گوشت قرمز، عنصر اصلی تشکیلدهنده غذاهای آرژانتین است و برای گردشگرانی که گیاهخوار هستند، تنوع غذایی کمتری وجود دارد اما میتوان با دسرهای خوشمزه، روزهای شیرینی را در این کشور سپری کرد. در ادامه با برترین خوراکیهایی که باید در این کشور امتحان کنید بیشتر آشنا خواهید شد.
آسادو (asado) به معنی «باربیکیو» است و به تمامی انواع گوشتهایی گفته میشود که بر روی باربیکیو پخته و کبابی میشوند. به خصوص در طول تابستان، «آسادو» بهانهای است برای اجتماع دوستان و خانوادههای آرژانتینی تا دور هم جمع شوند و «آسادو» بخورند. همه در فرآیند پخت این غذا مشارکت میکنند اما تنها یک نفر مسئول کباب کردن گوشتها است. برای گیاهخواران هم شانس حضور در چنین محفلی وجود دارد؛ چرا که سبزیجات کبابی مانند سیبزمینی، ذرت و ... نیز در کنار گوشت موجود است.
خوردن آسادو بدون «چوریزو» در آرژانتین یک گناه بزرگ به حساب میآید!!! چوریزو نوعی سوسیس آرژانتینی است که در کنار سایر گوشتها کبابی میشود و همراه دائمی آسادو است. همانطور که میبینید باید در آرژانتین منتظر خوردن مقدار زیادی گوشت قرمز باشید.
«امپاناداس» (EMPANADA) خوراکی است که علاوه بر آرژانتین، در اسپانیا، شیلی و سایر کشورهای جهان طرفدار دارد اما این بدان معنی نیست که دستور پخت آن در همه جا مانند آرژانتین باشد. «امپاناداس» یعنی پوشیده شده با نان! این خوراک در واقع تکه خمیری است که درون آن با گوشت قرمز، مرغ، پنیر موزارلا و گوجه فرنگی پر میشود.
نام ماتامبره (MATAMBRE) از عبارت جالبی به دست آمده؛ این واژه در واقع شکل کوتاه شده عبارت: «matar el hambre» به معنی رفع گرسنگی کسی است. «ماتامبره» یک تکه گوشت نازک و دراز است که دور تا دور محتویاتی شامل اسفناج، پیاز، هویج و تخممرغ آبپز پیچانده میشود. این خوراک بیشتر به عنوان پیشغذا قبل از نهار یا شام استفاده میشود.
این غذا تکه گوشتی پوشیده شده از آرد است.میلانسا (MILANESA) عمدتاً برای نهار و به همراه سیبزمینی سرخ کرده مصرف میشود. شکل سنتی این غذا از گوشت قرمز است اما امروزه میلانسای مرغ (milanesa de pollo) نیز طرفداران زیادی دارد؛ بنابراین پیش از سفارش این غذا، درباره نوع میلانسای خود تصمیم بگیرید.
غذاهای آرژانتین هنوز اثرات آشپزی ایتالیایی را بر خود دارند اما در مقایسه با سبک ایتالیایی، آرژانتینیها پیتزاهای خود را با خمیر ضخیمتری آماده میکنند. مواد روی پیتزاها در آرژانتین معمولاً گوشت و پنیر هستند اما پیتزای موزارلا و گوجه فرنگی نیز طرفداران زیادی دارد. شما میتوانید اشکال متنوعتری از پیتزا با آناناس، ذرت و تخممرغ آبپز را نیز در آرژانتین بیابید.
بالاخره به خوراک مخصوص گیاهخواران هم رسیدیم! «مدیا لونا» (MEDIA LUNA) به معنی «هلال ماه» و شبیه همان «کروسان» فرانسوی است. خوردن چندین مدیا لونا برای صبحانه در آرژانتین بسیار رایج است اما میتوانید این نان را به عنوان یک میانوعده خوشمزه، بعد از گشت عصرگاهی نوش جان کنید.
«دولسه د لچه» (DULCE DE LECHE) کرم خوشمزهای است که از جوشاندن شیر غلیظ شده به دست میآید. شیر تا جایی جوشانده میشود که تبدیل به کاراملی ضخیم به رنگ قهوهای شود. این کرم در هر ساعتی از روز مصرف میشود. آرژانتینیها دولسه د لچه را به تنهایی یا بر روی نان مصرف میکنند.
«آلفاخور»ها (ALFAJOR) نان های کوچکی هستند که امروزه در شکل های مختلف در آرژانتین پخته میشوند. سنتیترین آن ها، همان نانی است که به همراه «دولسه د لچه» مصرف میشود. گاهی نیز این نانها به همراه نارگیل یا شکلات خورده میشوند. هاوانا جایی است که میتوانید انواع گوناگونی از «آلفاخور»ها را مزه کنید.
«سابمارینو» (SUBMARINO) به معنی زیردریایی است. اما واقعاً چرا به این نوشیدنی مشهور آرژانتینی، لقب زیردریایی را دادهاند. سابمارینو تکه شکلاتی است که آن را در یک لیوان بزرگ از شیر گرم غوطهور میکنند تا با گرمای شیر به تدریج ذوب شود. نتیجه این فرآیند، یک لیوان شکلات داغ شیری است که در هر ساعتی از شبانهروز میتوان از آن لذت برد.
«چوریپان» (Choripan) یک ساندویچ سوسیس ساده است که ترکیب آن با سس «چیمیچوری» (chimichurri) بسیار خوشمزه میشود. بهترین شانس برای یافتن این طعم اصیل آرژانتینی، هنگام پرسه زدن در بازار سنتی «سن تلمو» (San Telmo) در بوئنوس آیرس است. در روزهای یکشنبه، میتوانید چوریپان را از فروشندگان دورهگرد نیز خریداری کنید.
لوکرو (Locro) غذای منحصربهفرد بخشهای شمالی آرژانتین است! بازدید از «سالتا» (Salta) بدون شک بدون خوردن «لوکرو» کامل نخواهد بود. این بشقاب خوشمزه ملی آرژانتینی از ذرت، حبوبات، سبزیجات و گوشت یا چوریتزو (سوسیس مخصوص آرژانتینی) تشکیل میشود.
بخشهای جنوبی آرژانتین نیز مانند شمال آن، خوراک مخصوص به خود را دارد. منطقه دریاچه پاتاگونیا (Patagonia)، به واسطه تروتهای خوشمزهاش از شهرت زیادی برخوردار است. ماهی تازه خود را سفارش دهید و همراه نوشیدن نوشیدنیهای محلی از آن لذت ببرید.
«الادو» (Helado) نوعی بستنی آرژانتینی است که پیشینه آن به ایتالیا باز میگردد و توسط اقوام مهاجر ایتالیایی به آرژانتین معرفی شده است. البته در آرژانتین تغییراتی در ساختار این بستنی به وجود آمد. آرژانتینیها خامه بیشتری به این بستنی افزودند. برای روزهایی که زیر تابش آفتاب در شهرهای مختلف آرژانتین در حال گشت و گذار هستید، یک بستنی، میانوعده عالی به حساب میآید.