خیلیها فکر میکنند که کرج یک کردان دارد و تمام و اصلا از بقیه جاهای دیدنی کرج خبری ندارند. امروز میخواهم به شما اثبات کنم که دیدنی های کرج به قدری متنوع هستند که بتوانید یک روز تمام در آن بگردید.
این روستا در ۲۰ کیلومتری شمال غربی کرج و ۱۰ کیلومتری شمال گوهردشت واقع شده که میتوانید پس از طی یک جاده کوهستانی و بن بست به آن برسید. همچنین از جاده کرج چالوس و منطقه دروان و برغان هم یک راه گذر در پیچ و خمهای کوهستانی برای رفتن به این روستا ساخته شده است.
به جهت موقعیت جغرافیایی کرج، آب و هوای مناسب آن و رودخانههای جاری، جاذبه های طبیعی فراوانی از جمله آبشارها، رودخانهها، غارها و پیستهای اسکی در این منطقه به وجود آمدهاند که باعث شده این منطقه از زمانهای گذشته مورد توجه قومهای مختلف قرار گیرد. برخی از این دیدنی های کرج عبارتند از:
باغ فاتح با درختان انبوه و سر به فلک کشیدهاش یکی از آن جاذبههایی است که هر آدمی را مجذوب خود میکند. این باغ که از زیباترین جاهای دیدنی کرج به شمار میآید، در منطقه سرسبز جهانشهر قرار دارد.
حدود نیم قرن پیش گروهی از مردمان یزدی به دنبال پیدا کردن محیطی مناسب برای اسکان و سرمایهگذاری وارد کرج شدند. در بین آنها سرمایه گذاری به نام حاج محمدصادق فاتح یزدی بود که تاثیر زیادی در رونق اقتصادی پیش از انقلاب کرج داشت. باغ فاتح هم از جمله خدمات این فرد نوعدوست بود.
این باغ علاوه بر فضای سبز و درختان قدیمیاش، زمینهای تنیسی دارد که علاقهمندان این رشته ورزشی را به سمت خود میکشد؛ به همین خاطر به پارک تنیس هم معروف است. با رونق گرفتن ورزش تنیس، این پارک به یک مجموعه بینالمللی تنیس تبدیل شد که هفت زمین تمرین و یک زمین مسابقه با ظرفیت 1200 نفر دارد.
مجموعه بین الملی تنیس علاوه بر زمینهای بازی، شامل ساختمان اداری، فروشگاه ورزشی، رستوران، جایگاه ویژه جهت مقامات و اتاق داوران، استراحتگاه موقت ورزشکاران، سرویسهای بهداشتی، جایگاه ویژه خبرنگاران و محوطه فضای سبز است.
در فضای سبز این باغ باصفا هم میتوان از قدم زدن در میان تونلهای درختی که از به هم پیوستن شاخ و برگ درختان بلند و قدیمی تشکیل شدهاند، آلاچیقها و آبنماها لذت برد. همچنین میتوان از امکانات تفریحی موجود مانند وسایل بازی کودکان و ست وسایل ورزشی استفاده کرد.
با وجود یک پارکینگ کوچک و رمپ مخصوص معلومین، نشانههای لازم برای ساختن یک روز خوب و با آرامش برای همه افراد در این باغ تکمیل میشود.
اگر میخواهید از مجموعه تنیس این باغ استفاده کنید خوب است بدانید که از ساعت 7 صبح تا 9 شب به صورت یکسره باز و هزینه استفاده از زمینهای آن در بهار 1400، در طول روز ساعتی 35000 تومان و در شب 40000 تومان است.
باغ پرندگان چهارباغ، از دیدنیهای کرج، یکی از آن پیشنهادات قابل تامل برای علاقهمندان به تماشای گونههای مختلف پرندگان است. وقتی حرف از باغ پرندگان به میان میآید، ممکن است فضای سرسبزی را تصور کنیم که حین قدم زدن زیر سایه درختان و لذت بردن از صدای جویبارهای آن، احساس خوشایندی از پرواز آزادنه پرندگان در هوا و یا همگام شدن آنها با خودمان داشته باشیم.
