خیابان مصلی، کوچه شماره ۲۴

۸٫ موزه باغ پروانه

این موزه در پارک ناژوان اصفهان به نام باغ پروانه‌ها  در مساحتی حدود ۲۰۰۰ مترمربع  مشغول فعالیت است. هنگام  ورود به این موزه با یک محیط بسیار شگفت‌انگیز روبه‌رو هستید که بیش از ۱۰۰ گونه گیاه نادر در آن وجود دارد.

این گونه‌های گیاهی شامل درختچه فردوس، سیکاس، انواع بگونیا، فیکوس‌ها و لیندا هستند. علاوه‌بر باغ زیبای پروانه یک مجموعه جذاب در این موزه وجود دارد که بیش از ۲۲۰۰ گونه پروانه‌ را در قاب های شیک در معرض تماشای گردشگران قرار داده است.

موزه های اصفهانپیشنهاد می‌کنیم اگر به دیدن پروانه‌ها با طرح و نقش‌های مختلف علاقه دارید، حتما به این مکان بکر رفته و از طبیعت زیبای آن دیدن کنید. از آن‌جاکه این موزه در پارک جنگلی  ناژوان قرار دارد، این شرایط برای شما فراهم است که نه تنها از آب‌وهوای دلچسب پارک بهره ببرید، بلکه از امکانات پارک مانند تله‌سیژ، شهربازی و باغ خزندگان هم بتوانید استفاده کنید. این موزه زیبا همه روزه از ساعت ۸:۳۰ الی ۲۰ میزبان گردشگران است.

آدرس: اصفهان، اتوبان شهید حبیب‌الهی، میدان سهرودی، خیابان الفت، پارک جنگی ناژوان

۹٫ موزه صدف

اگر به موجودات دریایی علاقه دارید، این موزه می‌تواند یک گزینه جذاب و مناسب برای شما باشد. موزه صدف به صورت تخصصی محل نگهداری گونه‌های زیبا و مختلف صدف و حلزون‌های شگفت‌انگیز است. برای علاقه‌مندان به اعماق دریا‌ها و موجودات آن این موزه می‌تواند یک گزینه مناسب باشد. موزه صدف به صورت تخصصی محل نگهداری گونه‌های مختلفی از صدف ‌و حلزون‌های شگفت‌انگیز است.

موزه های اصفهانتمام این موجودات از دل دریاهای کشور یعنی دریاخزر، خلیج فارس و دریای عمان به دست آمده‌اند که بیش از ۲۰۰۰ گونه از نرمتنان (صدف، حلزون، دوکفه‌ای و سرپایان)، سخت‌پوستان (خرچنگ‌های دریایی و…) و خارپوستان (ستاره‌های دریایی، طوطیا، سکه‌های دریایی و…) را در خود جای داده است. ناگفته نماند اخیرا بخشی از این موجودات دریایی از آب‌های روسیه و اقیانوس آرام به این مجموعه اضافه شده‌اند.

آدرس: اتوبان شهید حبیب‌الهی، میدان سهروردی، جاده الفت، موزه صدف اصفهان

۱۰٫موزه تاریخ طبیعی

این موزه زیبا از موزه های اصفهان در سال ۱۳۶۷ فعالیت خود را در اصفهان آغاز کرد. ساختمان این موزه یک مکان تاریخی محسوب می‌شود که به دوران تیموریان تعلق دارد. به همین دلیل آن را با نام تالار تیموری نیز می‌شناسند. در این موزه آثار طبیعی بسیار زیاد و نادری به نمایش گذاشته شده است . این آثار به همت دکتر جعفریان در  مدت ۳۷ سال از نقاط مختلف ایران و جهان گردآوری، خریداری و مبادله شده تا در این مکان در معرض دید گردشگران قرار گیرد.  این موزه بخش‌های مختلفی دارد که شامل موارد زیر هستند.

سالن جانوارن بی‌مهره که در آن انواع گوناگون تک‌سلولی‌ها، اسفنج‌ها، مرجان‌ها، خارپوستان، نرم‌تنان، حشرات، بندپایان و صدف‌های کیمیاب و ارزشمند وجود دارد

سالن گیاه‌شناسی این موزه انواع‌ گیاهان‌ گلدار، بی‌گل، گیاهان صنعتی، گیاهان دارویی و تنه درختان ۱۸۰ میلیون ساله را جای داده است. در سالن زمین‌شناسی موزه مواد تشکیل‌دهنده پوسته جامد زمین، کریستال‌ها، کانی‌ها، سنگ‌های معدنی، سنگ‌های رسوبی و سنگ‌های آذرین وجود دارد.

موزه زمین شناسی

در سالن جغرافیای طبیعی از موزه های اصفهان می‌توانید با انواع نقشه‌های ایران از گذشته تاکنون، زمین‌شناسی، گیاهان، جانوران و نقشه شکل‌گیری کره زمین‌ آشنا شوید. سالن مهره‌داران بزرگ‌ترین بخش‌ این موزه محسوب می‌شود. در این بخش هم می‌توانید انواع ماهیان، دوزیستان، خزندگان، پرندگان و پستانداران را به صورت ماکت در باکس‌های زیبا تماشا کنید.

همچنین با ورود به محدوده این موزه با ماکت‌های بزرگی از دایناسور‌ها و جانوران دیگر روبه‌رو می‌شوید. کنار این موزه زیبا، منظره‌ای جذاب برای چند عکس یادگاری خالی از لطف نیست!

ین موزه همه روزه به جز ایام سوگواری از ساعت ۹ تا ۱۷ میزبان گردشگران است.

آدرس:  اصفهان، تقاطع خیابان سپه و استانداری


پنجره
ارسال نظر
گردشگری به روایت تصویر
نگاه دوم
یادداشت
مناطق آزاد
داغ
پربازدیدها
آخرین اخبار