گردشبان (gardeshban.ir) : کروسان یکی از خوراکیهای اصلی صبحانههای هول هولکی در سر تا سر دنیا به حساب میآید. طرز تهیه کروسان شکلاتی طولانی و وقتگیری است که البته نتیجه فوق العاده آن همه وقت و تلاش باعث فراموشی همه آن خستگی و زحمت میشود. این خوراکی هم مانند بسیاری دیگر از خوراکیها و شیرینیها نوع شکلاتی هم دارد که محبوبتر از نوع ساده آن است. شاید بتوانیم برگ برنده این خوراکی محبوب را بافت ترد و کرهای منحصر به فرد آن اعلام کنیم که در کنار شکلات آب شده ترکیبی بسیار دوستداشتنی و هوس برانگیز میسازد.
طرز تهیه کروسان شکلاتی با زبانی بسیار ساده در ادامه این مطلب آمده است که امتحان کردن آن را به همه شما همراهان عزیز پیشنهاد میکنیم. حتما تمامی مراحل را مو به مو و مطابق دستور زیر انجام دهید تا کروسان شکلاتی خوشمزه خود را بدون هیچ دردسری آماده کنید. در ادامه با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه خمیر کروسان شکلاتی کلاسیک در خانه
کره ۶۰ گرم
آرد همه منظوره ۵۰۰ گرم
شکر دانه ریز ۵۰ گرم
نمک دو قاشق چایخوری
مخمر خشک فعال یک قاشق غذاخوری
شیر پرچرب ۳۶۰ میلی لیتر
شکلات شیری (درشت خرد شده) ۱۲۰ گرم
پودر قند به مقدار لازم
مواد لازم برای تهیه لایه کرهای کروسان
کره ۳۵۰ گرم
آرد همه منظوره دو قاشق غذاخوری (۱۶ گرم)
تخم مرغ بزرگ یک عدد
شیر پرچرب دو قاشق غذاخوری
طرز تهیه
کروسان یکی از دسرهای محبوب فرانسوی است که معمولا به عنوان صبحانهای سریع در هتلها و کافهها سرو میشود. تهیه کروسان خانگی که ترد و نرم باشد کار آسانی نیست، اما کافی است نکات ریز و درشت آن را بدانید تا بتوانید یک شاهکار در آشپزخانه خود خلق کنید. اگر دوست دارید یک کروسان شکلاتی خوشمزه در خانه تهیه کنید با ما همراه باشید. برای شروع ابتدا خمیر کروسان را آماده میکنیم. برای این کار کره دویچه مارکن را از یخچال خارج کنید و بگذارید تا چند دقیقهای در آشپزخانه بماند تا به دمای اتاق برسد. سپس کره را به چند قسمت تقسیم کنید و داخل کاسه دستگاه میکسر بریزید و چهار فنجان آرد همه منظوره را همراه با یک چهارم فنجان شکر دانه ریز و دو قاشق چایخوری نمک اضافه کنید. دقت کنید مقدارها به همان اندازهای باشد که در قسمت مواد اولیه آمده است.
سپس به مواد داخل کاسه یک قاشق غذاخوری مخمر خشک فعال اضافه کنید و میکسر را روشن کنید تا همه مواد با سرعت کم به مدت یک دقیقه مخلوط شوند. در همین حین که مواد در حال مخلوط شدن هستند شیر پرچرب را به آرامی اضافه کنید. حالا سرعت میکسر را کمی بیشتر کنید و همه مواد را حدود پنج دقیقه مخلوط کنید تا حالت خمیری بدست آید (اگر میکسر ندارید، مواد را به مدت پنج دقیقه با دست ورز دهید تا جایی که خمیر نرمی حاصل شود که به دستانتان نمیچسبد). پس از پنج دقیقه خمیر باید از کنارههای کاسه میکسر جدا شود و در صورتی که انگشتتان را روی خمیر فشار دهید باید دوباره به حالت اولیه خود برگردد. در غیر این صورت دوباره مواد را برای چند دقیقه بیشتر مخلوط کنید تا زمانی که حالت خمیری مورد نظر را مشاهده کنید.