اما در مورد باغ پرندگان کرج باید بگوییم که بر خلاف تصور، خبری از یک باغ بزرگ و زیبا و حضور و آزادی پرندگان در طبیعت باغ نیست! این مجموعه ساختمانی دو طبقه و پر از قفس است که نژادهای مختلف طوطی، کبوتر، قرقاول و طاووس را در میان این قفسها نگهداری میکنند و عنوان آن، یعنی باغ پرندگان، شباهت کمی به واقعیت آن دارد.
این مجموعه از ساعت 9 صبح تا 6 عصر برای بازدیدکنندگان باز و هزینه بلیط آن در بهار 1400 مبلغ 15000 تومان است. البته برای کودکان زیر 6 سال هم نیازی به پرداخت هزینه نیست.
استان البرز، کرج، چهارباغ، گلستان پنجم، باغ پرندگان چهارباغ
در 13 کیلومتری شهر کرج، در دامنه جنوبی البرز، روستای برغان وجود دارد که به واسطه آب و هوای خوب و طبیعت بکرش به عنوان یکی از جاهای دیدنی کرج شهرت پیدا کرده است. به علت داشتن چنارهای بسیار قدیمی و درختان زیاد آلوچه، لقب مهد چنارهای هزار ساله و سرزمین آلوچه به این روستا داده شده است.
این روستای زیبا به خاطر داشتن باغها و مزارع زیبا و سرسبز و رودخانه خروشان، به مکانی توریستی و گردشگری تبدیل شده که هواداران زیادی دارد. در میان جاذبههای گردشگری این روستا اسم حمام قدیمی، مسجد جامع، پل تاریخی برغان و تپه کش کلا به چشم میخورد.
اما متاسفانه برخلاف طبیعت بکر و زیبای آن، از برخی آثار باستانی این روستا به جز کمی ویرانه چیزی باقی نمانده است.
در کنار آرامش و طبیعت این روستا انواع غذاهای محلی و خوراکیهای خوشمزهای هم وجود دارد که بر ماندگار شدن خاطرات سفر به این روستا کمک میکند. آلوی برغانی یکی از خوشمزهترین سوغاتهای این مکان است.
استان البرز، شهرستان ساوجبلاغ، بخش چندار، دهستان برغان
در کیلومتر ۱۷ جاده کرج-چالوس و در نزدیکی روستای ارنگه و بالادست رودخانه ارنگه طبیعت زیبایی با آبشارهای فراوان وجود دارد. اما چگونه خود را به این آبشارهای شگفتانگیز برسانیم؟
بعد از این که وارد مسیر روستای ارنگه شدید، حدود 500 متر جلوتر ماشین خود را پارک کنید و مسیر باریکی که در سمت چپ جاده قرار دارد را به سمت دیدن این جاذبههای گردشگری کرج پیش بروید تا به در ورودی برسید. در بخش ورودی هزینهای به عنوان ورود به منطقه از شما دریافت میشود.
آبشار آدران با ارتفاع حدود 90 متر که یکی از آبشارهای بزرگ ایران است، در ادامه مسیر در انتظار شماست. برای عبور از منطقه هفت چشمه و رسیدن به آبشار بزرگ یا باید وارد آب رودخانه شوید که در فصل بهار که سطح آب بالاست توصیه نمیشود و یا باید از روی لبه سنگی کنار مسیر حرکت کنید. این مسیر صخرهای ارتفاع زیادی ندارد ولی باید با احتیاط عبور کنید.
پس از عبور از این منطقه و حدود ده دقیقه پیادهروی به یک آبشار کوچک و سپس به آبشار زیبای آدران میرسید.
اگر میخواهید زمانی به بازدید از این جاذبههای گردشگری کرج بروید که با آبشارهای پر آبی روبرو شوید، بهترین زمان اواخر فروردین تا اواخر تیرماه است و معمولا بعد از آن آبشار و رودخانه کم آب میشوند.
