محمد جلالمآب با اشاره به ارادت ویژه ایرانیها به ساحت مقدس امام موسی کاظم (ع) و امام جواد (ع) - پدر و فرزند امام ضا(ع) - افزود: اگرچه پایهگذار حرم کاظمین خلفای عباسی بودند، اما براساس شواهد تاریخی، ایرانیها در دورههای مختلف تاریخی از عصر آلبویه و سلجوقیان گرفته تا دوره کنونی، ساختوسازهایی در این حرم مطهر انجام دادهاند.
به گفته او، بزرگترین توسعه و بازسازی در کاظمین در دوره صفویه و با دستور شاه اسماعیل صفوی صورت گرفت که با تخریب همه بناهای حرم، بارگاهی زیبا و باشکوه با رواق، صحن و دو گنبد جدید کاشیکاریشده ساخته شد.
وی با بیان اینکه بسیاری از بناهای این حرم یادگار آن دوران و البته تجهیز و توسعه دوره قاجار است، گفت: در ادامه یکهزار سال عرض ارادت شیعیان ایرانی به آستان پدر و فرزند ثامن الحجج، هماکنون هفت پروژه در قالب طرحهای عمرانی و صنعتی-هنری در این حرم در حال اجرا است.
رییس ستاد بازسازی عتبات عالیات افزود: در بخش پروژههای عمرانی، سه طرح تامین و اجرای سنگ کف ایوان باب القبله و باب المراد، طراحی و ساخت سرویسهای بهداشتی و طرح توسعه زیرسطحی صحن امام محمد باقر در حرم مطهر امامین جوادین (ع) در حال اجرا است.
جلالمآب گفت: در بخش پروژههای صنعتی-هنری نیز مرمت گنبد مسجد تاریخی صفویه، تکمیل سه در ورودی حرم، طلاکاری گلدسته چهارم و ریزپروژههای مربوط به سردر و کتیبههای قرآنی در حال اجراست.