gardeshban.ir

طرز تهیه سوسه کباب سیکا؛ یک غذای خوشمزه مازندرانی

در گزارش زیر طرز تهیه سوسه کباب سیکا را به شما آموزش می‌دهیم.
کد خبر: ۳۷۴۴۴
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۱ اسفند ۱۳۹۹-1399 December 11
گردشبان (gardeshban.ir) :
سوسه کباب سیکا نوعی غذای مازندرانی است که شبیه مرغ شکم پر می‌باشد. در زبان مازندرانی به اردک سیکا می‌گویند و این غذا با گویش همان شهر معروف شده است. این غذا می‌تواند به عنوان یک خوراک و شام خوب مورد استفاده قرار گیرد. 

در این غذا از انواع سبزی‌های معطر شمالی استفاده می‌شود و همین امر باعث خوشمزه شدن این غذا می‌گردد. گوشت اردک در میان انواع ماکیان به عنوان یک گوشت لذیذ معرفی شده است. گوشت اردک به عنوان یکی از گرمترین گوشت‌ها در میان گوشت‌های اهلی شناخته می‌شود. 

این گوشت منبع غنی پروتئین‌ها با کیفیت بالا، نیاسین (۱/۵ میلی گرم به ازای ۱۰۰گرم)، فسفر، ریبوفلاوین (۵/۰ میلی گرم به ازای ۱۰۰ گرم)، تیامین (۳/۰ میلی گرم به ازای ۱۰۰گرم)، آهن، روی، ویتامین ب۶ (۳/۰ میلی گرم به ازای ۱۰۰گرم)، ویتامین ب١٢ (۴/۰ میلی گرم به ازای ۱۰۰ گرم)، سلنیوم، فولات و منیزیم می‌باشد. گوشت اردک، دارای مواد مغذی بسیاری از جمله مس است که در حفظ سلامت جسمی و ذهنی فرد نقش دارد. مس، نقش مهمی در رشد طبیعی بدن نیز ایفا می‌کند. 

به علاوه، در کاهش کلسترول بد و افزایش کلسترول خوب تاثیر دارد. میزان اسید‌های چرب موجود در گوشت اردک، بالاست، بنابراین در افزایش وزن طبیعی، سریع و سالم بدن، نقش دارد. به هر حال، گوشت اردک را باید به صورت متعادل مصرف کنیم، زیرا مصرف درست آن باعث وزن ایده‌آل می‌شود. میزان چربی و پروتئین گوشت اردک، دو برابر گوشت مرغ است. مصرف گوشت اردک می‌تواند عملکرد سیستم عصبی را بهبود بخشد، زیرا دارای اسید پانتاتونیک – نوعی ویتامین B کمپلکس- است. اسید پانتاتونیک باعث آزاد شدن انرژی و فعال شدن سیستم عصبی می‌شود. 

یک سیستم عصبی خوب و قوی، مانع از استرس و افسردگی می‌شود. به علاوه، در کاهش اضطراب نیز نقش دارد. میزان اسید‌های چرب موجود در گوشت اردک، بالاست؛ بنابراین می‌تواند بدن را گرم کرده و مانع از سرما شود. به علاوه، این چربی می‌تواند در برابر تغییرات شدید دما نیز از بدن محافظت کند. از جمله انواع دیگر خوراک می‌توان به: مرغ شکم پر، ماهی شکم پر، فیله مرغ فر پز و خوراک زبان اشاره کرد.

مواد لازم:

اردک: ۱ عدد (کوچک)
پیاز: ۱ عدد
سیر:۳ حبه
روغن:۱ چهارم پیمانه
نمک: به میزان لازم
فلفل: به میزان لازم
زردچوبه: به میزان لازم
آب: ۴ پیمانه


مواد داخل شکم اردک:
جعفری: ۲۵۰ گرم
سرسم (سبزی مخصوص شمالی): ۲۵۰ گرم
نعنا: ۱۰۰ گرم
گشنیز: ۱۰۰ گرم
شنبلیله: ۱۰۰ گرم
اناریجه: ۱۰۰ گرم
زلنج: ۱۰۰ گرم
انار ترش: ۱۰۰ گرم
گردو: ۱۰۰ گرم
پیاز: ۱ عدد
تره: ۱۵۰ گرم
سیر:۲ حبه
رب انار: ۸۰ گرم
رب آلبالو: ۶۰ گرم
روغن: ۱ سوم پیمانه
نمک: به میزان لازم
فلفل: به میزان لازم
زردچوبه: به میزان لازم

طرز تهیه:

اردک را کامل تمیز کرده و محتویات شکم آن را خالی می‌کنیم و تمیز می‌شوییم.

برای از بین بردن بوی زحم اردک، آن را در آب به مدت ۱۵ دقیقه می‌جوشانیم.

پس از آن اردک (کامل و خرد نشده) را با ادویه (نمک و زرد چوبه و فلفل) طعم دار می‌کنیم.

سپس در قابلمه‌ای ابتدا اردک را با روغن خودش کمی تفت میدهیم و بعد با چهار پیمانه آب، نمک، فلفل، زردچوبه و پیاز آب‌پز میکنیم.

سپس همه سبزی‌ها را خرد کرده روی حرارت تفت می‌دهیم.

پیاز رنده شده و سیر را به سبزی‌ها اضافه می‌کنیم و دوباره تفت می‌دهیم.

گردوی آسیاب کرده، انار، رب انار و رب آلبالو، نمک، فلفل، زردچوبه و کمی روغن را نیز اضافه کرده و همه مواد را با هم خوب تفت می‌دهیم.

اکنون اردک آب‌پز شده را از آب خارج کرده، با روغن سرخ می‌کنیم.

از آنجا که خود اردک چرب است و روغن به غذا پس می‌دهد، نیاز به روغن زیادی در حین سرخ کردن نیست.

پس از آن کل مواد آماده شده را درون شکم اردک می‌ریزیم.

اردک شکم پر را درون قابلمه‌ای که کمی از آب باقیمانده اردک در آن است با حرارت ملایم میپزیم.

پس از پخت، درون ظرف سرو گذاشته و روی اردک را به دلخواه تزیین می‌کنیم.

 
پنجره
ارسال نظر
گردشگری به روایت تصویر
نگاه دوم
یادداشت
مناطق آزاد
داغ
پربازدیدها
آخرین اخبار