البته اگر از آن دسته افرادی هستید که آببازی را دوست دارید و میخواهید از مسیر رودخانه خود را به آبشار آدران برسانید، بهترین زمان اواسط خردادماه است که سطح آب رودخانه فروکش میکند.
پیشنهاد میشود برای بازدید از این جاذبه گردشگری کرج حتما با تورهای یک روزه همراه شوید؛ چرا که ممکن است در طول مسیر با مسائلی مواجه شوید که حل کردن آنها خارج از توان خودتان به تنهایی باشد.
در کیلومتر 45 جاده کرج چالوس، یکی دیگر از دیدنی های کرج با نام آبشار سپهسالار قرار دارد که به خاطر وجود قله هفت خوان در نزدیکی آن به آبشار هفت خوان هم شناخته میشود. این آبشار یکی از جاذبههای روستای سپهسالار است که بعد از پل خواب چالوس در منطقه آسارا قرار دارد. از روستا تا آبشار سپهسالار کرج باید حدود دو ساعت پیادهروی کنید.
درهای که این آبشار زیبا در آن قرار دارد پوشیده از چمنزارها و باغهای بزرگ و کوچک است که با پیشروی در مسیر صخرهای آن به سمت آبشار، دره هم تنگتر میشود.
در طول مسیر برای رسیدن به طبیعت زیبای این جاذبه گردشگری بارها مجبور میشوید از عرض رودخانه عبور کنید و زمانی که به این آبشار 20 متری میرسید، حوض و یا استخری در کنار آن نمیبینید چون که زمین زیر آبشار مسطح است و همین باعث میشود که آبشار در مسیر مستقیم، به حرکت خود ادامه دهد.
در بخش آسارای شهرستان کرج، در منطقهای به نام ارنگهوار که 8 روستا دارد، روستایی کوهستانی با آب و هوای معتدل به نام چاران قرار دارد. در نزدیک این روستا و در ابتدای مسیر روستای خور و در کنار مسیر روستای جی، آبشاری زیبا به نام آبشار چاران وجود دارد.
این آبشار زیبا در میان دره فرعی چاران قرار گرفته و رودخانهای پر آب دارد. برای رسیدن به این آبشار 10متری باید حدود یک ساعت پیادهروی کنید؛ اما این یک ساعت را از میان مسیری سرسبز که پر از باغ و مزارع مختلف است، عبور میکنید و همین زییایی مسیر باعث میشود که طول مسیر را کمتر احساس کنید و خسته نشوید.
تا اینجا در مورد آبشارهایی صحبت کردیم که برای رسیدن به هر کدامشان باید زحمت پیادهروی حداقل یک ساعته را به خودتان بدهید. اما اگر به هر دلیلی این امکان برایتان وجود ندارد و میخواهید خیلی زود و راحت به آبشار برسید و از طبیعت زیبای آن لذت ببرید، در میان جاهای دیدنی کرج، آبشار کندر را به شما پیشنهاد میدهیم.
برای رسیدن به این آبشار زیبا کافی است از شهر کرج وارد جاده چالوس شوید، پس از طی حدود ۸ کیلومتر به روستایی به نام پورکان میرسید. کمی پس از این روستا، به جادهای فرعی برمیخورید که اگر در حدود سهونیم کیلومتر در آن پیش بروید، آبشار کندر را میبینید و با پیادهروی کوتاهی به آن میرسید.
بیایید به سراغ یکی از در دسترسترین جاهای دیدنی کرج برویم. بام کرج یکی از آن جاهایی است که در هر لحظه از شبانه روز که اراده کنید، برای شما در دسترس است و میتوانید در سریعترین زمان، خودتان را به ارتفاعات عظیمیه برسانید و از آن بالا نظارهگر شهر باشید.
