گردشبان (gardeshban.ir) : مهندس منیره نورمحمدی، کارشناس پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی درخصوص خواص مصرف گیاه ریحان در ماه مبارک رمضان گفت: علت اساسی سردردهای مرتبط با روزهداری عموماً ناشی از گرسنگی و افت قند خون، از دست دادن آب بدن، خواب و استراحت ناکافی و قطع مصرف موادی مانند کافئین و نیکوتین که وابستگی ایجاد میکنند، است. دمکرده برگ ریحان اثر ضد تشنج، ضد درد، مقوی، تببر و مدر دارد و معالج سردردها است.
مهندس نورمحمدی با اشاره به اینکه گیاه ریحان دارای عناصر منیزیم، کلسیم، روی، آهن، پتاسیم، سدیم، فسفر و منگنز است، تأکید کرد: با توجه به اینکه در ماه مبارک رمضان، بیشتر روزهداران دچار مشکل سوءهاضمه میشوند، خوردن ریحان جهت تقویت دستگاه هاضمه توصیه میشود.
به گزارش روابط عمومی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی، این کارشناس گیاهان دارویی افزود: برگ ریحان شیرافزا است و جویدن برگ آن برای زخمهای دهان مفید است. تخم ریحان، مُسکن و برای رفع دل درد مفید و دمکرده دانه ریحان، درمانکننده ورم کلیه و سرگیجه است. همچنین افشره برگهای ریحان به منظور کاهش خارش و التهاب محل نیش حشرات به شکل موضعی مصرف میشود.