خب وقت آن رسیده که با فوندوی پنیر خود روبرو شوید و این غذای ملی اخیر سوئیس را امتحان کنید. اگر بخواهید این غذا را مانند مردم بومی بخورید، باید از برخی قواعد اجتماعی اطلاع پیدا کنید. در این راهنمای کاربردی به شما یاد خواهیم داد که چطور این غذای لذیذ را مانند حرفهایها بخورید.
فوندو یک غذای عمومی است و همانطور که دوست ندارید بزاق کسی داخل آب آشامیدنی شما شود قطعاً باید این قانون را برای خوردن فوندو هم رعایت کنید. روش مؤدبانه صرف این غذا با دوستان، این است که نان خود را که با چنگال داخل پنیر کردید، تنها با دندانهای جلویی از چنگال جدا کنید و زبانتان به آن نخورد. این چنگال باید بارها وارد ظرف مشترک پنیر شود. با این حساب سوئیسیها و اکثر مردم دوست ندارد لب و زبان شما با این چنگال تماسی پیدا کند.
سوئیسیها اعتقاد راسخی دارند که باید فوندو را با نوشیدنی خاصی خورد که به هضم آن کمک کند. هر کسی مخصوصاً کسانی که کاملاً با این غذا بیگانه هستند، احتمالاً این نصیحت بومیان را بپذیرند. نوشیدن هر چیز یخ یا گازدار مانند کولا نه تنها توصیه نمیشود، بلکه میتواند گرفتگیهای شکمی دردآوری را برایتان در پی داشته باشد. در هر صورت اگر بخواهید چیز خنکی با این غذا بخورید کسی جلویتان را نمیگیرد اما بههرحال از قواعد اجتماعی این غذا سرپیچی کردهاید. اگر مریض هستید فوندو نخورید. به دلایل آشکاری که توضیح دادیم، اگر بیمار هستید نباید به فکر خوردن این غذا باشید و بهتر است غذای دیگری را سفارش دهید که بتوانید به تنهایی آن را نوش جان کنید.
«لا قولیژیوز» (La religieuse)، قسمت ترد ته ظرف است که بعد از خوردن تمام پنیر مایع داخل ظرف به آن میچسبد. سوئیسیها اعتقاد دارند که نخوردن این قسمت از پنیر گناه بزرگی محسوب میشود. پس باید حتماً از قبل برای آن جا داشته باشید. اگر چنین نکنید باز هم از یک قاعده مهم دیگر خوردن فوندو سر باز زدهاید.