gardeshban.ir

چگونگی مصرف تخم کتان برای لاغری و کاهش وزن

برای کاهش وزن میتوانید از دم کرده تخم کتان هر روز 2 فنجان استفاده کنید ، پودر تخم کتان قبل از غذا برای کاهش اشتها و یا همراه با غذا برای کنترل هضم غذا و کاهش چربی ، کاهش نفخ و پاکسازی دستگاه گوارش مفید است.
کد خبر: ۴۲۱۱۶
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۳ تير ۱۴۰۰-1400 April 13
گردشبان (gardeshban.ir) :
برای کاهش وزن میتوانید از دم کرده تخم کتان هر روز 2 فنجان استفاده کنید ، پودر تخم کتان قبل از غذا برای کاهش اشتها و یا همراه با غذا برای کنترل هضم غذا و کاهش چربی ، کاهش نفخ و پاکسازی دستگاه گوارش مفید است.

تاثیر تخم کتان بر کاهش وزن

تخم کتان به عنوان بخشی از رژیم لاغری گزینه مفیدی محسوب می شود. فیبر محلول موجود در تخم کتان هنگام ترکیب با آب بسیار چسبناک می شوند. تحقیقات نشان می دهند این فیبر در سرکوب گرسنگی و ولع خوردن موثر است و به طور بالقوه باعث کاهش وزن می شود.

با بررسی مطالعات کنترل شده نتیجه گیری می شود تخم کتان باعث کاهش وزن در افراد دارای اضافه وزن و چاقی می شود. افرادی که تخم کتان را به رژیم خود اضافه کردند در مقایسه با گروه کنترل به طور متوسط ​​2.2 پوند معادل یک کیلوگرم وزن کم کردند، همچنین تجزیه و تحلیل نشان داد کاهش وزن در مطالعات بیش از 12 هفته و در میان کسانی که بیش از 30 گرم تخم کتان در روز مصرف می کنند بیشتر است.

نحوه مصرف تخم کتان برای رفع کاهش اشتها:

از آنجا که تخم کتان یک دانه روغنی است می تواند موجب احساس سیری بشود بنابراین اگر 30 دقیقه پیش از غذا یا همراه با مصرف غذا از 1 قاشق چایخوری پودر تخم کتان استفاده کنید احساس سیری به شما دست میدهد و نمی توانید زیاد غذا بخورید و همین به مرور موجب کاهش وزن و کاهش چربی شکم می شود.

 مصرف دانه کتان چه تاثیری در کاهش فشار خون و جلوگیری از بیماری های قلبی دارد؟

تحقیقات بسیاری نشان داده است امگا ۳ موجود در دانه های کتان از طریق مکانیسم هایی مانند اقدامات ضد التهابی و تنظیم نمودن ضربان قلب، به بهبود سیستم قلبی عروقی کمک می کند. یکی از مهم ترین خواص تخم کتان، کاهش فشار خون می باشد. . پژوهشگران دانشگاه هاروارد مصرف روزانه ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری دانه کتان را به بیماران قلبی یا آنهایی که زمینه ابتلا به ناراحتی های قلبی دارند، توصیه می کنند

ارتباط تخم کتان و سلامت قلب

تخم کتان با مزایای عمده ای برای سلامت قلب در ارتباط است که به طور عمده به محتوای آنها در اسیدهای چرب امگا 3، لیگنان ها و فیبر مربوط می شود.

کلسترول خون و تخم کتان

کلسترول خون بالا به عنوان یک عامل خطر شناخته شده برای بیماری های قلبی محسوب می شود. این امر به ویژه در مورد کلسترول اکسید شده LDL (بد) صدق می کند.

مطالعات در فاز انسانی اذعان می دارند مصرف روزانه تخم کتان یا روغن آن کلسترول را 6 تا 11 درصد کاهش می دهد، همچنین این مطالعات حاکی از کاهش 9 تا 18 درصدی در تعداد ذرات کلسترول LDL (بد) است.

این مورد با مطالعات در فاز حیوانی نشان می دهد تخم کتان سطح کلسترول و ترکیب چربی خون را بهبود می بخشد. این دانه ها ممکن است در صورت مصرف همراه با داروهای کاهش دهنده کلسترول بسیار مفید باشند.

یک مطالعه 12 ماهه دیگر نیز نشان داد تخم کتان در مقایسه با گروه کنترل باعث کاهش 8.5 درصد اضافی در کلسترول LDL (بد) می شود. تصور می شود این اثر کاهش دهندگی کلسترول به دلیل محتوای فیبر زیاد و لیگنان در تخم کتان ایجاد شود.

این مواد با اسیدهای صفراوی غنی از کلسترول پیوند داده و آنها را به دستگاه هضم بدن منتقل می کنند. این امر باعث کاهش سطح کلسترول در بدن می شود.

خواص تخم کتان در پیشگیری از دیابت:

پژوهش های صورت گرفته توسط دانشمندان کانادایی نشان می دهد که مصرف دانه‌ی کتان احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲ را به میزان ۸۰ درصد کاهش می‌دهد. محققان در حال تحقیق بیشتر در این خصوص هستند. توصیه می‌کنیم روزانه یک تا دو قاشق چای‌خوری دانه‌ی کتان آسیاب شده به غذاهای خود اضافه نمایید.

تاثیر تخم کتان بر دیابت

براساس اعلام سازمان بهداشت جهانی، از هر 10 بزرگسال یک نفر در سال 2012 مبتلا به دیابت است. مطالعات انجام شده روی افراد مبتلا به دیابت نوع 2 نشان می دهد مصرف مکمل 10 تا 20 گرم پودر بذر کتان در روز به مدت یک تا 2 ماه قند خون ناشتا را تا 19.7 درصد کاهش می دهد. با این حال، همه مطالعات تخم کتان را در تنظیم سطح گلوکز و انسولین خون موثر نمی دانند.