اگر شما هم از آن دست آدمهایی هستید که حس رهایی و آرامش موجود در ارتفاعات را دوست دارید، از این احساس لذتبخش در پاتوق دنج بام کرج غافل نشوید. بام کرج در کوهپایههای کوه نور عظیمیه در انتهای بخش شمالی خیابان طالقانی واقع شده که دور تا دور آن را مناطق مسکونی احاطه کردهاند.
خوب است از قبل بدانید که برخلاف تصور مسیر رسیدن به قله آن سرسبز نیست و به عنوان منطقهای خشک و کم گیاه شناخته میشود و فقط در مسیر چشمهای وجود دارد که میتوانید هنگام پایین آمدن از قله، سری هم به آن بزنید و از مناظر اطرافش لذت ببرید.
یکی از نکات مهمی که باید به آن توجه کنید این است که برای حفظ امنیت و سلامتتان، روزهای آفتابی را برای بامگردی انتخاب کنید چرا که سنگهای صاف و صیقلی کوه نور عظیمیه در اثر بارش برف و باران بسیار لغزنده و خطرناک میشوند که ممکن است خطر سقوط را به همراه داشته باشد.
استان البرز، کرج، انتهای خیابان طالقانی شمالی
لذت و هیجان را با ما تجربه کنید! این جملهای است که شاید در موقعیتهای مختلف زیاد شنیده باشید اما پیست اسکی دیزین یکی از آن موارد نادری است که باید به شما پیشنهاد کنیم که حتما آن را تجربه کنید تا ببینید که واقعا ارزش دارد و لذت و هیجانی واقعی را تجربه میکنید.
امکانات تفریحی از قبیل تلهکابین، تلهسیژ، تلهاسکی و پیستهای مختلف و همچنین امکانات رفاهی مناسب مانند هتل، کلبه، رستوران و آب و هوای تابستانی و زمستانی باعث به وجود آمدن یک دهکده گردشگری و تفریحی کمنظیر در این منطقه شده است.
باید بگوییم که مهم نیست که شما فردی مبتدی هستید و یا حرفهای؛ چرا که در این مکان امکاناتی متناسب با سطح مهارت افراد مختلف وجود دارد. از پیست مبتدی که در آن امکان آموزش و تفریح امن برای افراد مبتدی در هر سنی فراهم شده گرفته تا پیستی که برای افراد حرفهای آماده شده که بتوانند نهایت لذت را از فعالیت خود ببرند.
اگرچه همه امکانات موردنیاز در این منطقه فراهم شده، اما این مورد را در نظر داشته باشید که ممکن است برای دریافت خدمات با هزینههای زیادی مواجه شوید.
بهترین زمان برای اسکی در این پیست از اوایل آذرماه تا اواخر اردیبهشت ماه است که بیشترین زمان را برای اسکیبازان فراهم کرده.
نکتهای که گفتن آن خالی از لطف نیست این است که در این منطقه یک پیست چمن هم وجود دارد که هر ساله در آن مسابقات اسکی روی چمن برگزار میشود.
این امکان در فصل تابستان برای همه افراد فراهم است. همچنین در این منطقه امکان دوچرخه سواری کوهستانی، تیراندازی با کمان، کایت سواری و غیره هم وجود دارد و شما میتوانید از باغ گل و گونههای نادر گیاهان تابستانی این منطقه هم دیدن کنید.
حق انتخاب با شماست. با این همه تفریح هیجانانگیز، آیا علاقهمند به بازدید از این جاذبه گردشگری کرج هستید؟
استان البرز، کرج، جاده چالوس، جاده دیزین، پیست بین المللی اسکی دیزین
شاید در ایران کمتر کسی باشد که تا کنون از شهرت و زیباییهای شگفتانگیز جاده چالوس چیزی نشنیده باشد. جاده 59 که با نام جاده چالوس شناخته میشود، یکی از آن جاهای دیدنی کرج است که اکثر آدمها ندیده عاشقش میشوند!
جاده چالوس از کرج شروع میشود و در نهایت به شهر چالوس در کرانههای دریای خزر وصل میشود. این جاده زیبا در دوران رضاشاه و در سال 1312 ساخته شد که در میان آن تونلها و پلهای طولانی زیادی وجود دارد.
