گردشبان (gardeshban.ir) : کئی ترشک یکی از غذاهای سنتی مردم غرب گلستان است که در عین سادگی مراحل تهیه و پخت، بسیار هم لذیذ است.
راحله رایجی یکی از شهروندان کردکویی است که در مورد این غذا میگوید: کئی ترشک یکی از غذاهای سنتی است که مردم محلی در ایام ماه رمضان برای تنوع افطار از آن استفاده میکنند و معمولا با نان صرف میشود.
او در مورد مزه این غذا افزود: این غذا بسیار ساده، اما خوشمزه است برای تهیه این غذا باید موادی مانند کدو سبز، گوجه فرنگی، پیاز، سیر، انار دانه شده، نمک و فلفل به میزان لازم را فراهم کرد.
رایجی ادامه داد: برخیها به این ترکیب رب گوجه هم اضافه میکنند و یا به هنگام سرو بر روی آن آب نارنج میریزند که این کار سلیقهای و بستگی به ذائقه افراد دارد.
او گفت: ابتدا پیاز را خلالی خرد کرده و همراه با سیر در تابه تفت میدهیم، کدوها را حلقه حلقه کرده به پیاز اضافه میکنیم کمی که کدوها پخته شد گوجهفرنگی را به همراه نمک، فلفل و انارهای دانه شده به مواد اضافه میکنیم و کاملا هم میزنیم تا مواد جذب هم شوند.
رایجی افزود: در این مرحله در صورت تمایل میتوانید رب گوجه فرنگی یا آب نارنج را به مواد اضافه کنیم سپس به مدت ۲۰ دقیقه روی حرارت ملایم قرار میدهیم تا بپزد.