اگرچه ارتباط بین تخم کتان و دیابت نوع 2 هنوز مشخص نیست، اما اگر مبتلا به دیابت نوع 2 هستید ممکن است یک ماده غذایی سالم و مطمئن برای رژیم غذایی محسوب شود.

فواید دانه کتان برای درمان یبوست:
دانه‌ کتان سرشار از فیبرهای محلول و نامحلول بوده و به همین علت یک ماده ملین بوده و دفع را راحت می‌کند. اگر دچار یبوست مزمن هستید به سراغ دانه‌ی کتان بروید.

بدین منظور یک قاشق چای‌خوری دانه‌ی کتان را به مدت یک شب در یک لیوان آب خیس کرده و فردای آن آب را به همراه دانه‌ها بنوشید. یا این که ۲۰ گرم دانه‌ی خشک را با یک لیتر آب و به مدت ۵ دقیقه بجوشانید و محلول را صاف کنید.

صبح و شب بعد از غذا یک فنجان از این جوشانده میل کنید. توجه داشته باشید تأثیر دانه‌ی کتان تقریباً بعد از ۳ روز خود را نشان می‌دهد.

خواص تخم کتان در پیشگیری از گرگرفتگی در زنان:

گنجاندن تخم کتان در برنامه غذایی خود و مصرف منظم آن، می‌تواند احتمال ابتلا به گر گرفتگی در دوران یائسگی در زنان را کاهش دهد.

تخم کتان حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ گیاهی (مفید برای پوست) و فیتواستروژن است و برای همین یکی از بهترین مواد غذایی مورد نیاز زنان است. تخم کتان سرشار از لیگنان های گیاهی است و به همین دلیل می تواند سوخت و ساز و استفاده از استروژن را کنترل کرده.


تاثیر تخم کتان بر لاغری:

همانگونه که در بالا ذکر شده، تخم کتان سرشار از چربی های سالم امگا ۳ و امگا ۶ و فیبرهای غذایی می باشد، خوردن دانه کتان باعث ایجاد احساس سیری در انسان شده سبب می شود تا کالری کمتری مصرف کنیم و منجر به کاهش وزن می شود. در واقع تاثیر مصرف تخم کتان در کاهش وزن نیز از همین ویژگی آن نشات می گیرد.

اگر می خواهید لاغر شوید و به دنبال روشی کم دردسر می گردید و نمی خواهید از رژیم های سفت و سخت لاغری استفاده کنید که در بیشتر موارد هم در بلند مدت، نتیجه مطلوبی در بر ندارند، می توانید از تخم کتان استفاده کنید. برای این منظور دو متد زیر به شما توصیه می شود.

روش اول لاغری با تخم کتان: اگر ۳۰ دقیقه قبل از خوردن غذا، یک قاشق پودر تخم کتان (را همراه با آب فراوان) میل کنید، احساس سیری به شما دست داده و نمی توانید زیاد غذا بخورید و بدین طریق دریافت چربی ها و کالری ها از طریق وعده های روزانه کمتر خواهد شد و به مرور موجب کاهش وزن و کاهش چربی های انباشته شده در بدن می گردد.

روش دوم لاغری با تخم کتان: اگر از تخم کتان در هنگام خوردن غذا استفاده کنید باعث می شود فرایند هضم غذا کندتر شده، و غذا مدت بیشتری در معده بماند و به صورت آهسته آهسته و به تدریج وارد روده کوچک شود و این موجب می شود که سطح انسولین پایدار شده و اشتها کاهش یابد.

اسیدهای چرب امگا 3 موجود در تخم کتان

اسیدهای چرب امگا 3 گزینه های ضروری هستند. این نوع اسیدها برای جنبه های مختلف سلامت قلب از جمله عملکرد پلاکت خون، التهاب و فشار خون فواید زیادی دارد. تخم کتان بسیار حاوی اسید چرب امگا 3 آلفالینولنیک اسید است.

تحقیقات نشان می دهند اسیدهای چرب امگا3 در مطالعات فاز حیوانی با کاهش التهاب در رگ ها خطر بیماری قلبی را کاهش می دهند. چندین مطالعه آلفالینولنیک اسید را با خطر کمتری در سکته مغزی، حملات قلبی و بیماری مزمن کلیه مرتبط می کند. این مطالعات در مقایسه با افرادی که میزان آلفالینولنیک اسید کمتری دارند 73 درصد کاهش خطر مرگ ناگهانی را نیز مشاهده می کند.

در یک مطالعه به افراد مبتلا به بیماری قلبی روزانه به مدت یک سال 2.9 گرم آلفالینولنیک اسید داده شد. کسانی که این مکمل را دریافت می کردند نسبت به افراد گروه کنترل میزان مرگ و میر و حمله قلبی به طور قابل توجهی پایین تر بودند.

به نظر می رسد اسیدهای چرب آلفالینولنیک اسید گیاهی مانند روغن ماهی که سرشار از EPA و DHA هستند از سلامت قلب سود می برند.

ارتباط تخم کتان و فشارخون

مصرف تخم کتان یک روش موثر برای کاهش فشار خون است. در یک مطالعه 6 ماهه در افراد مبتلا به فشارخون بالا کسانی که روزانه 3 قاشق غذاخوری (30 گرم) تخم کتان مصرف می کنند به ترتیب 10 و 7 میلی متر جیوه فشار خون سیستولیک و دیاستولیک را کاهش دادند.

پنجره
ارسال نظر
گردشگری به روایت تصویر
نگاه دوم
یادداشت
مناطق آزاد
داغ
پربازدیدها
آخرین اخبار