از دیگر جاذبههای جاده چالوس خوشمزههای این مسیر است. آش رشته، آش دوغ، آش هیزمی و عدسی بعضی از خوراکی هایی هستند که توسط رستورانها و دستفروشها، مخصوصا در نزدیکی تونل کندوان، فروخته میشوند.
همانطور که گفتیم این جاده یکی از بینظیرترین مناظر و چشماندازهای بکر و طبیعی و از پرطرفدارترین مسیرهای منتهی به شمال کشور است. همین موضوع باعث ترافیکهای سنگین این جاده در ایام تعطیل میشود و از آنجایی که طراحی این جاده در گذشته انجام شده، برای سرعتهای بالا مناسب نیست و از جادههای پر حادثه ایران است.
اگر میخواهید منبع اصلی تامین آب پایتخت را از نزدیک ببینید کافی است به کیلومتر 25 جاده کرج چالوس بروید و از عظمت سد، آب درخشان رودخانه، آسمان خوشرنگ و کوههای بلند در دل جادهی زیبای چالوس شگفتزده شوید. درست حدس زدید همه این شگفتیها را در سد امیرکبیر که معروف به سد کرج شده، مشاهده میکنید که یکی از جاهای دیدنی کرج هم به حساب میآید.
این سد چند منظوره بر روی رودخانه کرج بنا شده که علاوه بر تامین آب تهران، از دریاچه آن برای پرورش انواع ماهی قزلآلا، ماهی سفید و ماهی سیاه و همچنین تولید انرژی برقابی استفاده میشود. علاوه بر این طبیعت زیبای این منطقه آن را به یکی از دیدنیهای کرج تبدیل کرده است.
قایق سواری، جت اسکی و شنا از جمله تفریحاتی بود که در گذشته در دریاچه این سد انجام میشد اما به دلیل گسترش آلودگی و خطرات فراوان ممنوع شدند. با این وجود این مکان همچنان به خاطر طبیعت زیبایی که دارد به عنوان منطقهای گردشگری مورد بازدید قرار میگیرد.
با توجه به وضعیت جغرافیایی، بالطبع آب هوای کرج و قرار گرفتن این شهر در مسیر جاده ابریشم، این منطقه از زمانهای قدیم مورد توجه افراد مختلف و حتی حاکمان، برای سکونت دائم یا موقت، قرار گرفته که آثار به جا مانده هم گواه این مطلب است. آثار تاریخی زیادی از زمان سلجوقیه و صفویه به جا مانده که در ادامه با بعضی از آنها آشنا میشویم:
یکی از منحصربهفردترین کاخهای ایران را میتوان در میان جاذبه های گردشگری کرج پیدا کرد. کاخ مروارید که با عنوان کاخ شمس از آن یاد میشود، در مهرشهر کرج و در انتهای خیابان ارم قرار دارد. این کاخ باشکوه در سالهای 1345 تا 1347 هجری شمسی برای زندگی فرزند رضاشاه، شمس پهلوی که دچار بیماری آسم بود، ساخته شد و بعدها در فهرست آثار ملی ایران قرار گرفت.
سازه اصلی و طرح کاخ شبیه یک سفرهماهی است که صدفی آن را دربرگرفته و یک دریاچه در محوطه بیرونی این کاخ آن را از سه طرف احاطه کرده است. این کاخ یکی از اشرافیترین بناهای دوره پهلوی محسوب میشود که سبک، نقشه و ساختار آن کاملا غربی و بخشی از تاریخ معماری مدرن است.
به گفته مدیر کل میراث فرهنگی استان البرز، این کاخ یکی از با ارزشترین کاخهای تاریخی ایران است؛ اما نکتهای که وجود دارد این است که این کاخ سالهای زیادی به بنیاد مستضعفان، بنیاد تعاون و در نهایت شهرداری واگذار شده بود و در این مدت مراقبت درستی از این اثر ملی نشد و به مرور زمان آسیبهای جدی و جبرانناپذیری به آن وارد شد.