دستانتان را کمی آردی کنید و خمیر را از کاسه خارج کنید و با دستانتان آن را به شکل یک توپ گرد دربیاورید. خمیر را روی یک ورقه پخت سیلیکونی آردپاشی شده، کاغذ روغنی مخصوص پخت آردپاشی شده یا یک سینی فر آردپاشی شده قرار دهید و آن را به آرامی با یک وردنه روی سطح کارتان پهن کنید. سپس روی خمیر را با محافظ پلاستیکی یا فویل آلومینیومی بپوشانید و به مدت ۳۰ دقیقه داخل یخچال قرار دهید تا خمیر استراحت کند.
پس از گذشت نیم ساعت خمیر را از یخچال خارج کنید و آن را با دست کمی باز کنید. با کمک وردنه خمیر را به شکل یک مستطیل ۲۰ در ۲۵ سانتی متری دربیاورید. دقت کنید که پس از هر بار باز کردن خمیر با وردنه کنارههای آن را با دست به شکل مستطیل دربیاورید، چون خمیر تمایل دارد به حالت بیضی باشد. این مرحله ممکن است کمی طولانیتر از مراحل دیگر باشد، ولی به همان اندازه مهمتر هم است. وقتی که خمیر به اندازه مورد نظر رسید آن را دوباره با محافظ پلاستیکی یا فویل آلومینیومی بپوشانید و داخل یخچال قرار دهید تا به مدت چهار ساعت یا یک شب در یخچال استراحت کند.
در این مرحله باید لایه کرهای را آماده کنید. بهتر است که این مرحله را حدود ۳۵ دقیقه قبل از خارج کردن خمیر از یخچال انجام دهید، چون کره باید نیم ساعت داخل یخچال بماند. در یک کاسه بزرگ با استفاده از همزن دستی، ۳۵۰ گرم کره را همراه با دو قاشق غذاخوری آرد مخلوط کنید تا نرم و یکدست شوند. این مخلوط را روی یک لایه محافظ پلاستیکی یا ورقه پخت سیلیکونی قرار دهید و آن را با استفاده از یک قاشق چوبی آن را پهن کنید تا به شکل یک مستطیل ۱۵ در ۲۰ سانتی متری دربیاید. سپس آن را به مدت ۳۰ دقیقه داخل یخچال قرار دهید تا سرد و سفت شود. توجه کنید که ۳۰ دقیقه برای استراحت لایه کرهای در یخچال کافی است و در صورتی که کره بیشتر از این در یخچال بماند زیادی سفت میشود و کار با آن سخت خواهد بود.
خمیر را از یخچال خارج کنید و روی پیشخوان تمیز کمی آردپاشی شده قرار دهید. ازآنجایی که پیشخوان معمولا خنکتر است برای کار کردن با خمیر بسیار مناسب است. لایه کرهای را هم از یخچال خارج کنید و در وسط خمیر قرار دهید. انتهای خمیر را روی آن تا کنید و با انگشتانتان لبههای خمی را ببندید. خمیر را با وردنه باز کنید تا به شکل یک خمیر ۲۰ در ۴۰ سانتی متری دربیاید. دوباره خمیر را تا کنید و با وردنه کمی باز کنید. این کار را تکرار کنید تا یک سوم اندازه اولیه خود شود. خمیر را برای ۳۰ دقیقه داخل یخچال قرار دهید. سپس آن را از یخچال خارج کنید و با وردنه باز کنید و دوباره تا کنید. این کار را تکرار کنید تا کره به لایههای خمیر نفوذ کند. در نهایت خمیر را روی ورقه سیلیکونی قرار دهید و با محافظ پلاستیکی یا فویل آلومینیومی بپوشانید و و برای چهار ساعت یا یک شب داخل یخچال قرار دهید.
