یکی از پر خاصیتترین چاشنیهای سفرههای ایرانی سیر ترشی است که روشهای مختلفی برای تهیه آن وجود دارد. سیرترشی خون ساز است و مصفای خون است.
طرز تهیه ترشی سیر هفت ساله و فوری
تهیه ترشی سیر یکی از بهترین روشهای نگهداری سیر برای یک مدت طولانی است که روشهای تهیه آن متنوع است. با ما همراه شوید.
روش اول: سیر ترشی با سرکه سفید
مواد مورد نیاز جهت سیرترشی با سرکه سفید
طرز تهیه سیر ترشی با سرکه سفید
نکته:
بهتر است که این سیرترشی در کنار پنجره جایی که در معرض آفتاب است قرار داده شود، چون سیرترشی تردتر و خوشمزهتر میشود.
روش دوم: ترشی سیر با رب گوجه
مواد لازم جهت تهیه ترشی سیر با رب گوجه
رب گوجهها رو روی سیرها بریزید و بعد سرکه رو هم اضافه کنید.
نمک و فلفل رو هم اضافه کنید. ادویه ترشی و ۱ ق غ زردچوبه هم اضافه کنید.
هر چقدر بیشتر بمونه تند و تیزتره. یعنی اهوازی اهوازی شد.
روش سوم:درست کردن سیرترشی با پوست و بدون پوست
مواد لازم:
طرز تهیه ترشی سیر بدون پوست
سیرها را چند ساعت در آب خیس کنید تا پوست آن راحت کنده شود، پس از اینکه پوست سیرها را کندید بشوئید و بگذارید خشک شوند.
سیرهای تمیز را درون شیشهای مناسب بریزید سپس دانههای فلفل، سبزی معطر و کمی نمک را روی سیرها بریزید، در انتها نیز سرکه اضافه کنید تا روی سیرها را بپوشاند.
شیشه سیر ترشی آماده را در جای مناسبی قرار دهید (اگر زیر نور آفتاب باشد به مرور زمان میپزند، هرچه بیشتر بمانند، پختهتر ونرمتر و عطرشان کم میشود و اگر هم در نور نباشند سفت و با عطر تندتر بعمل میآیند) برای مصرف سیر ترشی ۱ سال زمان لازم است، اگر سیر ترشی ۷ سال بماند خاصیت دارویی زیادی پیدا میکند.
میتوانید از انواع سرکهها مانند سرکه انگور یا سرکه سیب برای تهیه سیر ترشی استفاده نمائید، اگر میخواهید سیر ترشی شما زودتر برسد آن را در افتاب قرار دهید.
سیر ترشی با پوست
ریشه بوته سیر و لایه ضخیم و اولیه دسته سیر را جدا میکنیم (بهتر است طوری انجام دهید تا حالت غنچهای سیرها حفظ شود) سپس آن را درون سرکه قرار دهید، در اینصورت نیازی به استفاده از فلفل نمیباشد.
رفع بوی تند سیر
اگر در اثر خوردن سیر ترشی، خواستید بوی سیر را از بین ببرید، مقداری چای خشک را روی زبانتان بریزید و بمکید.
مواد مورد نیاز جهت تهیه ترشی سیر با رب انار
دستور تهیه سیر ترشی با رب انار
برای تهیه سیر ترشی هفت ساله به ۲ نوع سرکه یعنی سرکه بالزامیک و سرکه خرما نیاز خواهیم داشت. دلیل استفاده از سرکه بالزامیک در ساختار این ترشی این است که سیر ترشی در طول زمان ۷ سال تغییر رنگ خواهد داد و به رنگ تیره بدل خواهد شد. لذا، استفاده از سرکه بالزامیک اولین حقه در دستیابی به ترشی هفت ساله خواهد بود.
سرکه خرما همچنین، دومین ترفند تهیه این ترشی است. ترشی سیر هفت ساله به مرور زمان شیرین خواهد شد. لذا، با استفاده از سرکه خرما طعم شیرینی را به ترشی منتقل خواهیم کرد.
نکته سوم که از دو مورد بالا مهمتر است، استفاده از سس سویا است. سس سویا این امکان را فراهم خواهد کرد که فرآیند تخمیر در ترشی تسریع گردد و ره ۷ ساله در ۴۰ روز میسر شود.
توصیه میشود برای تهیه این ترشی از کله سیر کامل استفاده نمایید. برای این منظور کافیست تنها پوسته خارجی سیر را تمیز کنید و پس از آبکشی و خشک شدن، سیر آماده تهیه ترشی خواهد بود.
در صورت در دسترس نبودن سرکه بالزامیک و سرکه خرما میتوانید به همان میزان از سرکه قرمز و شکر قهوهای و یا عسل استفاده کنید در این صورت سرکه خرما را نیز میتوانید حذف کنید.
روش پنجم: ترشی سیر با شیره و عسل
این ترشی رو تقریبا ۳ سال پیش درست کردم. سیر تازه خریدیم و شستیم و خشک کردم.
سیرها رو تو شیشه ریختیم و روش مخلوطی از سرکه و کمی نمک (به ازای هر لیتر سرکه من ۱ قاشق م خ نمک ریختم)
البه من سرکه رو همیشه کمی میجوشونم که تیزی اش گرفته بشه
سرکه رو که روی سیر ریختیم در شیشه رو محکم میبندیم و میذاریم پشت پنجره یا تو بالکن یا انباری به مدت ۱ سال
بعد از یکسال باید توش شیره و عسل بریزیم.
یعنی من یکم از سرکه روی سیرها رو خالی کردم و جاش شیرهی انگور و عسل ریختم و دوباره در شیشه رو بستم (مثلا اگه یه لیوان از سرکه بردارید جاش ۱ لیوان شیره و ۲ قاشق عسل بریزید)
تا الان که تقریبا ۳ سال شده و ما دیگه طاقت نیوردیم و یکی از شیشهها رو باز کردیم
این سیر اگه ۷ سال بمونه خیلی عالیتر میشه، ولی همین الان هم شدیدا خوشمزه اس و با طعم شیرینی که داره تو دهن آب میشه