گردشبان (gardeshban.ir) : امروز قصد داریم طرز تهیه لالک بادمجان را به شما عزیزان آموزش دهیم. با ما همراه باشید.
مواد لازم:
لالک
پیاز
سیر تازه
شوید
نعناع
ترخون
ریحون
بادمجان
گاهی میتوان به این محتویات مرغ، هویج و سیب زمینی نیز اضافه کرد.
روش تهیه لالک بادمجان شیرازی:
یکی از نکات مهم برای آماده کردن لالک بادمجان، آن است که از لالک ریز استفاده شود. این لالکها را ابتدا مانند تخمه و دانههای دیگر درون یک قابلمۀ مناسب بو میدهند.
وقتی لالک به خوبی برشته شد (که البته این برشتگی نباید به مرز سوختن برسد) در یک ظرف دیگر مقداری پیاز داغ درست میکنند و بعد سیر تازه را به آن میافزایند. سپس نوبت به سبزیهای معطر یعنی شوید، ریحون، نعناع و ترخون میرسد که یکی یکی وارد غذا میشوند.
نمک و ادویه نیز کم کم در جریان پخت غذا قرار میگیرند. بعد لالک را به این مخلوط اضافه کرده، مقدار کمی آب میریزند و به غذا فرصت میدهند تا در محیط دربسته با خود خلوت کنند و به مرحلۀ پایانی طبخ برسد.
در این فاصله بادمجانها را سرخ میکنند و پس از پخت کاملِ لالک، آنها را کنار بشقاب گذاشته و با لالک میل میکنند.
یکی از همراهان همیشگی این لالک بادمجان، ترشیهای محلی به ویژه ترشی بادمجان است.
گاهی به جای بادمجان سرخ شده لالک را با مرغ به همراه هویج پخته یا سیب زمینی میخورند که اگرچه عناصر جدیدی برای این غذا به شمار میآیند، اما چیزی از لطف آن به عنوان یک غذای سنتی و لذیذ کم نمیکند.