گردشبان (gardeshban.ir) : پیراشکی سیب زمینی روسی یکی از خوشمزهترین پیراشکی هایی است که من امتحان کردم. پیراشکی سیب زمینی روسی زمان زیادی از شما نمیگیره شاید طولانیترین مرحله این پیراشکی سرخ کردنش باشه که اگه خانواده کم جمعیتی داشته باشید خیلی زمان گیر نمیشه.
مواد لازم
مواد لازم برای خمیر پیراشکی:
۵۰۰ میلی لیتر آب
۱ قاشق مرباخوری مخمر خشک
½ قاشق غذاخوری نمک
۲ قاشق غذاخوری روغن آفتابگردان
۱ قاشق غذاخوری شکر
۶۰ گرم کره
۸۰۰ گرم آرد گندم کامل
مواد لازم برای داخل پیراشکی:
۵۰۰ گرم سیب زمینی
۲۵۰ گرم جگر مرغ
فلفل سیاه
۱ عدد پیاز
۱ عدد برگ بو
شوید تازه خرد شده
دستور تهیه
سیب زمینیها رو پوست بگیرید و بذارید توی آب بپزه. زمانیکه سیب زمینیها پخت از آب دربیارید. برای درست کردن خمیر از آبی که سیب زمینی توش پخته استفاده میکنیم، چون نشاسته بیشتری داره برای همین سیب زمینیها باید پوست گرفته بشه. نیم لیتر از آب رو بردارید و وقتی هنوز گرمه ۶۰ گرم کره رو توش خرد کنید و هم بزنید تا کره ذوب بشه.
روغن آفتابگرادان رو توی کاسه بریزید.
صبر کنید تا دمای آب پایین بیاد و در حدی گرم باشه که وقتی انگشتتون رو توی آب فرو میکنید احساس سوزش نکنید باید از دمای محیط هم گرمتر باشه. سپس مخمر خشک، نمک و شکر رو بهش اضافه کنید و همهی مواد رو کاملا مخلوط کنید.
کمی از آرد گندم رو توی کاسه بریزید و با همزن دستی هم بزنید تا مثل دوغ رقیق بشه.
باقی آرد رو توی چند مرحله اضافه کنید و با قاشق چوبی مواد رو هم بزنید تا یک خمیر یکدست بدست بیاد.
روی خمیر رو بپوشونید و برای ۱ ساعت صبر کنید تا خمیر حجیم بشه.
زمانی که خمیر در حال استراحته سراغ مواد داخل پیراشکی میریم. جگر مرغ رو با کمی آب و برگ بو برای ۱۰ دقیقه بذارید بجوشه تا بپزه سپس آبکش کنید و صبر کنید تا خنک بشه.
پیاز رو نگینی خرد کنید و با کمی روغن توی تابه تفت بدید تا طلایی بشه.
سیب زمینی و جگر رو با چرخ گوشت چرخ یا با غذاساز خرد کنید و اگه هیچ کدام رو ندارید سیب زمینی را با یک گوشت خوب بکوبید و جگر رو ریز خرد کنید سپس همراه مقداری شوید تازه خرد شده، نمک و فلفل سیاه با هم مخلوط کنید.
خمیر شما باید کاملا حجیم بشه ممکنه دمای محیط شما کم باشه و نیاز به استراحت بیشتری داشته باشه. دستتون رو چرب کنید و خمیر رو ورز بدید و به ۳۰ قسمت مساوی تقسیم کنید و برای اینکه خمیر خشک نشه روی خمیر یک سلفون بکشید و حتما تکههای خمیر رو با فاصله از هم بذارید، چون زمان درست کردن پیراشکیها ممکنه دوباره حجیم بشه و خمیر به هم بچسبه.
داخل یک بشقاب یا روی تخته کار رو چرب کنید و خمیر رو با دست باز کنید و ۱ قاشق غذاخوری پر از مواد وسط خمیر بذارید و طرفین خمیر رو روی مواد بیارید تا به هم بچسبه و درزی نداشته باشه.
با دست هر پیراشکی رو فرم بدید تا تقریبا همه یک شکل باشن.
روغن سرخ کردنی رو توی تابه بریزید و زمانیکه کاملا گرم شد پیراشکیها رو توی روغن بذارید تا کاملا طلایی بشه.
پیراشکیها رو بعد از سرخ کردن روی یک دستمال یا کاغذ روغن گیر بذارید تا روغن اضافیش گرفته بشه و سپس گرم سرو کنید.