در این مقاله قصد داریم یکی از مقصدهای مشخص مسافران را ذکر کرده و شما را برای سفر دائمی اقامت اتریش آماده کنیم. مهاجرت به اتریش نیز مانند بسیاری از کشورهای دیگر راههای گوناگونی دارد و شما میتوانید در ادامه این مقاله از مجله گردشگری علی بابا همه نکات آن را بخوانید.
قبل از اینکه بخواهیم درباره راههای مهاجرت به اتریش نکاتی را ذکر کنیم، بهتر است با موارد دیگر از این منطقه آشنا شوید. برای اولین قدم، بهتر است از فرهنگ و آداب و رسوم اتریش شروع کرده و شما را با اخلاقیات مردم آن آشنا کنیم. از نظر فرهنگی، اتریش کشوری بسیار غنی و برای مدت زیادی پایتخت اروپا بوده است.
اگر کمی به فرهنگ و هنر علاقه داشته باشید، باید بدانید که اتریش حرفهای بسیاری در زمینه معماری، ادبیات، نقاشی و به خصوص موسیقی برای گفتن دارد. این کشور با انجام مراسمهای موسیقی، نمایش فیلم و نمایشگاه کتاب توانسته است خود را به دیگران معرفی کرده و فرهنگ حاکم در خود را به بسیاری از جهانیان معرفی کند. همچنین جاهای دیدنی اتریش که شما را به خود جذب کنند، کم نیستند.
با توجه به موقعیت خاص جغرافیایی اتریش، این منطقه دارای آبوهوای بسیار متنوع، کوهستانی و فضاهای بسیار سرسبز و چشمنوازی است. دما در این کشور در فصل زمستان بین 0 تا -10 درجه سانتیگراد و در فصل تابستان بین 20 تا 30 درجه متغیر میشود. بارندگی در اتریش بسیار زیاد و در ارتفاعات حدود 1000 میلیمتر است. با همه آنچه گفته شد، میتوان گفت این کشور یکی از بهترین گزینهها برای سفر و طبیعتگردی محسوب میشود. این کشور با تلفیق امنیت، امکانات خرید و استاندارد زندگی برای ساکنین مقیم، جایگاه دوم مهاجرت و اقامت جهان را به خود اختصاص داده است.
همان طور که میدانید اقامت در هر کشوری مزایای متعددی دارد که افراد را به خود جذب کرده است. این مزایا فارغ از اینکه شما شهروند قانونی آن کشور هستید یا خیر به شما تعلق خواهد گرفت و میتوانید از آن استفاده کنید. اقامت اتریش نیز خالی از لطف نبوده و در ادامه قصد داریم به بعضی از بهترین مزایای اقامت در آن اشاره کنیم.
با داشتن این پاسپورت میتوانید به تمامی کشورهای اروپایی و عضو شینگن سفر کرده یا در آنها زندگی کنید، بدون آن که با محدودیت یا مانعی مواجه شوید.
امکان اخذ اقامت در حوزه شینگن به مدت 5سال به شما داده شده و پس از آن میتوانید برای اقامت دائمی کشور سوم اقدام کنید.
این کشور از سال 2011 برای مهاجرانی که از کشورهایی غیر اروپایی به خاک آن وارد میشوند، کارت اقامتی معروف به کارت «قرمز- سفید- قرمز» در نظر گرفته است. مهاجرت به اتریش و اقامت در آن از طریق سیستم امتیازبندی انجام میشود و در صدر کشورهای اروپا قرار دارد.
افراد تحصیل کرده با داشتن تخصصهای خاص در سطح عالی که بتوانند برای اقتصاد داخلی این کشور، ارزشآفرین باشند، میتوانند بدون داشتن پیشنهاد کار به مدت 6 ماه به این کشور سفر کنند. البته این 6 ماه هم قوانین خاص خود را دارد و فقط افرادی که دارای تحصیلات، تخصص، آشنایی به زبان، سن یا تحصیل در اتریش هستند میتوانند، از آن استفاده کرده و حداقل امتیاز 70 از 100 را طبق قوانین کسب کنند. در این 6 ماه فرد متقاضی باید برای پیدا کردن کار اقدام کند تا برای ایشان کارت قرمز- سفید- قرمز صادر شود.
