گردشبان (gardeshban.ir) : زولبیا را همه ما ایرانیها میشناسیم. این شیرینی نه تنها در ایران که در مصر و دیگر کشورهای خاورمیانه رواج دارد. این خمیرهای پفکی سرخ شده در روغن، در شربت قند خیس میخوردند تا شیرین شوند. در مصر به شربت رنگ غذای قرمز یا زرد نیز اضافه میکنند و روی آن دارچین یا شکر میپاشند.
شربت
۵ پیمانه شکر
۲، ¼ پیمانه آب
نصف آب یک عدد لیموترش
یک قاشق غذاخوری گلاب
خمیر
۴ پیمانه آرد کامل
نصف قاشق چایخوری نمک
نصف آب یک عدد لیموترش
۲ و ۲/۳ پیمانه آب گرم
روغن سرخ کردنی
طرز تهیه زولبیا مصری
برای تهیه شربت، در یک قابلمه کوچک شکر، آب و آب لیموترش را با یکدیگر مخلوط کنید.
آنها را روی حرارت ملایم قرار دهید تا نیمجوش و غلیظ شود.
حدود ۱۰ دقیقه کافی است. گلاب را اضافه کنید و چند ثانیه روی حرارت هم بزنید. سپس از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید تا خنک شود.
برای تهیه مایه زولبیا، در یک کاسه متوسط، آرد، نمک و خمیرمایه را با یکدیگر مخلوط کنید.
به آرامی آب را اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا خمیر یکدست شود و به حالت چسبندگی برسد.
در این مرحله، روی خمیر را با پلاستیک بپوشانید و اجازه دهید حدود یک ساعت و نیم در جای گرم بماند تا خمیر ور بیاید.
خمیر را یک بار هم بزنید و دوباره روی آن را بپوشانید و ۳۰ دقیقه دیگر کنار بگذارید تا ور بیایید.
داخل قابلمه را تا نصفه از روغن پر کنید.
روغن که داغ شد، دو قاشق غذاخوری از ماه را درون آن بیندازید تا پف کند و طلایی شود.
سریع آنها را از روغن بکشید و روی دستمال حولهای قرار دهید تا روغن اضافهشان گرفته شود.
میتوانید مایه را داخل قیف شیرینی پزی بریزید و سپس داخل روغن داخل به شکل دلخواه بریزید.
زولبیاها را چند ثانیه در شربت بخیسانید و کنار بگذارید.