گردشبان (gardeshban.ir) : برخی افراد علاقه ای به خوردن آن ندارند، اما باید بدانند که حتما در ذائقه خود باید تغییر ایجاد کنند. نخود فرنگی دارای آمینو اسیدهای ضروری، سیستئین، لیسین و بسیاری از مواد مغذی مهم مانند پروتئین ها، ویتامین B، ویتامین E، نشاسته و چربی ها است.
نخودفرنگی از محدود حبوباتی است که هم بصورت خام و هم پخته، جزء سبزیجات تازه محسوب می گردد. در مطلب قبلی خواص نخود فرنگی را کامل گفتیم و حالا در این بخش از سلامت اثر این نخودهای سبز کوچک را در لاغری و کاهش وزن بیان خواهیم کرد.
کاهش وزن با نخود فرنگی؟
افزایش وزن و تغییر سایز به دلیل سبک زندگی ناسالم و مصرف غذاهای پرچرب و کالری به وجود می آید. برای تغییر در رژیم غذایی بهتر است انواع مختلف غذاها را دریافت کنید، نخودفرنگی یکی از مواد غذایی مهمی است که در کاهش وزن موثر است.
نخودفرنگی به طور طبیعی یک ماده غذایی کم کالری، کم چرب، حاوی پروتئین، فیبر و بسیاری از ویتامین ها و مواد معدنی است. به طور کلی هر فنجان نخودفرنگی حاوی 134 کالری است اما فیبر بالایی دارد، به همین دلیل برای کاهش وزن بسیار مناسب است.
اگر مایل به کاهش وزن خود هستید، سوپ سبزیجات خود را با افزودن نخودفرنگی تکمیل کنید.
این سوپ با فیبر و پروتئین بسیار، احساس سیری در شما ایجاد کرده و جلوی اشتهای شما را می گیرد. این سوپ را قبل از غذای اصلی میل کنید تا غذای کمتری بعد از آن مصرف نمائید. زیرا این سوپ حجم زیادی از معده شما را اشغال کرده و از پرخوری جلوگیری می کند.
مواد مغذی نخود فرنگی
سه چهارم فنجان نخود فرنگی دارای 100 واحد کالری است، مقدار پروتئین آن از یک چهارم فنجان بادام یا یک قاشق غذا خوری کره بادام زمینی بیشتر است. هر فنجان نخود فرنگی 8 گرم فیبر و 28 درصد فیبر مورد نیاز روزانه را تامین می کند.
بسیاری از افراد فیبر کافی در طول روز مصرف نمی کنند، که می توانند با افزودن نخودفرنگی به غذای خود، فییبر مورد نیاز را دریافت کنند.
علاوه بر فیبر و پروتئین منبع مناسبی از ویتامین های گروه B، ویتامین A، ویتامین C، بتا کاروتن، آهن، منیزیم و ویتامین K است.
آیا مصرف نخود فرنگی، موجب چاقی می شود؟
تحقیقات بخش سلامت دانشگاه هاروارد نشان می دهد که میان افزایش مصرف سبزیجات نشاسته ای و بالا رفتن وزن ارتباطی وجود دارد. به طوری که نخودفرنگی را نیز یکی از عوامل افزایش وزن می دانند. در این مطالعه از اطلاعات یک پرسشنامه تغذیه ای استفاده شد که خطاهای محاسباتی داشت. این که بدانیم چه غذایی را در باید در کنار این سبزیجات استفاده کنیم، اهمیت بسیاری دارد.
با اینکه تحقیقات نشان داده است افزایش مصرف سبزیجات نشاسته ای باعث بالا رفتن وزن می شود اما تحقیقات دیگری نیز ثابت می نماید افزایش مصرف فیبر در برنامه غذایی به کاهش وزن کمک می کند.
آیا میتوان از کره یا سس کنار نخود فرنگی استفاده کرد؟
اینکار به طور مستقیم روی مقدار انرژی دریافتی تاثیر دارد. کره یا سس سنگین می تواند با شاخص گلیسمی بالا در ارتباط باشد.
اندازه مشخصی از نخودفرنگی موجب بالا رفتن سریعتر قند خون نسبت به مواد غذایی دیگر می شود. به طور کلی بهتر است از بیشتر از مواد غذایی در رژیم خود استفاده کنیم که شاخص گلیسیمی پائینی دارند، علاوه بر این باید بار گلیسیمی آنها را نیز در نظر بگیریم. بارگلیسمی میزان حجم غذایی می باشد.
مواد غذایی مانند هندوانه، نخودفرنگی و هویج ممکن است شاخص گلیسمی بالایی داشته باشند اما بار گلیسمی این غذاها پایین است. این بدان معناست که یک وعده از این مواد غذایی تاثیر زیادی بر روی قند خون ندارد.
نخودفرنگی یک ماده غذایی همه کاره است که نباید به عنوان تزئین غذا در نظر گرفته شود. افزودن زیاد این ماده غذایی پر خاصیت، راه حل مناسبی برای کاهش وزن سریع می باشد.
روشهای افزودن نخودفرنگی به رژیم غذایی برای لاغری و تناسب اندام :
از نخود فرنگی به عنوان غذایی کنار وعده اصلی با روشهای خلاقانه استفاده کنید.
نخود فرنگی را با دیگر سبزیجات، میوه ها، حبوبات، غلات کامل، چربی های مفید برای قلب و منابع کم چرب پروتئین ترکیب کنید تا یک غذای کامل برای حفظ سلامتی داشته باشید.
از نخود فرنگی می توان در ترکیب انواع پلوها و کتلت ها استفاده کرد. همچنین می توان نخود فرنگی را به راحتی در تهیه حموص اضافه کرد.
استفاده از نخودفرنگی با پوششی که دارد، فیبر، مواد معدنی و آنتی اکسیدانهای بیشتری را وارد بدن می کند.
نخود فرنگی های خشک یک میان وعده سالم و سیر کننده ای است که می توان در فواصل وعده های اصلی از آن استفاده کرد. البته باید توجه داشت که نباید بیش از یک مشت از نخود فرنگی خشک استفاده کنید.
نخود فرنگی را می توان به صورت تازه، منجمد، خشک شده یا خشک و منجمد استفاده کرد.