«قنادی اشپرونگلی» (Confiserie Sprüngli)، نام شیرینیپزی لوکس و معروفی در کشور سوئیس است که تاریخ تأسیس آن به سال 1836 میلادی برمیگردد. «رودولف اشپرونگلی» (Rudolf Sprüngli)، قنادی کوچکی را در این سال در شهر زوریخ خرید و تحت عنوان «دیوید اشپرونگلی و پسران» (David Sprüngli & Fils)، شروع به تولید شکلات کرد. مغازهی دیگر او در سال 1859 در میدان «پارادپلاتز» (Paradeplatz) تأسیس که البته در سال 1892، این شعبه از شیرینی فروشی اصلی جدا شد و امروزه به صورت جداگانه و با نام « لیندت اند اشپرونگلی» (Lindt & Sprüngli) فعالیت دارد.
«ریچارد اشپرونگلی»، مدیریت قنادی را در سال 1956 میلادی برعهده گرفت و آن را به برندی لوکس تبدیل کرد. قنادی اشپرونگلی بیشتر به خاطر شیرینی ماکارون مخصوصش به نام «لوکزام برگِرلی» (Luxemburgerli) است که شهرت جهانی دارد. ایدهی تولید این شیرینی از یک قناد اهل کشور لوکزامبورگ بود که در اشپرونگلی کار میکرد. این ماکارون برای اولین بار در سال 1957 به فروش رفت و امروزه به گل سرسبد محصولات این قنادی تبدیل شده و به نوعی، پرچمدار آن به حساب میآید و روزانه حدود 650 کیلوگرم از آن تولید میشود.
مدیریت این قنادی خانوادگی از سال 1994 میلادی به بعد بر عهدهی 2 برادر به نام «توماس و میلان پرنوزیل» (Tomas and Milan Prenosil) میباشد که از نوادگان رودولف اشپرونگلی هستند و 6 نسل با او فاصله دارند. طبق تحقیقاتی که در سال 2010 انجام شده بود، این قنادی، 2000 محصول مختلف از بستنی گرفته تا انواع کیک و شیرینی را در برمیگیرد و فروش سالانهی آن به 100 میلیون فرانک سوئیس میرسد. همچنین تا آن سال، بیش از هزار نفر در این قنادی کار میکردند. قنادی اشپرونگلی، 16 خردهفروشی دارد که بعضی از آنها شامل رستوران هم میشوند.
شعبهی اصلی این کمپانی در خیابان بانهوف و میدان پارادپلاتز واقع شده و شعبههای کوچکتر آن در سراسر زوریخ و شهرهای دیگری همچون برن ، بازل ، ونترتور و زوگ پراکنده شدهاند. همچنین شیرینیجات اشپرونگلی را از طریق پست هوایی به تمام کشورهای جهان میفرستند و در سال 2017، یک شعبهی دیگر از آن را در مرکز خریدی در شهر ابوظبی راهاندازی کردند. کافهی اشپرونگلی نیز در میدان پارادپلاتز قرار دارد و خانمهای مسن و از طبقات بالای جامعه، برای ملاقات با یکدیگر در آنجا دور هم جمع میشوند.