گردشبان (gardeshban.ir) : بارسلون به عنوان یکی از پایتختهای معروف شکم گردی اروپا به شمار رفته و پر از رستورانهای بینظیر، محصولات تازه و یک فرهنگ غذایی غنی است. در ادامه ۵ تجربه عالی برای شکمگردان حرفهای را معرفی کردهایم که باید در صدر فهرست کارهای مهمتان طی بازدید از پایتخت کاتالونیا قرار دهید. این هیجانات خوشمزه از گردش در بازارهای رنگارنگ تا رستورانهای عالی متغیر هستند.
۱. توری در بازار رنگارنگ بوکریا
معروفترین بازار مواد غذایی تازه بارسلون، با اختلاف زیادی از سایر رقبا، بازار بوکریا (Boqueria Market) یک بهشت واقعی شکمگردی است که البته در سالهای اخیر به خاطر محبوبیتش اندکی آسیب هم متحمل شد. برای آن که گرفتار شلوغی نشوید و بتوانید از بهترین محصولات شامل غذای دریایی تازه تا ادویههای گوناگون انتخاب کنید، باید صبح زود به بازار برسید. میتوانید برای گردشی غنیتر، به یکی از تورهای مجرب بازارگردی بپیوندید که توسط یک آشپز بومی اداره میشوند و در ادامه به شما طرز تهیه برخی غذاهای سنتی اسپانیا را آموزش میدهند. اگر حوصله آشپزی ندارید، در یکی از رستورانهای بازار نشسته و از غذاهای اصیل و خوشمزه امتحان کنید.
۲. تجربهای متفاوت به نام کلسوتادا
اگر روزهای تابستانی به استراحت و تفریح در سواحل بارسلون سپری میشوند، ماههای زمستان هم لذتهای خاص خودشان را دارند که برای شکمگردان جشنی جذاب خواهد بود. «کلسوتها» (calçot) فصلشان از ماه دسامبر تا آوریل بوده و گونهای از پیازچه هستند که اهالی کاتالونیا عاشقشان بوده و هر وقت که موقعیتش دست بدهد از آن نمیگذرند. کلسوتادا را از پیازچهای تهیه میکنند که روی آتش تا حد سیاه شدن پوسته بیرونی کباب شده و سپس در سس قرمز تندی به نام «رومسکو» (romesco) فرو شده و مستقیماً خورده میشود. در گذشته سنت بر این بود که کلسوتاداها را در بیرون از شهر بخورند؛ اما امروزه میتوانید آنها را در میادین عمومی شهر ببینید. دستانتان را برای کثیف شدن آماده کنید و از این خوراکیهای خوشمزه و تند بخرید.
۳. بازدید از اِل باری آدریا
«اِل باری آدریا» (elBarri Adrià) پنج بار توسط مجله «رستوران» به عنوان رستوران شماره یک جهان معرفی شد که خود یک رکوردشکنی است. «اِل بویی» (elBullí) یک رستوران سه ستاره میشلن بود که در ساحل «براوا» (Brava) قرار داشت و توسط یک آشپز بینالمللی به نام «فران آدریا» (Ferran Adrià) در کنار برادرش اداره میشد. این رستوران از سال ۲۰۱۱ بسته شد؛ اما برادر مالک آن تعدادی رستوران دیگر در شهر افتتاح کرد که به «ال باری آدریا» یا محله آدریا معروف شدند. گوهر این تاج آشپزی، قطعاً «تیکتس» (Tickets) یک رستوران تاپاس پیشگام است که میزهایش خواهان بسیار زیادی در بارسلون دارند.
۴. امتحان کردن پاتاتاس براواس در بار توماس
احتمالاً یکی از معروفترین تاپاسهای بارسلون، «پاتاتاس براواس» (patatas bravas) باشد که از سیبزمینی سرخشده با سسها و سبزیهای معطر درست میشود.اسم این تاپاس به معنی «تنها شجاع میتواند» است که میتواند حکایت از میزان تندی سس رویش داشته باشد. برخی از مردم اعتقاد دارند که بهترین پاتاتاس براویاسهای بارسلون را در «بار توماس» (Bar Tomás) میتوان سفارش داد. شما هم میتوانید این چالش را پذیرفته و بار توماس را که در محله گران قیمت «ساریا» (Sarrià) واقع شده، امتحان کنید.
۵. تجدید قوا با یک اورچاتای تازه
«سیروِنت» (Sirvent) که در خیابان پر رفت و آمد پارلمان واقع شده، یکی از بهترین نقاط بارسلون برای امتحان کردن «اورچاتا» (horchata)، بستنی و «تورون» (turrón) محسوب میشود. اورچاتا یک نوشیدنی شیرین با ظاهری شبیه به شیر است که بافتی نرم و مخملی داشته و در آن چیزهای گوناگونی مانند کنجد یا مغزهای مختلف میریزند. اگر در ماههای گرم سال به شهر سر بزنید، مردمی را میبینید که در حال نوشیدن اورچاتا هستند تا هم تجدید قوا کرده و هم از مواد مغذیاش لذت ببرند.