همانطور که از اسم مرغ تیکا ماسالا مشخص است این یک غذای خوشمزهی هندی است که با روشهای تهیهی آن آشنا میشوید.
غذاهای هندی در کشورهای مختلف دنیا از پرطرفدارترین غذاها هستند. اغلب غذاهای هندی گیاهی و بدون گوشت تهیه میشوند، اما به مرور و بسته به ذائقه گردشگران تغییر کرده و با گوشت هم درست میشود. یکی از محبوبترین غذاهای هندی چیکن تیکا ماسالا است که با استفاده از گوشت مرغ و ادویههای خاص هندی تهیه میشود. این غذا سرشار از عطر و طعم و رنگ است.
مواد لازم برای تهیهی مرغ تیکا ماسالا
مواد لازم برای سس مرغ تیکا ماسالا:
مواد لازم برای سرو مرغ تیکا ماسالا:
طرز تهیه مرغ چیکن تیکا ماسالا هندی
پوست مرغها را جدا کنید. درون کاسهای نصف قاشق چایخوری نمک و آبلیمو بریزید و رانهای مرغ را داخل آن قرار بدهید و خوب مخلوط کنید تا تمام قسمتهای مرغ آغشته به نمک و آبلیمو شوند. سپس آن را کنار بگذارید و به سراغ ماریناد بروید.
در یک غذاساز کوچک، زنجبیل و سیر را میکس کنید تا خمیر درست شود و در صورت لزوم مقدار کمی آب به آن اضافه کنید. نیمی از این رب را برای سس کنار بگذارید. مواد باقی مانده ماریناد را به غذاساز اضافه کنید، سپس میکس کنید تا خمیر یکدست شود. مواد ماریناد را روی مرغ بریزید و حداقل ۴ ساعت به آن استراحت بدهید. (یک شب یا ۲۴ ساعت حتی بهتر است).
برای تهیه سس، ۲ قاشق غذاخوری روغن یا کره گیاهی را در یک ظرف بزرگ کم عمق گرم کنید. پیازها را به مدت ۱۵ دقیقه روی حرارت متوسط بپزید تا شروع به قهوهای شدن کنند. ادویهها و باقی مانده رب سیر و زنجبیل را به آن اضافه کرده و به مدت ۲ دقیقه بپزید.
پوره گوجه فرنگی، بادام زمینی آسیاب شده، کمی پودر شکر و سرکه را به آن اضافه کنید و هم بزنید. حدود ۱ دقیقه بپزید. سس پاساتا را اضافه کنید، سپس ۱ لیوان آب را به آن اضافه کنید و اجازه بدهید آرام آرام بپزند. تا سس قرمز و غلیظی بدست آورید. این کار حدودا باید ۲ ساعت طول بکشد.
گریل را در بالاترین حالت تنظیم کنید. مرغ را از سس ماریناد خارج کنید و سس ماریناد را برای سس کنار قرار بدهید. مرغها را روی یک سینی فر قرار بدهید و مرتب بچینید.
به مدت ۱۰-۱۵ دقیقه آن را در فر قرار بدهید تا مواد روی آن کمی حالت خشک شدن بدست آورد و شروع به سیاه شدن کند. سینی فر را از فر خارج کنید و با آب بدست آمده از مرغها کنار بگذارید. سس را دوباره گرم کنید و ماریناد کنار گذاشته را اضافه کنید. سپس مرغ و آب مرغ را با خامه ترش به سس اضافه کنید و اجازه بدهید ۴۰-۶۰ دقیقه با حرارت متوسط بپزد تا مرغها کاملاً نرم شوند.
در انتها کره یا روغن باقیمانده را هم بزنید؛ و روی مرغها بریزید و اجازه بدهید چند دقیقه بماند. اگر میخواهید از کاری یا زردچوبهی هندی استفاده کنید در این صورت اجازه باز با هم کمی بپزد تا کاری با مواد بپزند مزهی خامی ندهد. در صورت میتوانید از ادویهی گرام ماسالا و نمک دودی به عنوان چاشنی استفاده کنید و پس از کشیدن در ظرف سرو گشنیز خرد شده و بادام پرک شده را روی آن بپاشید و با سلیقهی خود میتوانید با نان یا برنج سرو کنید.
نکات کلیدی طرز تهیه چیکن تیکا ماسالا
چیکن تیکا ماسالا را هم با برنج و هم با نان میتوان سرو کرد.