خمیر را از یخچال خارج کنید و روی یک سطح آردپاشی شده قرار دهید. خمیر را با یک وردنه کمی باز کنید تا به شکل یک مستطیل ۱۵ در ۳۰ سانتی متری دربیاید. از آنجایی که خمیر در این مرحله بسیار سرد ماست، نیاز به زور بازوی زیادی دارد. پس از این که خمیر را به اندازه لازم باز کردید، با استفاده از یک کاتر پیتزا یا چاقو تیز خمیر را از طول به دو قسمت مساوی ببرید. سپس هر قسمت را از عرض به سه قسمت مساوی ببرید. هر مستطیل کوچک را هم از وسط به دو قسمت مساوی ببرید. بدین ترتیب ۱۶ مستطیل مساوی کوچک خواهید داشت. حالا یک تکه خمیر را بردارید و آن را با وردنه باز کنید تا جایی که طول آن حدود ۱۶ سانتی متر باشد. سپس مقداری از شکلات خرد شده را در ابتدای خمیر بگذارید و آن را رول کنید. این کار را با باقیمانده خمیرها هم انجام دهید.
پس از اتمام کار، دو عدد سینی فر بردارید و کف آن را با ورقه مخصوص پخت سیلیکونی یا کاغذ روغنی مخصوص پخت بپوشانید. خمیرهای رول شده را با فاصله روی سینی قرار دهید. روی سینی را با محافظ پلاستیکی یا فویل آلومینیومی بپوشانید و سینی را کنار بگذارید تا خمیر برای یک ساعت در دمای اتاق استراحت کند.
فر را روشن کنید و درجه حرارت آن را روی ۲۰۰ درجه سانتیگراد قرار دهید. محافط روی سینیها را بردارید. زرده یک عدد تخم مرغ بزرگ را از سفیده آن جدا کنید و داخل یک پیاله بریزید. مقداری شیر به زرده اضافه کنید و با یک چنگال هم بزنید تا حالت لختی زرده از بین برود. با یک براش سیلیکونی مقداری از مخلوط زرده را به آرامی روی خمیر بمالید. سینی کروسانها را به مدت ۲۰ دقیقه داخل فر قرار دهید.
پس از گذشت ۱۰ دقیقه اولیه پخت بهتر است جهت سینی را عوض کنید تا همه کروسانها به صورت یکنواخت پخته شوند. پس از پخت، سینی را با احتیاط از فر خارج کنید و کنار بگذارید تا خنک شوند. بری خنک کردن کروسانها میتوانید آنها روی قفسه فلزی مخصوص قرار دهید. در صورت تمایل روی کروسانهای خنک شده مقداری پودر قند بریزید و آنها را سرو کنید. نوش جان!
نکات مهم طرز تهیه کروسان شکلاتی در خانه
پیشنهاد میکنیم که برای باز کردن خمیر حتما آن را روی ورقه پخت سیلیکونی قرار دهید چرا که نچسب است و در هنگام کار هم جا به جا نمیشود.
از آن جایی که کاغذ روغنی معمولا به صورت رول شده است در هنگام باز کردن ممکن است حالت خود را حفظ کند و شما را اذیت کند. برای جلوگیری از این حالت پیش از پهن کردن کاغذ، کف سینی را با مقدار کمی آب مرطوب کنید تا کاغذ به کف سینی بچسبد.
در صورتی که در هنگام پخت کروسانها از همان اول کروسانها شروع به قهوهای شدن کردند، درجه حرارت فر را به ۱۹۰ درجه سانتیگراد کاهش دهید.
کروسانهای پخته شده را میتوانید به مدت یک هفته در یخچال نگهداری کنید. همچنین میتوانید آنها به مدت سه ماه در فریزر نگه دارید.