در حال حاضر به علت کرونا و بازسازی توسط سازمان میراث فرهنگی تعطیل است.
وقتی تاریخ ایران را ورق میزنیم، برگی از آن ما را به قلعهای تحت عنوان قلعه احمدآباد، یا خانه مصدق، میبرد. کمتر کسی هست که روایت ملی شدن صنعت نفت توسط دکتر مصدق و در ادامه آن کودتای 28 مرداد، حبس و در نهایت تبعید دکتر مصدق را نشنیده باشد.
دکتر مصدق پس از سه سال حبس انفرادی توسط محمدرضاشاه به قلعه احمدآباد در یکی از روستاهای شهرستان نظرآباد استان البرز تبعید شد و تا آخر عمرش تحت نظر ماموران ساواک در این قلعه زندگی کرد و در نهایت هم به خانه ابدی او تبدیل شد.
این خانه از یک بخش مسکونی و یک حیاط تشکیل شده و معماری سادهای دارد. خانهای آجری است با تزئینات بسیار ساده که چهار اتاق با درها و پنجرههای چوبی و بامی شیروانی دارد.
بعدها ساختمان جدیدی در کنار آن ساخته شد که به عنوان موزه و کتابخانه دکتر محمد مصدق مورد استفاده قرار گرفت. اما متاسفانه با وجود این که این خانه هم جزء آثار ملی ایران است، به دلیل کملطفی مسئولین مربوطه، به آن آسیب زیادی وارد شده و نیاز به مرمت دارد.
ایران، استان البرز، شهرستان نظرآباد، دهستان احمدآباد
به دستور رکورددارترین حاکم جهان در زاد و ولد، فتحعلی شاه قاجار، به مناسبت تولد 34 امین فرزندش، سلیمان میرزا، برای اقامت تابستانی، کاخی با نام کاخ سلیمانیه ساخته شد. این کاخ با باغ زیبای مقابلش و ساختمانهایی که برای ملازمین ساخته شده بودند، مجموعه اقامتی و فرماندهی کوچک و بسیار زیبایی را ایجاد کرده بود.
این مجموعه از سبک معماری دوران قاجار پیروی کرده و دارای بنایی آجری است که در عین سادگی، آن را به یکی از زیباترین ساختمانهای دوران خودش تبدیل کرده؛ اما متاسفانه مانند اکثر آثار باستانی استان البرز، این بنا نیاز به رسیدگی بیشتری دارد.
کاخ سلیمانیه در محدوده مرکزی شهر کرج و حدفاصل بلوارهای شهید چمران و امامزاده حسن، در محل کنونی دانشکده کشاورزی بنا شده است.
بازدید از این مکان در بهار 1400، رایگان و هزینهای ندارد.
استان البرز، شهرستان کرج، شهر کرج، منطقه مصباح، بلوار امامزاده حسن، خیابان شهید کیانپور، دانشکده کشاورزی، کاخ سلیمانیه
در 60 کیلومتری جاده کرج چالوس در نزدیکی گچسر، بنایی هشت ضلعی با گنبد مخروطی شکل از جنس سنگ و ساروج قد علم کرده که ظاهری عجیب و شبیه به بناهای مغولی دارد. این بنا با اسم برج میدانک، در میان محلیان به برج تهمینه مشهور شده و با وجود ابهاماتی که در مورد آن وجود دارد، به یکی از جاهای دیدنی کرج تبدیل شده است.
این برج از بناهای آرامگاهی است که اطلاعات دقیقی در مورد شخصیت مدفون در آن وجود ندارد. عدهای معتقدند مدفن یکی از قلعهبانان یا اعضای خاندان پادوسپان، مربوط به سالهای ۹۷۵- ۱۰۱۴ هجری شمسی، از حکام محلی منطقه رویان است.
این بنا در سال 1357 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.
