در جنوب نیز در کنار غذاهای دریایی نان های پخت می شود که یکی از آنها نان چمچمو یا نان تخم مرغی است . چمچمو از نانهای سنتی شهرستانهای قشم و دولاب است که بافتی شبیه پنکیک دارد. این نان خوشعطر و طعم در ترکیبات خود آرد، آب، تخممرغ و شکر دارد و در روغن داغ برشته میشود. نان چمچمو را به عنوان عصرانه یا میان وعده با چای سرو میکنند. در این مطلب با طرز تهیه چمچمو ، نان محلی بندرعباس آشنا می شویم .
مواد لازم
طرز تهیه
برای درست کردن خمیر نان ابتدا آرد را دو بار در یک ظرف بزرگ الک کنید تا ناخالصیهای آن، کاملا گرفته شود. تخم مرغ را بشکنید و پودر رازیانه را اضافه کنید. پودر رازیانه جزء جدا نشدنی در طرز تهیه نان چمچمو بندرعباسی است و توصیه میشود اگر برای اولین اقدام به تهیه نان چمچمو میکنید، حتما از آن استفاده کنید چون طعم فوقالعادهای به نان میدهد و از طرفی در دستور اصلی پخت نان چمچمو، رازیانه وجود دارد. خمیر مایه و شکر را به همراه پودر هل به آرد اضافه کنید. خمیر را ورز دهید یا با قاشق به هم بزنید.
شیر خشک را به آرد اضافه کنید. میتوانید به جای شیر خشک، از شیر پاستوریزه استفاده کنید. در این حالت شیر را به همان اندازه آب، در طرز تهیه نان چمچمو به کار ببرید و آب را از دستور پخت حذف کنید.
بعد از اینکه خمیر را استراحت دادید و قبل از قالب زدن و شکل دادن، دوباره به مدت ۱۰ دقیقه خمیر را ورز دهید.
اگر از شیر پاستوریزه استفاده میکنید، بهتر است آن را در حالی که ولرم است به آرد اضافه کنید. البته باید دمای آن در حدی باشد که دست را نسوزاند.