گردشبان (gardeshban.ir) : محسن پویان گفت: کتیرا با نامای دیگر گون، گون کتیرا، حلوسیا و کثیرا، گیاهی است که در گیاه درمانی از صمغ آن که از ساقه گیاه گون به دست میآید استفاده میشود و دو نوع آن به نام کتیرای زرد و کتیرای سفید در بازار وجود دارد.
مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی با بیان اینکه در مورد طبیعت صمغ گیاه کتیرا در طب گیاهی اتفاق نظر وجود ندارد و برخی آن را معتدل و مرطوب و برخی دیگر آن را سرد و خشک میدانند، افزود: کتیرا خاصیت نرم کنندگی دارد و برای درمان سرفه مفید است، معده را تقویت میکند و برای درد چشم و ورم ملتحمه کاربرد دارد.
آقای پویان گفت: مصرف کتیرا با شیر بز برای بند آوردن خونریزی از سینه و سایر اعضا مفید است، برای درمان سرفه، خشونت سینه و حلق، ناراحتیهای ریوی و گرفتگی صدا مورد استفاده دارد.
وی با اشاره به اینکه مصرف کتیرا برای تقویت روده و تسکین درد کلیه مفید است، یادآور شد: مخلوط آن با مغز بادام شیرین، نشاسته و شکر چاق کننده است، استفاده از آن به صورت ژل برای سلامت مو مفید میباشد، در صنایع دارویی، پارچه بافی، شیرینی سازی کاربرد دارد و در استعمال خارجی برای درمان سوختگیها از آن استفاده میشود.