گردشبان (gardeshban.ir) : بریز به زبان بختیاری یعنی سرخ کردن، آب بریز یعنی گوشتی که با آب خودش بپزد و سرخ شود، که بصورت مخفف در آمده و شده آبریز.
این غذای محلی بختیاری بیشتر با دل و جگر گوسفند درست می شود ولی با مخلوط جگر و گوشت گوسفند و یا مرغ هم تهیه می شود.
طرز تهیه آبریز یا اوبریز :
ابتدا پیاز را خوب سرخ می کنیم گوشت یا مرغ را به آن اضافه می کنیم بدون اضافه کردن هیچ ادویه ای اجازه می دهیم تا گوشت با آب خودش بپزد. در این فاصله ترشی ناردون یا همان دانه انار خشک را با دو سه لیوان آب می گذاریم روی شعله تا پخته شود و ترشی خودش را به آب بدهد حدود۲۰ دقیقه وقتی که گوشت کاملا پخت و آب آن کم شد ادویه و نمک را اضافه می کنیم و آب ترشی را که صاف کردیم به گوشت اضافه می کنیم و اجازه می دهیم حدود نیم ساعت دیگر بپزد تا ترشی به خورد گوشت برود، سیب زمینی در این غذا اختیاری است ولی اگر می خواهید بریزید حتما قبل از اضافه کردن آب ترشی باشد چون ترشی باعث می شود سیب زمینی سفت شود و خوب پخته نشود این غذا معمولا با نان خورده می شود ولی با پلو هم عالی است، یک نکته اینکه معمولا آبریز با گوشت تازه درست می شود چون معمولا گوشتی که می رود داخل فریزر آب کمتری دارد و ممکن است قبل از پختن کاملا تبخیر شود که در این صورت می توانید به آن آب اضافه کنید. امیدوارم درست کنید و لذت ببرید.