کشور دانمارک که به عنوان شادترین کشور جهان لقب گرفته، دارای بالاترین استانداردهای زندگی و آموزش رایگان بوده و زیبایی خیرهکنندهای دارد. این کشور سرسبز هرساله پذیرای توریتهای بیشماری است که برای گرفتن عکس یادگاری با مجسمه پری دریایی کوچولو و یا قدم زدن در پارک تیوولی ، راهی این کشور میشوند. اگر اهل شکمگردی هستید، در سفر به دانمارک، این خوراکیها را از دست ندهید.
اسموربرود (Smørrebrød) یک ساندویچ روباز است که به طور معمول در دانمارک برای ناهار میل میشود. این غذا معمولاً با نان چاودار سرو شده و روی آن شاهماهی یا میگوی خام، تخممرغ سفت، گوشت یا سبزیجات قرار میگیرد.
پولسر (Pølser) یک غذای سنتی دانمارکی نیست، اما به قدری خوشمزه است که باید راجع به آن بدانید. پولسر اساساً نسخه دانمارکی هات داگ آمریکایی و شاید بهتر از آن است. این غذا در سراسر کپنهاگ و سایر شهرها در دکههای هات داگ فروخته شده و با سس کچاپ، خردل، پیاز سرخ شده و خیارشور سرو میشود.
کارتوفلر (Kartofler) یا سیبزمینی نقش مکمل وعدههای غذایی را در دانمارک دارد. روشهای مختلفی برای طبخ آن وجود دارد، اما به طور معمول در آب جوشانده شده و با سایر سبزیجات سرو میشود. البته گاهی اوقات آن را له کرده یا کاراملی میکنند (سیبزمینی را با شکر میپزند تا کارملی شود.)
آمریکاییها وقتی به فکر یک شیرینی دانمارکی میاُفتند، وینربرود (Wienerbrød) در ذهنشان تداعی میشود. وینربرود خیلی شبیه به کروسان است و آن را با باترکریم و شکر پُر میکنند.
این غذا اساساً یک سوپ توت است که به عنوان دسر تابستانی نیز خورده میشود. توتهای قرمز را پخته و سپس با خامه سرو میکنند. اسم این غذا (Rødgrød med fløde) تلفظ دشواری دارد، پس مواظب باشید که مورد خنده دیگران قرار نگیرید!
ریسالاماند (Risalamande) شبیه به نسخه آمریکایی پودینگ برنج است. این غذا به صورت سرد سرو شده و گیلاس گرم روی آن ریخته میشود. در ایام کریسمس یک بادام در آن مخفی میکنند و هر کس که آن را پیدا کند، جایزه میگیرد. این کار باعث ایجاد حس رقابت برای پیدا کردن بادام میشود.
کارخانههای لبنیاتی و تولید پنیر در سراسر دانمارک، پنیر معتبر خود را تولید میکنند. معروفترین آنها بلوچیز، دانبو و هاوارتی است. دانمارکیها اغلب پنیر را با شاهماهی خام و میوههای مختلف میل میکنند.
ایبلسکایور (Æbleskiver)، پنکیکهای کوچک و گردی هستند که معمولاً با سیب پر شده، روی آن شکر ریخته و با مارمالاد سرو میشود. این، بخشی از سنت کریسمس در خانوادههای دانمارکی است.
رابابرگراد (Rababergrød)، کمپوت ریواس است که یک دسر تابستانی محبوب در دانمارک محسوب میشود. اهالی دانمارک ساقههای ریواس را جوشانده شده و بعد به صورت یک مارمالاد شیرین درمیآورند. روی این دسر، خامه و شکر ریخته و به صورت سرد سرو میکنند. گاهی اوقات توت فرنگی نیز به آن اضافه میشود که در این صورت به آن رابابریوردبرگراد (rababerjordbærgrød) میگویند.
نوما غذا نیست اما باید در این لیست قرار بگیرد. کپنهاگ موطن یکی از رستورانهای مشهور دنیا یعنی «نوما» (Noma) است و زیر نظر «رنه ردزپی» اداره میشود که جوایز بیشماری را برای خلاقیت آشپزی گرفته است. این مکان بسیار مشهور و در عین حال قیمتهای سرسامآوری نیز دارد.