gardeshban.ir

از صدرنشینی عراقی‌ها تا سفر پرشمار مردان به ایران

عراق در سال ۹۸ بیشترین تعداد مسافر را در ایران داشته، درحالی‌که تراز سفر اروپایی‌ها به ایران منفی شده، اما در مقابل، سفر از برخی کشورها همچون عمان به ایران، رشد بالای ۹۰ درصد را تجربه کرده است.
کد خبر: ۳۹۰۲۶
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۵ فروردين ۱۴۰۰-1400 January 25
گردشبان (gardeshban.ir) :

وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در سالنامه آماری ۹۸ که به تازگی منتشر کرده، تعداد مسافران ورودی به کشور را هشت میلیون و ۸۳۲ هزار و ۵۰ نفر در آن سال اعلام کرده و همه آن‌ها را در شمار «گردشگر» قرار داده است. بر اساس این اطلاعات آماری، هفت میلیون و ۲۴ هزار و ۲۶۰ مسافر در سال ۹۸ «بدون ویزا» وارد ایران شده‌اند و فقط ۴۲۲ هزار و ۸۱۸ نفر «ویزای جهانگردی» گرفته بودند. ورود بدون روادید به ایران، ۷۴.۴۲ درصد رشد داشته، درحالی‌که ورود با ویزای جهانگردی با ۳۸ درصد کاهش مواجه شده است.

در سال ۹۸ که به رغم اعتقاد مسؤولان وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، ورود گردشگران خارجی به ایران روند صعودی را در پیش گرفته بود، سفر با سایر روادیدها، از جمله زیارتی، کاهش داشته است. در آن سال، ۷۱۱ هزار و ۱۴۴ نفر با ویزای زیارتی به ایران آمده‌اند که در مقایسه با یک سال قبل، بیش از ۵۷ درصد افت داشته است. سال ۹۷ برای یک میلیون و ۶۸۵ هزار و ۳۷۴ نفر ویزای زیارتی صادر شده بود.

عراقی‌ها در صدر، عمانی‌ها رکورددار، چینی‌ها در تنزل

در سال ۹۸،  بیشترین سفرها به ایران از کشورهای همسایه بوده و عراقی‌ها همچون سال‌های قبل، رکورددار بوده‌اند و حتی نسبت به سال ۹۷ حدودا ۲۱ درصد بیشتر به ایران سفر کرده‌اند. در آن سال که نرخ ارز نوسانات زیادی را در ایران تجربه می‌کرد و مرزنشینان اغلب برای خرید به ایران می‌آمدند، سه میلیون و ۱۶۵ هزار و ۸۳۹ نفر عراقی به ایران آمده‌اند.

جمهوری آذربایجان، افغانستان، ترکیه، پاکستان، ارمنستان، ترکمنستان، عمان، بحرین، کویت، هندوستان، چین، گرجستان، روسیه، لبنان، عربستان، آلمان، ایتالیا، امارات و فرانسه به ترتیب بیشترین تعداد سفر را به ایران داشته‌اند. هرچند که در بین این کشورها تراز سفر گردشگران اروپایی منفی بوده است.

ایران در سال ۹۸ روادید را یک‌طرفه برای عمان و چین لغو کرد که آمارها نشان می‌دهد نتیجه این اقدام در بازار عمان مثبت بوده، اما در چین با وجود لغو روادید، سفرها ۱۵ درصد افت داشته است؛ در آن سال، ۸۵ هزار و ۴۳۲ نفر از عمان به ایران سفر کرده‌اند که در قیاس با سال ۹۷ بیش از ۹۶ درصد رشد داشته است. ۴۴ هزار و ۲۵۳ چینی نیز سال ۹۸ به ایران سفر کرده‌اند، درحالی تعداد مسافران از چین در سال ۹۷ بالغ بر ۵۲ هزار و ۲۵۵ نفر بوده است. برخی از کارشناسان افت سفر چینی‌ها را به بحران‌ها و وقایع سیاسی ربط می‌دهند.

بیشترین ورود به کشور در سال ۹۸ نیز از مرزهای زمینی بوده که عددی بالغ بر هفت میلیون و ۳۵۵ هزار و ۸۱۴ نفر ثبت شده و سهم مرز شلمچه (مشترک با عراق) با یک میلیون و ۱۱۹ هزار و ۸۷۸ نفر ورودی، بیش از سایرین بوده است. یک میلیون و ۴۵۴ هزار و ۷۹۷ نفر نیز از مرزهای هوایی و ۲۱ هزار و ۴۳۹ نفر از مرزهای دریایی به ایران وارد شده‌اند.

بیشترین سفرهای ورودی در ماه‌های تیر و مرداد سال ۹۸ ثبت شده است. این آمارها نشان می‌دهد روند ورود اتباع و گردشگران خارجی به ایران از ماه آبان نزولی شده و در اسفندماه ۹۸ با شیوع ویروس کرونا، افت سفرها بیشتر شده است. در این ماه ۱۱۶ هزار و ۷۸۹ نفر به ایران سفر کرده‌اند، درحالی که اسفندماه سال ۹۷ تعداد مسافران ورودی ۶۲۵ هزار و ۵۴۰ نفر بود.

مردها بیشتر به ایران سفر می‌کنند

از مجموع مسافرانی که سال ۹۸ به ایران وارد شده‌اند، جمعیت مردان بیشتر از زنان بوده، روندی که در سال‌های گذشته نیز تکرار شده است. طبق آمار وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، شش میلیون و ۱۶۷۳ مسافر مرد در آن سال به ایران سفر کرده‌اند، درحالی که جمعیت زنان عددی بالغ بر دو میلیون و ۸۲۹ هزار و ۸۶۴ نفر بوده است.

در سالنامه آماری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی که به تازگی منتشر شده، تعداد مسافرانی که سال ۹۷ از خارج کشور به ایران وارد شده‌اند، بالغ بر هفت میلیون و ۸۰۴ هزار و ۱۱۳ نفر بوده است که آمار سفر در سال ۹۸ نسبت به آن، ۱۳.۱۷ درصد رشد را نشان می‌دهد. انتظار مسؤولان میراث فرهنگی و گردشگری بر این بود که جمعیت مسافران ورودی به ۱۰ میلیون نفر برسد، اما همه‌گیری ویروس کرونا رشد آن را متوقف کرد.


پنجره
ارسال نظر
گردشگری به روایت تصویر
نگاه دوم
یادداشت
مناطق آزاد
داغ
پربازدیدها
آخرین اخبار