در مقاله پیش رو به شما آموزش خواهیم داد که چطور میتوانید نقشههای گوگل مپس را به صورت آفلاین بر روی تلفن همراه خود دانلود کرده و از آنها در تمامی مواقع استفاده کنید.
Google Maps یکی از محبوبترین و قابل اعتمادترین سرویسهای نقشه و جهتیابی است و البته نواقص و کاستیهایی هم دارد. بهترین عملکرد این اپلیکیشن در حالتی است که به اینترنتی قوی متصل باشد و یکی از مشکلات اصلی کاربران، عدم دسترسی به اینترنت پرسرعت است.
برای اینکه از خاصیت آفلاین گوگل مپ استفاده کنید ابتدا باید محدوده مورد نظر روی نقشه را دانلود کنید، این محدوده میتواند بسیار وسیع باشد؛ مثلا فاصله بین دو شهر یا کل شهر تهران که حجم بسیار بزرگی از اطلاعات را شامل میشود. پس آماده قربانی کردن حافظه تلفن خود باشید چون حجم دادهها ممکن است به ۱.۵ گیگابایت نیز برسد؛ اما در نسخه ۶ اندروید و بالاتر میتوانید اطلاعات مربوط به نقشه آفلاین را به حافظه خارجی گوشی (SD card) منتقل کنید.
برای این کار باید در قسمت تنظیمات نقشه آفلاین (Menu > Offline Areas > Settings > Storage Preferences) گزینه Device را به SD card تغییر دهید.
این نکته نیز قابل توجه است که نقشههای آفلاین ذخیرهشده پساز ۳۰ روز حذف میشوند. علت اصلی این کار، تغییر کردن نقشهها است؛ مثلا وقتی یک خیابان جدید افتتاح میشود یا خیابانی قدیمی مسدود میشود یا زمانی که رستورانها و هتلهای جدید در شهرها افتتاح میشوند، گوگل از شما میخواهد نقشههای آفلاین را بهروزرسانی کنید. در قسمت تنظیمات مربوط به نقشههای آفلاین امکان فعال کردن بهروزرسانی خودکار وجود دارد که پس از گذشت مدتزمان اعتبار نقشه آفلاین، آن را آپدیت میکند؛ پس هیچ نگرانی در رابطه با حذف نقشههای آفلاین وجود ندارد و حتی میتوان دانلود آپدیت را فقط با استفاده از WiFi انجام داد و از مصرف نشدن بستههای اینترنت همراه مطمئن شد.
این نکته را نیز در نظر داشته باشید که در حالت آفلاین، تمام امکانات گوگل مپ ارائه قابل استفاده نیست. در حالت آفلاین اطلاعات مربوط به مسیرهای دوچرخهسواری، پیادهروی، جزئیات مسیرهای جایگزین، راهنمای مسیر و تمام امکاناتی که گوگل مپ را برجستهتر از رقبا میکند، وجود نخواهد داشت؛ ولی بقیه امکانات بهخوبی کار میکنند. برای مثال میتوانید آدرسها را جستجو کنید و بعد از پیدا کردن مکان مورد نظر، آن را مسیریابی کنید.
اول از همه اگر از حالت ناشناس در این نرم افزار استفاده میکنید، باید با طی کردن مراحل زیر این قابلیت را غیر فعال کنید. اگر از این حالت استفاده نمیکنید نیاز به انجام مراحل زیر ندارید.
پس از پایان این قسمت اگر مایل به استفاده از حالت ناشناس هستید، میتوانید دوباره حالت ناشناس را فعال کنید. برای این کار باید مراحل زیر را طی کنید:
همان طور که دید، دانلود نقاشهها و استفاده آفلاین از آنها در گوشی بسیار راحت است. اما اگر عادت ندارید گوشی هوشمند خود را همواره همراه خود داشته باشید و استفاده از نقشههای کاغذی را ترجیح میدهید، گوگل این قابلیت را فراهم کرده که از بخش مورد نظر خود در نقشه پرینت بگیرید و حتی یادداشتی را قبل از پرینت گرفتن به آن اضافه کنید. تنها کافیست به وبسایت گوگل مپس مراجعه کرده و از قسمتی از نقشه در صفحه نشان داده میشود، پرینت تهیه کنید.
با این راهکارها میتوانید همیشه یک نقشه از مکانی که قصد مسافرت به آن را دارید، همراه داشته و با آگاهی کامل از محیطی که در آن قدم میگذارید، به جای تلف کردن وقت خود برای پیدا کردن آدرس، از سفر خود لذت ببرید.
برنامهنویسی این امکان رو به شما میده تا در مورد خودِ «فکر کردن» فکر کنید و وقتی هم که دیباگ میکنید، در مورد خودِ «یادگیری» یاد میگیرید.