گردشبان (gardeshban.ir) : ویزای آنلاین را دولت ها برای تسهیل صدور روند ویزا و در راستای ترویج دولت الکترونیک (e-government) راهاندازی کردهاند.نوبت دهی طولانی، نقص مدارک، انتظار در صف سفارتخانهها و… از جمله مشکلاتی است که متقاضیان هر یک از انواع ویزا همواره با آن مواجه هستندو همین امر باعث شد که دولت ها تصمیم به صدور ویزای آنلاین گرفتند .
با این روش نیازی به مراجعه حضوری به سفارت یا کنسولگری کشورها وجود ندارد و متقاضیان به راحتی میتوانند به صورت اینترنتی درخواست خود را به مراجع قانونی ارسال، هزینه ویزا را پرداخت و در نهایت ویزای خود را دریافت کنند. کشورهای استرالیا، ترکیه، نیوزلند و گرجستان از جمله کشورهایی هستند که صدور ویزای الکترونیک را اجرایی کردهاند.
ویزای آنلاین چیست؟
درگذشته که تعداد سفرها زیاد نبود گرفتن ویزا به روش سنتی انجام میگردید و نیاز به رفت و آمد به سفارت امری اجتناب ناپذیر بود. درحال حاضر با توجه به سفرهای متعدد و پیشرفت تکنولوژي و فراگیر شدن اینترنت در تمام کشورها و همچنین حجم بالای سفرهای توریستی، تجاری، کاری، تحصیلی، اقامتی، اکثر کشورهائی که قطب گردشگری محسوب میشدند تصمیم گرفتند راهی ساده تر ارائه نمایند که هم شلوغی و ازدحام مراجعه کنندگان در سفارتها کاسته شده و هم سریعتر انجام گردد.این ویزا که نیاز به درج آن در پاسپورت متقاضی نبوده و بصورت برگه پرینت شده میباشد. مدارک لازم نیز از طریق ثبت در سیستم صدور ویزای کشور مورد نظر و توسط اینترنت ارسال میگردد.
ویزای آنلاین که با نامهای ویزای الکترونیک یا e-visa نیز شناخته میشود، مدرکی رسمی است که به موجب آن شهروندان خارجی میتوانند وارد خاک کشورهای خارجی شوند. در واقع، این ویزا جایگزین ویزایی است که در سفارتخانهها، کنسولگریها یا مبادی ورودی کشورها (فرودگاهها، مرزهای زمینی یا دریایی) صادر میشود. در این روش، متقاضیان برای دریافت ویزای الکترونیک باید با مراجعه به وبسایت سفارت یا سازمان مربوطه با ایجاد حساب کاربری تقاضای خود را ثبت کرده و پس از بارگذاری مدارک و پرداخت هزینه ویزای درخواستی، ویزای خود را دریافت کنند.
هدف از ایجاد ویزای آنلاین
یکی از اهداف اصلی راهاندازی سیستم آنلاین برای صدور ویزا پیشگیری از ازدحام حضور متقاضیان ویزا در سفارتخانهها، کنسولگریها و اتلاف وقت است که منجر به تسریع روند بررسی مدارک و صدور ویزا میشود. همچنین، با استفاده از سیستم آنلاین ویزا به دلیل بارگذاری تصویر مدارک، نیازی به تهیه کپیهای متعدد از مدارک وجود ندارد.
فواید ویزای آنلاین
ویزای الکترونیکی یکی از سرویسهای بسیار مشهور در زمینه e-tourism است که دارنده آن میتواند با ارائه یک کد یا شماره ویزا در مبادی ورودی مانند فرودگاهها به همراه گذرنامه ویزای خود را در ترمینال ورودی دریافت کند؛ به این ترتیب، تعامل فیزیکی گردشگر با بخشهای سرویسدهنده به حداقل رسیده و تمام فرآیند ورود گردشگر به صورت الکترونیکی انجام خواهد شد.
