gardeshban.ir

چکدرمه؛ غذای خوشمزه ترکمن ها+ طرز تهیه

یکی از این غذاهای رنگین و خوش طعم که می‌خواهیم در این مطلب به آن بپردازیم چکدرمه است. یک غذای محلی که شباهت زیادی به استانبولی پلوی تهرانی‌ها دارد.
کد خبر: ۴۱۶۶۶
تاریخ انتشار : سه‌شنبه ۰۱ تير ۱۴۰۰-1400 April 01
گردشبان (gardeshban.ir) :
شاید اولین چیزی که ترکمن‌ها را یاد ما می‌اندازد چشم‌های بادامی نژاد ترک، روسری های رنگارنگ ترکمنی و اسب‌های اصیل این قوم باشد.

ترکمن‌ها از اقوام ترک‌تبار ایران هستند که در کناره‌های شرقی دریای خزر در استان گلستان و بخش‌هایی از استان خراسان موسوم به ترکمن صحرا سکونت دارند.

بندر ترکمن، گنبد قابوس، کلاله و ... از شهرهای شناخته شده آن‌ها هستند. ترکمن ها طبق رسوم خود روی زمین و دور سفره‌ای به نام ثاچاق غذا می‌خورند. از غذاهای محلی این خطه می‌توان چکدرمه، بولامه، بورک، اکمک، باسترمه و ... را نام برد.

یکی از این غذاهای رنگین و خوش طعم که می‌خواهیم در این مطلب به آن بپردازیم چکدرمه است. یک غذای محلی که شباهت زیادی به استانبولی پلوی تهرانی‌ها دارد.

چکدرمه مشهورترین غذای بندر ترکمن و آق‌قلا است که به آن چکدیرمه یا چگدیرمه هم می‌گویند و به طور سنتی در دیگی به نام «قازان» پخته می‌شود.

مواد تشکیل دهنده اصلی چکدرمه گوشت، برنج، پیاز و رب گوجه فرنگی است که ماهی و مرغ را هم می‌توان جایگزین گوشت قرمز در این غذا کرد.

مواد لازم:

برنج : پنج پیمانه
گوشت قرمز : ۵۰۰ گرم
آب: چهار پیمانه
پیاز: یک عدد متوسط
رب گوجه فرنگی : دو تا سه قاشق غذاخوری
روغن: به مقدار لازن
نمک و زرد چوبه : به مقدار لازم
فلفل و ادویه پلویی : به مقدار دلخواه
طرز تهیه چکدرمه غذای محلی ترکمن ها

طرز تهیه چکدرمه:

1. پیاز را نگینی خرد کنید و داخل قابلمه تفت دهید تا طلایی شود.

2. گوشت تکه شده را به پیاز اضافه کنید، به آن فلفل، زردچوبه و ادویه بزنید و قبل از این که قرمزی گوشت کاملا از بین برود آب اضافه کنید. از دست رفتن خون گوشت هنگام تفت دادن موجب دیرپز شدن آن می‌شود.

3. رب گوجه فرنگی را جداگانه تفت دهید و به گوشت اضافه کنید. درب قابلمه را بگذارید تا گوشت با رب و آب بپزد.

4. بعد از پخته شدن گوشت‌ها دقت داشته باشید که مقداری آب باید روی گوشت‌ها باقی مانده باشد و پس از اضافه کردن برنج شسته شده به آن قابلمه حاوی گوشت به اندازه یک بند انگشت آب روی برنج قرار گیرد. اگر آب کم بود مقداری آب جوش اضافه کنید.

5. پس از ریختن برنج در آب، با حرارت متوسط و در نیمه باز اجازه دهید آب به جوش آید، سپس در قابلمه را باز بگذارید تا برنج‌ بپزد. زمانی که آب کاملا تبخیر شد دم‌کنی بگذارید و حرارت را کم کنید تا دم بکشد.

6. پس از نیم ساعت برنج دم کشیده و چکدرمه ترکمنی لذیذ شما آماده است. ماست محلی، سالاد گوجه و خیار، سیر خام یا سیر ترشی در کنار این غذا لذت خوردن آن را دو چندان می‌کنند.



پنجره
ارسال نظر
گردشگری به روایت تصویر
نگاه دوم
یادداشت
مناطق آزاد
داغ
پربازدیدها
آخرین اخبار