کوکو قندی یا کوکو شیرین یکی از غذاهای سنتی شهر اصفهان میباشد که به عنوان دسر استفاده میشود. این غذا بیشتر در ماه مبارک رمضان سفرههای افطار و سحری را مزین میکند.
مواد لازم کوکو قندی:
طرز تهیه کوکو قندی:
بهتر است همیشه در انتخاب سیب زمینی دقت کنید که یک اندازه باشند تا در یک زمان همهی آنها بپزند. سپس شکر و آب را با هم مخلوط کنید و روی حرارت قرار بدهید تا شکر در آن حل شود و حدود ۷-۸ دقیقه با حرارت کم بجوشد در آخر نصف فنجان گلاب و زعفران دم کرده را اضافه کنید و شعله را خاموش کنید.
سیب زمینی پخته و سرد شده را با رندهی ریز رنده کنید سپس تخم مرغها را به آن اضافه کنید تا مواد کوکو به غلظت ماست چکیده برسد. چند قاشق زعفران دم کرده اضافه کنید و هم بزنید سپس کف تابه را روغن بریزید. از مواد کوکو داخل تابه بریزید ضخامت کوکو نباید زیاد نازک باشد پس در انتخاب تابه دقت کنید.
زمانی که زیر آن طلایی شد کوکو را به شکلهای دلخواه (سنتی آن لوزی است) برش بدهید سپس اجازه بدهید طرف دیگر آن هم کمی طلایی شود. پس از آن شربت را در ۲ مرحله به آن اضافه کنید و در تابه را ببندید تا شهد به خورد کوکو برود.
* چند قاشق از مواد شهدتان را نگه دارید و موقع سرو روی کوکوها بریزید.
روشی دیگر برای تهیهی کوکو قندی:
سیب زمینیها را بشویید و با آب بپزید زمانی که پخت سیب زمینیها را پوست بگیرید و با رندهی ریز رنده کنید. سپس تخم مرغها را داخل ظرفی جدا بشکنید و مقداری زعفران دمکرده و پودر هل به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید دقت کنید که کاملا حل شده باشد.
سپس سیب زمینیهای رنده شده را داخل ظرف بزرگی بریزید و پودر قند را به آن اضافه کنید و خوب مخلوط کنید بعد از اینکه پودر قند و سیب زمینیها حل شدند. تخم مرغها را به آن اضافه کنید سپس خوب مخلوط کنید روغن را داخل تابهای بریزید و اجازه بدهید داغ شود از مواد مانند کوکو با دست بردارید و به شکل دلخواه داخل روغن قرار بدهید تا کمی سرخ شود.
سپس شکر و آب را داخل قابلمهای بریزید و هم بزنید سپس روی شعلهی گاز قرار بدهید اجازه بدهید تا بجوشد و شربت آن غلیظ شود. سپس کوکو قندیها را داخل ظرف مورد نظر قرار بدهید و از شربت روی آنها بریزید.