آیا امکان هرگونه سوءاستفاده در ویزای آنلاین وجود دارد؟
یکی از راهکارهای امنیتی برای پیشگیری از هرگونه سوءاستفاده احتمالی در فرآیند ثبتنام ویزای الکترونیک این است که متقاضی باید هزینه ویزا را با کارت بانکی/اعتباری خود پرداخت کند تا از این طریق ضریب صحت اطلاعات وارد شده بالا رود. علاوه بر این، تصویر کلیه مدارکی که توسط متقاضی بارگذاری میشوند، توسط مراجع ذیربط بررسی و تائید اعتبار میشوند.
با توجه به اینکه برخی از کشورها از جمله کانادا و کشورهای عضو پیمان شینگن از متقاضیان ویزا اطلاعات بیومتریک دریافت میکنند، امکان اجرای کامل سیستم ویزادهی آنلاین به دلایل امنیتی و نیز عدم وجود زیرساختهای لازم در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات در برخی از کشورها وجود ندارد.
برای ویزای آنلاین چه مدارکی مورد نیاز است ؟
برای ویزای الکترونیک دقیقا همان مدارکی را لازم دارید که از طرف سفارت و یا سایت ویزای آنلاین کشور مربوطه ای که برای سفر به آن می خواهید اقدام کنید، آورده شده است.به صورت معمول شما احتیاج به مدارکی همچون ترجمه ی مدارک شناسایی، پاسپورت و دیگر مدارک مربوط و لازم که بستگی به نوع ویزای درخواستی خود را دارید.
ویزا چیست؟
در آخر لازم می دانیم تا به صورت کلی درباره ی مدرکی به نام ویزا برای شما اطلاعاتی کامل را در اختیار شما قرار دهیم. به طور عمومی، ویزا برگه ای است که ضمیمه ی گذرنامه می شود و نشان دهنده ی این است که یکی از نمایندگان دولت آن کشور در سفارتخانه یا کنسولگری با درخواست متقاضی جهت ورود به آن کشور موافقت کرده و متقاضی جهت ورود به آن کشور با در نظر گرفتن اطلاعات وارد شده در برگه ی ویزا و قوانین آن کشور مشکلی ندارد. نوع ویزا به علت اصلی سفر متقاضی به آن کشور بستگی دارد و هر کشور قوانین خاص خود را جهت اعطای ویزا به متقاضی را دارا می باشد. ویزاهای رایج عبارتند از : ویزای توریستی، تجاری، دانشجویی، اقامتی، کاری و دیگر انواع آن.
در این زمینه لازم است بدانید اکثر ویزاها دارای یک تاریخ شروع، یک تاریخ اتمام و یک مدت معین شده جهت اقامت هستند که مسافران باید در نظر داشته باشند که تاریخ سفرشان حتماً بین بازه ی شروع و اتمام ویزا باشد و مدت اقامتشان هم از زمان تعیین شده بیشتر نباشد.
کارشناس مرتبط اطلاعات مربوطه را مورد بررسی فرار داده و در صورت نیاز تقاضای مصاحبه حضوری را خواهد داد. بعد از آن و بر اساس اطلاعات موجود در خصوص امکان ارائه ی ویزا تصمیم گیری می شود. انواع ویزای ایران نیز با توجه به هدف سفر متفاوت است.
ویزاهای غیر مهاجرتی ایران به بخش های مختلفی تقسیم بندی می شوند که متقاضیان برای ورود به ایران می توانند از طریق سامانه ویزای الکترونیک ایران اقدام کنید. ویزای آنلاین ایران عبارت است از ورود، گردشگری، زیارتی، سیاسی و خدمت، تحصیلی، ویزای کار، عبور یا ترانزیت، مطبوعاتی، سرمایه گذاری، خانواده و درمانی می باشد. انواع درخواست ویزای آنلاین ایران نیز مختلف و متنوع است که عبارتند از: درخواست فردی، شرکتهای خصوصی، آژانس های مسافرتی، سازمان ها و نهادهای دولتی می باشد.