مواد لازم برای کوفته همدانی :
گوشت گوسفند | 1 کیلو |
لپه | 250 گرم |
پیاز بزرگ | 2 عدد |
نخود | 500 گرم |
تخم مرغ | 1 عدد |
برنج | نصف لیوان |
نمک، فلفل، زردچوبه | به مقدار لازم |
آرد نخودچی | 2 قاشق غذاخوری |
رب گوجه فرنگی | 2-3 قاشق غذاخوری |
مواد میانی برای هر کوفته :
تخم مرغ آبپز | یک چهارم |
آلو | 1 عدد |
گردو | نصف گردو |
پیاز تفت داده | به مقدار لازم |
طرز تهیه کوفته همدانی :
برای تهیه ی کوفته همدانی، ابتدا نخود و لپه و برنج را به صورت جدا بپزید و با هم میکس کنید، سپس گوشت را با 1 عدد پیاز میکس کنید. همهٔ مواد را خوب با هم ورز بدهید. نمک و فلفل و زردچوبه و تخم مرغ و آرد نخودچی را اضافه کنید و خوب با هم ورز بدهید هرچه بیشتر ورز بدهید کوفته ها انسجام بهتری می گیرند و باز نمی شوند. از مواد هراندازه که خواستید بردارید آن را داخل دست گرد کنید و با دست آن را باز کنید و وسط آن را از مواد میانی قرار بدهید و بعد آن را گرد کنید و کنار بگذارید.
یک عدد پیاز را رنده کنید و با کمی روغن تفت بدهید، سپس رب گوجه فرنگی و نمک و زردچوبه و فلفل را به آن اضافه کنید و تفت بدهید سپس آب به اندازه ای که روی کوفته ها را بگیرد داخل قابلمه بریزید و در آن را بگذارید و اجازه بدهید آب آن بجوش بیاید.
کوفته های آماده شده را به آرامی داخل آب جوش قرار بدهید و زیر شعله را کم کنید تا کوفته ها به آرامی بپزند و باز نشوند.
نکاتی برای پخت کوفته همدانی
نکاتی برای تهیه کوفته همدانی:
• برای اینکه کوفته ها باز نشوند می توانید آن ها را کمی در روغن سرخ کنید.
• ورز دادن هم در باز نشدن کوفته ها تاثیر دارد هر چه بیشتر ورز بدهید کمتر باز می شوند.
• سایز کوفته ها را به سلیقه ی خود می توانید تغییر بدهید.
• سعی کنید از گوشت کم چربی گوسفندی استفاده کنید.