گردشبان (gardeshban.ir) :
چند هفتهای است که کرونای هندی اوج گرفته و بر اساس اعلام متخصصان، این نوع جهشیافته از کرونا دارای سرایتپذیری و شدت بیشتری است و نیاز است که مراقبتها بیشتر شود.
همزمان با اوج گیری کرونای جهشیافته هندی، نتیجه آزمایش کرونای تعدادی از اتباع هندی و پاکستانی در بوشهر مثبت اعلام شده و این موضوع حساسیتها را در این زمینه افزایش داد.
در این راستا ادعای مسئولان ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان بوشهر با مسئولان دانشگاه علوم پزشکی بوشهر دارای تفاوتهایی است.
آزمایشهای دقیق از اتباع هندی
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر هفتم اردیبهشتماه در این زمینه گفته بود: پس از ورود ۲۰ تبعه کشور هندوستان به استان بوشهر نسبت به انجام تست کرونا از این افراد اقدام شد که نتیجه تست سه نفر مشکوک و پنج نفر نیز مثبت اعلام شد.
وی به حساسیتهای موجود بر روی سوش هندی ویروس کرونا اشاره کرد و ادامه داد: به منظور بررسی دقیق و تعیین سوش، نمونهگیری لازم به تهران ارسال شده است.
معاون دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با اشاره به اینکه این افراد در قرنطینه هستند، خاطرنشان کرد: قرنطینه این افراد تا زمان اعلام دقیق نتایج ادامه خواهد داشت.
وی افزود: در حال حاضر دلیلی مبنی بر اینکه بیماری این افراد از سوش جدید کرونا باشد در دست نیست.
این افراد از طریق مرز استانهای همجوار به بوشهر سفر کرده بودند.
قرنطینه ۹ تبعه هندی و پاکستانی
دادستان عمومی و انقلاب استان بوشهر نیز هشتم اردیبهشتماه گفته بود: با حکم قضائی، ۹ تبعه خارجی مبتلا به کرونا در استان بوشهر قرنطینه شدند.
علی حسنپور دادستان بوشهر خاطرنشان کرد: ۹ تبعه هندی و پاکستانی که به استان بوشهر سفر کرده بودند به ویروس کرونا مبتلا هستند و در این زمینه دستورات قضائی برای جلوگیری از تردد این افراد در اماکن عمومی صادر شد.
دادستان بوشهر با اشاره به اینکه این افراد شامل هفت تبعه هندی و دو تبعه پاکستانی هستند افزود: دستورات قضائی برای جلوگیری از تردد و همچنین قرنطینه این افراد صادر شده است.
وی افزود: هر چند ابتلای این افراد به کرونا مشخص شده است ولی نوع ویروسی که این افراد مبتلا شدهاند مشخص نشده است.
خدمه هندی قبل از اسکان در استان تست کرونایشان منفی بود
معاون گردشگری و سرمایهگذاری استان بوشهر امروز اعلام کرد که ۹ خدمه هندی مستقر در یکی از اقامتگاههای بوشهر قبل از اسکان در استان تست کرونایشان منفی بوده است.
در گزارشی که روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان بوشهر منتشر کرده است، سکینه سالاری گفت: ۹ نفر از خدمههای هندی و پاکستانی مستقر در استان، در یکی از اقامتگاههای دارای مجوز اسکان دارند که با پیگیری این معاونت و دریافت مستندات قابل ارائه، هیچکدام از این ۹ نفر از قبل ورود به بوشهر کرونا نداشته و تست آنها منفی بوده است.
معاون گردشگری و سرمایهگذاری استان بوشهر افزود: دو نفر از آنها از اتباع پاکستان بودند و یک ماه و نیم قبل در بوشهر اسکان داشته و سه نفر خدمه هندی با پرواز ماهان از کشور هندوستان به دبی و از دبی به تهران پرواز داشته و چهار خدمه هندی دیگر، با اتوبوس از مقصد شیراز به بوشهر آمده بودند که با پیگیریهای انجام شده از مقصد حرکت آنان، تمامی مستندات موجود بر منفی بودن تست کرونای آنها قبل از ورود به بوشهر دلالت دارد و درگیری آنان به ویروس کرونا، در این استان بوده است.
وی ادامه داد: اقامتگاهی که این خدمهها در آن اسکان دارند، یکی از مراکز اقامتی خوب ما در دوران کرونا بوده که پروتکلهای بهداشتی را به طور کامل اجرا کرده و در همین جریان هم، با قرنطینه خدمهها تا ۱۴ روز هیچ پذیرشی نخواهد داشت.
سالاری یادآور شد: ما در پایان تعطیلات نوروز هم اعلام کردیم که تمامی مسافرانی که از واحدهای اقامتی دارای مجوز از این ادارهکل استفاده کردهاند، با رضایتمندی مطلوب استان را ترک کرده و از اجرای دقیق دستورالعمل سفرهای مسئولانه و هوشمند و رعایت شیوه نامههای بهداشتی رضایت کامل داشتند.
علوم پزشکی مرجع اظهار نظر در مورد کرونا است
رئیس روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی استان بوشهر در این زمینه گفت: با توجه به انتشار اخبار نادرست در خصوص نتایج آزمایشات اتباع هندی در بوشهر، قابل ذکر است که مرجع رسمی اطلاعرسانی در خصوص بیماری کرونا، دانشگاه علوم پزشکی بوشهر است.
سید مجید حسینی اضافه کرد: بدیهی است انتشار هرگونه مطلب و یا اظهارنظری در خصوص بیماری کرونا غیر از ستاد استانی مقابله با کرونا و دانشگاه علوم پزشکی بوشهر فاقد اعتبار است.
وی افزود: انتظار میرود مردم شریف استان و اهالی رسانه مطالب، اطلاعیهها و اخبار کرونایی را از طریق ستاد مقابله با کرونا در استان و دانشگاه علوم پزشکی دنبال کنند.