این کارت در صورتی برای متقاضی صادر میشود که با توجه به موارد ضروری گفته شده، امتیاز 50 از 75 توسط متقاضی بگیرد و دستمزد ایشان بر طبق قوانین و بخشنامهها در نظر گرفته شود.
قانون کار در اتریش و گرفتن پیشنهاد کاری در اروپا راه و رسم خاص خودش را دارد. در ابتدا جایگاه شغلی که درخواست آن را دارید، به مدت سه ماه در اتریش از طریق کارفرما آگهی میشود. در صورتی که برای این شرایط کاری شخصی پیدا نشود، به مدت سه ماه در سایتهای کاریابی اروپا نیز قرار داده میشود؛ اگر هیچ داوطلبی در 28 کشور اروپا برای این جایگاه شغلی پیدا نشود، کارفرما میتواند شخصی خارج از اتحادیه را استخدام کند. البته در سال 2019 قانونهای سادهتری برای استخدام افراد غیر اروپایی گذاشته شد و کارفرمایان اروپا توانستند افراد زیادی را به استخدام خود درآورند.
خبر خوب اینکه اگر خانوادهای در این کشور دارید، میتوانید فارغ از هر مورد قانونی و مانعی به ایشان ملحق شوید. تفاوتی ندارد اقامت آنها از چه طریقی باشد یا شما چه شرایطی داشته باشید، اتریش برای اقامت شما نزد خانواده محدودیت خاصی مطرح نکرده است. برای اینکه از روش ملحق شدن به خانواده استفاده کنید، شما یا اعضای خانواده باید شاغل باشید تا امکان انتقال سایر اعضای درجه یک خانواده هم ممکن شود. شخص متقاضی باید امکان تامین مالی سایر اعضای خانواده را داشته و این موضوع را از طریق فیش حقوقی خود اثبات کند. فراموش نکنید فرد مقیم به ازای هر شخص اضافه برای اقامت باید دستکم 19 مترمربع فضا برای زندگی داشته باشد.
اتریش به دلیل داشتن متخصصین ماهر در هر حرفه و داشتن زیر ساختهای اقتصادی مناسب، مکان مناسبی برای تاسیس دفتر مرکزی شرکتها است. این کشور همچنین جایگاه مناسبی در زمینه داروسازی دارد و در این تجارت بسیار فعال است.
افرادی که تصمیم به سرمایهگذاری در این کشور دارند، کارت قرمز- سفید- قرمز دریافت میکنند و ترکیبی از مجوز کار و اقامت، نصیبشان میشود. مزایای دیگری که اتریش را در رتبه خوبی قرار داده، مواردی مانند امنیت و ثبات سیاسی، روابط خوب کارفرما و کارگر، اعتصابات اندک، مالیات اندک و برنامههای مناسب برای کاهش هرچه بیشتر مالیات است. اقامت اتریش از طریق سرمایهگذاری شامل راههای گوناگونی میشود که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد.
برای اقدام به اقامت اتریش از این روش، لازم است طرح و ایده خود را به اداره کار کشور اتریش ارائه دهید. پس از آن اگر طرح تجاری شما مورد پذیرش قرار بگیرد و برای وضعیت اقتصادی این کشور مفید باشد، بررسی خواهد شد. طبق آمار ارائه شده تنها 10 درصد از طرحهای ارسال شده در این وضعیت پذیرش میشوند.
در صورت تایید طرح، ثبت شرکت با هماهنگی وزارت بازرگانی و وزارت امور خارجه انجام میشود. شرکتهای ثبت شده معمولا با مسئولیت محدود هستند و مالیاتهای متفاوتی برای آنها وجود دارد. شرکتهای ثبتی در اتریش شامل سه دسته سهامی خاص، تشکیلات شرکتی مطابق با قوانین و مسئولیت محدود هستند.
انتخاب نام شرکت
پر کردن و تحویل فرم درخواست ثبت شرکت
تهیه اسکن از پاسپورت مدیر عامل و سهامداران
ارائه طرح توجیهی اقتصادی
ارائه سند مالکیت و پرینت حساب بانکی و گردش حساب در آن
ارائه کپی آخرین مدرک تحصیلی
ارائه وکالتنامه به همراه امضای وکیل
بهترین روش برای مهاجرت به هر کشوری از طریق تحصیل در آن است. اتریش نیز مانند سایر کشورها این روش را دارد. بنابراین شما میتوانید با دریافت ویزای تحصیلی، در این کشور اقدام به تحصیل کرده و مدرک تحصیلی دریافت کنید.
