کدو سبز | 2 متوسط |
بادمجان کوچک | 1 عدد |
نمک کوشر | 2 قاشق چایخوری |
لازانیا | 12 ورق |
روغن زیتون فوق العاده بکر | 3 قاشق غذاخوری |
قارچ کرمینی، ساقه دار و خرد شده | 1 پیمانه |
اسفناج تازه | 1 بسته کوچک |
سیر خرد شده | 1 قاشق غذاخوری |
پنیر ریکوتا | 450 گرم |
پوست لیمو | 1 لیمو |
جعفری خرد شده | 2 قاشق چایخوری |
ریحان خرد شده | 2 قاشق چایخوری |
پونه کوهی خشک | نصف قاشق چایخوری |
تکه های فلفل قرمز خردشده | نصف قاشق چایخوری |
سس گوجه فرنگی | 1 شیشه ی 700 گرمی |
پنیر پارمزان رنده شده | 1 فنجان |
فر را با دمای 190 درجه سانتیگراد گرم کنید. بادمجان و کدو سبزها را از طول آن به صورت نوارهای نازک برش بزنید.
داخل سینی حوله های کاغذی پهن کنید و نوارهای کدو و بادمجان را روی آن بچینید مقداری نمک روی آن ها بپاشید و روی آن حوله ی کاغذی قرار بدهید و این را ادامه بدهید تا کدو و بادمجان ها تمام شوند. این کار رطوبت اضافی داخل سبزیجات را از بین می برد.
اجازه بدهید حدود 30 دقیقه به این صورت باقی بمانند. در این فاصله مواد دیگر لازانیا را آماده کنید.
داخل قابلمه ای آب بریزید و اجازه بدهید بجوشد سپس مقداری نمک و روغن به آن اضافه کنید و ورقه های لازانیاها را داخل آن بریزید. زمانی که نرم شدند آن را آبکش کنید و آن ها را بشویید و داخل آبکش یا سینی صاف پهن کنید.
2 قاشق غذاخوری روغن زیتون را داخل قابلمه ای بریزید و روی حرارت متوسط تا زیاد قرار بدهید. سیر خرد شده را اضافه کنید و تفت بدهید سپس قارچ ها را اضافه کنید و حدود 6-8 دقیقه یا تا زمانی که نرم شوند و آب آن ها تبخیر شود تفت بدهید. نمک را به آن اضافه کنید و تفت بدهید.
سپس اسفناج ها را به قابلمه اضافه کنید و تفت بدهید و اجازه بدهید بپزند و آب آن کشیده شود. اگر مواد شما نیاز به نمک داشت به آن نمک اضافه کنید. حرارت را خاموش کنید و اجازه بدهید مخلوط خنک شود.
در یک کاسه ی بزرگ پنیر ریکوتا، پوست لیمو، اسفناج و قارچ، جعفری، ریحان، پونه کوهی خشک و تکه های فلفل قرمز را مخلوط کنید. این مخلوط را با نمک مزه دار کنید و سپس مخلوط کنید.
طرز پخت لازانیا مدیترانه ای
پخت سه چهارم فنجان سس گوجه فرنگی را در کف ظرف مناسب پخت بریزید و آن را پخش کنید. روی سس را با ورقه های لازانیا بپوشانید. یک سوم مخلوط ریکوتا را روی لازانیاها به صورت مساوی پخش کنید. و بعد نیمی از برش های بادمجان را روی مخلوط ریکوتا به صورت یکنواخت بچینید و باز سه چهارم فنجان سس روی بادمجان ها بمالید و بعد نیمی از کدو سبزها را روی آن بچینید و فشار بدهید تا لایه ها یکدست شوند.
یک سوم دیگر ریکوتا را روی کدو سبز پهن کنید و بعد چهار رشته لازانیا روی آن قرار بدهید و سه چهارم فنجان سس گوجه فرنگی روی آن بریزید. بادمجان باقیمانده را روی سس بچینید و آن ها را کاملاً فشار دهید. ریکوتای باقیمانده را روی آن بریزید، سپس رشته های پایانی لازانیا را روی آن بچینید و سه چهارم فنجان دیگر سس گوجه فرنگی پخش کنید. کدو سبز را روی لازانیاها بچینید و فشار بدهید و سپس روی آن را با پنیر پارمزان رنده شده بپوشانید.
لازانیا را در فر قرار بدهید و به مدت 45-60 دقیقه قرار بدهید تا لازانیا ها بپزند و پنیر شروع به قهوه ای شدن کند. (بستگی به میزان حرارت فر مدت زمان آن متفاوت است) پس از پخت زیر می توانید گریل بالا را روشن کنید تا پنیر روی آن طلایی شود.
سپس آن را از فر خارج کنید و پس از کمی خنک شدن آن را برش بزنید و سرو کنید. (مطلب پیشنهادی: طرز تهیه لازانیای کتو )
طرز تهیه ی لازانیای گیاهی
کالری: 361.
چربی کل: 15 گرم.
چربی اشباع: 7 گرم.
کربوهیدرات کل: 40 گرم.
قندها: 12 گرم.
پروتئین: 6 گرم.
سدیم: 886 میلی گرم.
کلسترول: 34 میلی گرم.
فیبر: 6 گرم.