غذاهای مونترال یکی از مواردی است که گردشگران را به این شهر جذب میکند؛ غذاهایی که سالهای زیادی در میان نسلهای مختلف گشتهاند. رستوران های مونترال همیشه در حال پیشرفت و ایجاد تنوع بودهاند اما برخی از غذاهای سنتی همچنان بدون تغییر باقی ماندهاند. در ادامه با برخی از بهترین غذاهای مونترال که باید حتما در سفر به این شهر امتحان کنید، آشنا خواهید شد.
رستوران شوارتز (Shwartz’s) یکی از معروفترین غذاخوریهای مونترال است. صف مشتریانی که در جلوی این رستوران منتظر نوبت خود هستند گاهی از بلوار سن لوران (St. Laurent) تا چند خیابان آنطرفتر هم میرود. البته از آنجاییکه غذاهای این رستوران بدون تجمل و تزئین خاصی سرو میشود، انتظار مشتریان چندان طول نمیکشد. غذای اصلی رستوران ساندویچ گوشت دودی به همراه سیبزمینی سرخکرده، خیارشور و نوشابهی کوکاکولا با طعم گیلاس است. فضای رستوران شوارتز یک فضای رِترویی و قدیمی است. این رستوران بیش از ۸۰ سال است که در مونترال فعالیت میکند و در طی این سالها به یکی از مکانهای محبوب مونترال در میان سلبریتیها تبدیل شده است.
پیدا کردن دروگِریا فین (Drogheria Fine) این مغازهی ایتالیایی که دارای ظاهری ساده و کوچک است و در خیابان فِرمونت (Fairmont) قرار دارد، اصلا سخت نیست. همین غذاخوری کوچک به درست کردن بهترین سس پاستا در مونترال شهرت دارد. این سس را میتوانید در یک شیشه یا با پرداخت تنها ۵ دلار، در یک جعبهی کوچک به همراه نوکی (Gnocchi) که در یک ظرف بزرگ در پشت پنجره در حال پخته شدن است، خریداری کنید. کمی پنیر پارمزان و فلفل به این ترکیب اضافه کنید و از خوردن این غذای ایتالیایی ، آنهم هنگامیکه در محلهی مایل اِند (Mile End) قدم میزنید، لذت ببرید.
نان شیرینی حلقوی یا بِیگلهای فِرمونت (Fairmont) را میتوانید در نزدیکی دروگِریا فین (Drogheria Fine) پیدا کنید. بیگِلهای مونترال از خوراکیهایی است که باید حتما در سفر به این شهر امتحان کنید. اگر میخواهید لذت کافی از خوردن این نان ببرید، بهتر است آن را تازه و گرم میل کنید. این مکان بسیار ساده و دنج است؛ دیوارها پر از بیگِلهای آماده و بستهبندی شده هستند و در پشت صندوق میتوانید مراحل آماده شدن نانهای شیرین حلوقی را مشاهده کنید.
یکی دیگر از مکانهایی که میتوانید بیگِلهای مونترال را در آنجا امتحان کنید، یک مغازهی فروش بیگِل در نزدیکی سن ویاتور (St Viateur) است. این مغازه به نوعی رقیب فِرمونت محسوب میشود و در ۲۴ ساعت شبانهروز باز است. علاوهبر این مغازه، شعبههای دیگری به شکل کافه در نقاط مختلف شهر آماده خدماترسانی به مشتریان هستند.
در فاصلهی کمی از فِرمونت (Fairmont) و دروگِریا فین (Drogheria Fine)، در فصلهای بهار و تابستان میتوانید شاهد صفهای طولانی در مقابل کِم کوبا (Kem CoBa) باشید. مردم زیادی برای خوردن بستنیهای دستساز و دسر سُربِی (Sorbet) به این مکان میآیند. البته شیرینیها و شکلاتهای کِم کوبا هم بسیار خوشمزه هستند. در تهیهی بستنیها و دسرهای یخی هیچگونه مواد مصنوعی یا نگهدارنده استفاده نمیشود و این خوراکیهای جذاب به صورت اسکوپ یا سافتسرو (Soft Serve) و با طعمهای جدید و خانگی سرو میشوند.
ریپِلز (Ripples) در بلوار سن لوران (St. Laurent) قرار گرفته است. این بستنیفروشی که به مدت ۱۵ سال است که فعالیت میکند، با نام دِ مِین (The Main) هم شناخته میشود. صاحب این بستنیفروشی، ریچارد بِرنِت (Richard Bernette)، تهیهی بستنی را در خانه آغاز کرد و به این کار بسیار علاقمند شد. امروزه، این بستنیفروشی کوچک انواع بستنی، سُربِی و ماست منجمد را با بیش از ۳۰ طعم مختلف برای مشتریان تهیه میکند. در این رستوران میتوانید بستنیهایی با طعمهای گواوا، گریپ فروت، حلوا، موکای فاجِ بادامی و چای را امتحان کنید.
پوتین (Poutine)، برخلاف ترکیب غیر معمولش، یعنی سیبزمینی سرخکرده، آب گوشت و پنیر یکی از غذاهای محبوب در میان مردم کانادا محسوب میشود. رستورانهای زنجیرهای زیادی این غذای کلاسیک را سرو میکنند؛ اما لا بونکیز (La Bonquise) یکی از معروفترین غذاخوریهای شهر است که میتوانید پوتین را در آن میل کنید. این غذاخوری از سال ۱۹۶۸ فعالیت میکند و در یک شبانهروز بیش از ۳۰ نوع پوتین سرو میکند. لا مکزیکن (La Mexicaine)، لو رِگی (Le Reggae)، لا سانتورینی (La Santorini)، سود اوئِست (Sud-Ouest) و لا وِگِنومان (La Véganomane) از انواع مختلف پوتین در لا بونکیز هستند.
از سال ۱۹۸۶، رستوران بوستان (Boustan) برخی از بهترین فستفودهای لبنانی-کانادایی را در شهر سرو کرده است. شعبهی اصلی این رستوران در خیابان کرِسِنت (Crescent) قرار دارد. سلبریتیهای کانادایی زیادی ازجمله لئونارد کوهن (Leonard Cohen)، نخستوزیر سابق کانادا پیِر ترودو (Pierre Trudeau) و پسرش، نخستوزیر کنونی کانادا جاستین ترودو (Justin Trudeau)، بازیکنان هاکی مونترال و چندین فرد معروف دیگر به این رستوران آمدهاند. این رستوران اکنون چند شعبهی دیگر هم دارد اما سیبزمینیهایش که با سس سیر سرو میشود، همچنان غذای مورد علاقهی مردم محلی است.
ژیبو اورانژ ژولِپ (Gibeau Orange Julep) را به دلیل شکل منحصربهفردی که دارد، میتوانید به راحتی پیدا کنید. این رستوران که به شکل یک پرتقال عظیمالجثه است، بیش از چندین دهه سابقهی فعالیت دارد. ژیبو اورانژ ژولِپ حالوهوای غذاخوریهای دههی ۱۹۶۰ را به مشتریان میدهد و افرادی با ماشینهای قدیمی و کلاسیک برای دورهمیهای هفتگی به این رستوران سر میزنند. یکی از نوشیدنیهای کلاسیکی که میتوانید در این رستوران میل کنید، ژیبو اورانژ ژولِپ خامهای است. این نوشیدنی به همراه هاتداگ و سیبزمینی سرخکرده برای یک بعدازظهر تابستانی بسیار ایدهآل است.