استان البرز، کرج، کیلومتر 60 جاده کرج به چالوس، آسارا، روستای میدانک
بیایید به سراغ یکی از آن جاهای دیدنی کرج برویم که با وجود قدمت و پیشینه طولانی، در حالی که تبدیل به پاتوق معتادان شهر شده، قصه کملطفیهای مسئولین مربوطه را فریاد میزند.
تاریخچه پل شاه عباسی که به نامهای پل دختر، پل سلیمانیه و پل خاتون هم شناخته میشود به دوران سلجوقیان، سدههای پنجم و ششم، برمیگردد. این پل که بر سر راه ری به قزوین بنا شده بود، در دوران صفویان یک بار بازسازی میشود. تا این که حدودا در سال 1388 بر اثر فرسودگی و سیل و بارانهای فراوان، مجددا مورد توجه قرار میگیرد و به شکل اساسی بازسازی میشود.
در بازسازی نهایی این پل گذر روی آن را سنگفرش میکنند و دو جانپناه و پلکان درگاهی به آن اضافه میکنند.
این پل تاریخی که بر روی رودخانه کرج بنا شده، امروزه به عنوان یکی از آثار ملی ایران است. اما متاسفانه به مکانی برای تجمع معتادان و ارازل و اوباش تبدیل شده که با وجود طبیعت زیبایی که دارد، کمتر کسی در آنجا احساس امنیت و آرامشخاطر میکند؛ بنابراین کمتر مورد توجه بازدیدکنندگان قرار میگیرد.
یکی دیگر از جاذبههای گردشگری کرج، کاروان شاه عباسی با بنایی سنگی آجری است که در دوران صفویه و در میان جاده ابریشم ساخته شده و آدمهای زیادی را از انواع و اقشار مردم در دل خود پناه داده است.
این کاروانسرا در ابتدا و در دوران صفویه محل استراحت کاروانها و مرکبهایشان بوده اما در اوایل قاجار تبدیل به یک پادگان یا قلعه نظامی و در نهایت در اواخر دوران قاجار به مدرسه و محل علمآموزی تبدیل میشود.
در صورت عبور از مرکز شهر کرج این بنای قدیمی را میبینید. پیشنهاد میکنیم زمانی را به دیدن فضای صمیمی و دیدنی این بنا اختصاص دهید.
استان البرز، کرج، بلوار قدس، میدان قدس، کاروانسرای شاه عباسی
تا اینجا در مورد جاذبه های گردشگری کرج صحبت کردیم که در این میان جای جاذبههای فرهنگی و ادبی خالی مانده بود؛ که با خانه شاعر معاصر ایران احمد شاملو تکمیل میشود.
احمد شاملو، یکی از بزرگترین شاعران معاصر ایران و از چهرههای برجسته و تاثیرگذار ادبیات فارسی است. او شخصیتی رفیع و متفکر بود که تعهد او به مفاهیم والای انسانی، در تمام عمرش مثالزدنی است.
اگر اهل شعر و ادبیات هستید و یا برای عشق و انسانیت و مفاهیم والا ارزش قائلید، سری به فردیس کرج بزنید تا با زندگی و تفکرات این شاعر معاصر ایرانی آشنا شوید. این مکان به موزهای تبدیل شده که وسایل و اشیای به جا مانده از شاملو را نگهداری میکند.
در این مقاله با جاهای دیدنی کرج آشنا شدیم. با جاذبه های طبیعی شروع کردیم؛ از طرواوت آبشارهای فراوان، آرامش بام کرج، شگفتی جاده چالوس و هیجان پیست اسکی گرفته تا غافلگیری در باغ پرندگان چهارباغ.
در ادامه با جاذبه های تاریخی آشنا شدیم؛ از برج عجیب تهمینه که مربوط به قرن هفتم هجری است تا پل و کاروانسرای شاه عباسی، کاخ سلیمانیه و کاخ مروارید گفتیم تا رسیدیم به خانه مصدق و خانه شاملو در عصر معاصر.