گردشبان (gardeshban.ir) : شاید بهتر باشد این غذا را اینگونه معرفی کنیم یک نوع پیراشکی کوچولو که بر خلاف پیراشکی های دیگر سرخ نمی شود بلکه با خامه ترش و یا به همراه سوپ میل می شود.
این غذا هم همانند پیراشکی های دیگر نیاز است که خمیر آن را تهیه کنید و موادی را در داخل آن جای دهید .اما ابعاد این پیراشکی کوچک است و شاید به اندازه یک گردو باشد و حتی کوچکتر. شما می توانید این خمیر را با مواد داخلش تا چندین هفته در یخچال نگه داری کنید بدون آنکه آسیبی به آن برسد.
در واقع پلمنی خمیری است به شکل هلال یا دایره که داخلش گوشت چرخ کرده ریختهاند و آبپز میکنند.
پِلمِنی یک روش خیلی راحت برای ذخیره گوشت در یخبندان سیبری بوده و امروزه مورد استفاده افراد تنها با فرصتهای اندک نظیر دانشجوها و مردهای مجرد است، و در بسیاری از فروشگاهها در بستهبندیها یخ زده پیدا میشود و میتوانند بهراحتی آن را آبپز کنند.
هیچکس نمیداند که پلمنی برای اولین بار در چه تاریخی و چگونه وارد روسیه شده است اما نظریههایی نشان میدهد که به دلیل استفاده از ادویهجاتی مانند فلفل سیاه که بومی روسیه نیست، احتمالاً این غذا ابتدا در شمال غربی کشور چین درست شده و بعدها وارد روسیه شده است.
اکثر نظریهها نشان میدهد که ابتدا پلمنی توسط مغولان به سیبری و اورال آورده شده و پسازآن بهتدریج در شرق اروپا گسترشیافته است.اگرچه پلمنی غذای ملی روسیه است، با این حال در کشورهای دیگر هم با نام و شیوهی خاصی تهیه میشود.
این غذا بانام (vareniki) در اوکراین و (pierogi) در لهستان سرو میشود، بهصورت بخارپز با پوره سیبزمینی، پنیر و یا انواع توتها تهیه میشود. سادهترین راه تشخیص تفاوت پلمنی های کشورهای مختلف در یک نگاه از طریق شکل و اندازهی پیراشکیهاست.
پلمنی معمولی تقریباً بهصورت دایرهای و با حدود دو اینچ قطر است. اشکال دیگر آن معمولاً درازتر و در اندازه بزرگتر میباشند.این غذا را نیز می توان در دسته پیش غذاها قرار داد مانند : پیراشکی روسی ، سالاد روسی ، سوپ تره فرنگی و سوپ پیاز فرانسوی.
مواد لازم
- مواد تشکیلدهندهی خمیر پیراشکی:
- آرد : ۲/۱ فنجان
- تخممرغ : ۲ عدد
- آب : ۲/۱ فنجان
- نمک : ۲/۱ قاشق چایخوری
- مواد داخل پیراشکی:
- گوشت گاو : 500 گرم
- پیاز متوسط خردشده : ۲ عدد
- نمک : ۱ قاشق چایخوری
- فلفل سیاه : ۲/۱ قاشق چایخوری
- سیر : به تعداد دلخواه جهت طعم و مزه
مراحل
- گام 1
برای تهیه خمیر ابتدا آرد، تخممرغ، آب و نمک را بهخوبی مخلوط کرده و اجازه دهید خمیر حاصل ۳۰ دقیقه بماند.
- گام 2
گوشت گاو، پیاز، نمک، فلفل و سیر را باهم مخلوط می کنیم.
- گام 3
خمیر را به قطعات کوچکتر بهاندازهی یک گردو تقسیم کرده و هر تکه را پهن میکنیم و مقداری از ترکیب گوشت چرخکرده را در درون آن قرار می دهیم.
- گام 4
سپس لبههای خمیر را به هم بچسبانید، بهطوریکه چیزی از مواد درونی بیرون نزند.
- گام 5
پلیمانی ها را به مدت ۷ دقیقه در آب و نمک جوشانده و درنهایت میتوان درون سوپ و یا خامهی ترش آنها را سرو کرد.