گردشبان (gardeshban.ir) : درصورتی که براي سفر و تفریح و سرگرمی عازم کاخ اعیانی زینت الملوک قوام بشوید و پا در زیرزمین این منزل بگذارید، با صحنه عجیبی رو به رو خواهید شد.
شیراز شهر شعر و ادب و عطر بهار نارنج مملوء از جاذبه های دیدنی و تاریخی است، جاذبه هايي که این شهر را به یکی از شهرهای توریستی ایران تبدیل کرده است. در بین جاذبه های این شهر بناهای تاریخی جایگاه مهمی دارند، بناهایی که تماشای معماري آنها یکی از شیرین ترین جنبه های سفرتان به شیراز است. یکی از خانه های این شهر که قدمت آن به دوران قاجار برمیگردد خانه زینت الملوک است که گردشگران زيادي از ان دیدن ميکنند .
خانه زینت الملک یا زینت الملوک یکی از اثرهای برجای مانده از دوران قاجار است که ساخت آن در حدود سال ۱۲۹۰ ه. ق به وسیله علی محمد خان قوام الملک دوم شروع و در سال ۱۳۰۲ ه. ق به پایان رسیده است. سقف بیش تر اتاق های این خانه چوبی است که با نقاشی عکس های گوناگونی از حیوانات، پرنده ها و گل و بوته آراسته شده است.
خانه زینت الملوک در تاریخ ۱۰ ماه آذر ۱۳۵۴ با شمارهٔ ثبت ۹۳۸ بعنوان یکی از آثار ملي ایران به ثبت رسیده است.
خانه زینت الملوک به فاصله یک کوی از باغ قوام قرار دارد و توسط راهی زیرزمینی به کاخ اصلی باغ قوام وصل می شود و در واقع این جا محرمخانه و اندرونی باغ قوام به حساب می آمده است. در داخل خانه زینت الملوک مجسمه های مومي از نامدارانگذشته شیراز وجود دارد که نمی توان آن را نادیده گرفت.
خانه زینت الملوک تنها خانه شیراز است که زیرزمین سراسر بنا را احاطه کرده و در سه ضلع از ساختمان زیرزمین بزرگی است که آجرکاری های تماشايي دارد و امروز به نگارخانه تبدیل شده است.
موزه مشهور به مادام توسو شیراز در خانه زیبای زینت الملک قوام دایر است. درصورتی که براي سفر و تفریح و سرگرمی عازم کاخ اعیانی زینت الملوک قوام بشوید و پا در زیرزمین این منزل بگذارید، با صحنه عجیبی رو به رو خواهید شد. « زینت الملوک» خانم صاحب خانه، در کنار گروهی از مشهوران ایران به استقبال شما ایستاده اند، در واقع این مجسمه های مومي به وسیله بنياد فارس شناسی شیراز ساخته شده اند و شما فرصت این را دارید که چهره خيلي از مشاهیر شیراز را از نزديک ببینید.
در سال ۱۳۷۳ شمسی خانه زینت الملوک با همکاري ميراث فرهنگي بازسازی شد و یک سال بعد زیرزمین آن براي نمایش آثار هنرمندان تبدیل به نگارخانه شد. ولی از سال ۱۳۸۲شمسی نگارخانه تبدیل به موزه گنجینه فارس شد.