بعد از فارغالتحصیلی برای شما ویزای کار صادر شده و میتوانید با استفاده از آن شغلی پیدا کرده و مقیم اتریش شوید. فرصت پیدا کردن شغل در این کشور 6 ماه است و در صورتی که مشغول به کاری شوید، پس از گذشت 2 الی 3 ماه، اقامت یک ساله دریافت خواهید کرد. جای نگرانی نیست، این اقامت در صورت ادامه کار تا 5 سال به صورت یک ساله تمدید میشود. هنگام تحصیل، کارها به صورت ساعتی بوده و دانشجو در مقطع لیسانس اجازه 20 ساعت کار و در مقطع فوق لیسانس تا دکترا اجازه 30 ساعت کار در هفته را دارد.
مهاجرت به اتریش از طریق حمایت فردی به این معنی است که فرد باید شرایط مالی بسیار خوبی داشته باشد و بتواند هزینه زندگی خود در اتریش را بدون کار تامین کند. این مورد بیشتر از هرچیزی مناسب افراد بالای 40 سال است؛ زیرا در این روش، فرد به هیچ عنوان اجازه کار در اتریش را نخواهد داشت. برای اقدام در این حالت، فرد باید ثابت کند که به میزان 2500 تا 3000 یورو درآمد دارد و میتواند هزینه یک سال زندگی در اتریش را تامین کند.
با توجه به تمامی این موارد، فرد در صورت داشتن فرزند زیر 18 سال، باید مبلغ 22000 یورو در حساب خود برای گرفتن اقامت فرزندش داشته باشد. در این روش ابتدا اقامت به صورت یک ساله خواهد بود و پس از آن به صورت سه ساله و در نهایت شش ساله تمدید میشود.
گرفتن تابعیت از طریق تولد در کشورهای مختلف به راحتی امکانپذیر نیست. چرا که این اصل بر اساس خاک یا اصل خون است و تنها در کشورهایی که از اصل خاک پیروی می کنند، میتوانید تابعیت آن کشور را کسب کنید. در کشورهایی که از اصل خون پیروی میکنند، تابعیت تنها به فرزندانی داده میشود که پدر و مادر آنها تابعیت آن کشور را داشته باشند. برای اقامت اتریش در این مورد باید به خوبی تحقیق کنید.
در صورتی که بخواهید از طریق ازدواج به خاک اتریش وارد شوید، لازم است شش سال با آن فرد زندگی کرده و سپس برای تابعیت اتریش اقدام کنید. در این زمان باید 5 سال از آن را در کشور اتریش حضور داشته باشید و تحت شرایط خاصی تابعیت بگیرید. برخی از این شرایط تسلط به زبان آلمانی، عدم سو پیشینه و درآمد مناسب است.
پناهندگی همانطور که از واژه آن نیز مشخص است، آسان نیست و شخص پناهنده باید خودش را برای زندگی سختی آماده کند. مدت زمان جواب گرفتن اقامت اتریش از این روش، بستگی به دلایلی دارد که فرد به دولت اتریش ارائه میدهد. گاهی پیش آمده که فرد چندین سال برای این موضوع منتظر مانده است. در این مدت دولت اتریش به فرد، جای خواب و غذایی برای خوردن میدهد، ولی شخص اجازه کار در اتریش را ندارد. برای گرفتن تابعیت 6سال زندگی در اتریش الزامی است.
مهاجرت در هر شرایط و به هر شکلی سختیها، چالشها و دغدغههای خاص خودش را دارد. بنابراین پیش از آنکه با استفاده از هریک از این مسیرها اقدام به این کار کنید، به خوبی شرایط فعلی خود و وضعیت کشور مقصد را بررسی کنید. در این مقاله میتوانید از تمامی راههایی که برای مهاجرت به اتریش لازم است، مطلع شوید و پس از انجام کارهای لازم، چمدانی به دست، کشورتان را برای آشنا شدن با یک دنیای تازه دیگر ترک کنید.