gardeshban.ir

جاذبه های تاریخی و زیبای چالدران؛ شهر کهن آذربایجان /تصاویر

شهر دیدنی چالدران یکی از شهرهای کهن آذربایجان غربی است که به خاطر جای دادن میراث ارزشمند جهانی در خود، از ظرفیت قابل توجهی در گردشگری برخوردار است.
کد خبر: ۴۳۰۱۹
تاریخ انتشار : دوشنبه ۰۴ مرداد ۱۴۰۰-1400 May 04
گردشبان (gardeshban.ir) :

چالدران یکی از شهرهای زیبای استان آذربایجان غربی است که در شمال غرب آن واقع شده است. این شهر دیدنی در قدیم بخشی از شهر ماکو بوده است. 

همه ایران نام چالدران را در کتاب‌های تاریخ شنیده‌اند و یکی از دلایل شهرت این شهر، جنگ معروف چالدران است. 

خانه‌های این شهر همه فاقد کولر هستند چراکه واقع شدن در سلسله کوه‌های زاگرس، هوای خنکی برای مردم این شهر رقم زده است. خنکی هوا در فصل گرم تابستان از دیگر دلایل محبوبیت این شهر است. 

این شهر دیدنی به خاطر جای دادن میراث ارزشمند جهانی در خود از ظرفیت قابل توجهی در گردشگری برخوردار است. در ادامه معروف‌ترین نقاط دیدنی این شهر را به شما نشان می‌دهیم.

آبشار عرب دیزج

گلهای زرد رنگ و طبیعت بکر آبشار عرب دیزج

آبشار عرب دیزج در بخش دشتک یا آواجیق چالدران در ۳۷ کیلومتری شمال‌غرب سیه‌چشمه در حاشیه روستای عرب دیزج قرار گرفته است. این آبشار دارای چشم‌اندازهای بسیار زیبا و غارهای طبیعی در اطراف کوه‌های مشرف به آبشار است که در نوع خود کم‌نظیر هستند. اگر علاقه‌مند به طبیعت هستید و برای گیاهان دارویی به چالدران سفر کرده‌اید، حتما از این آبشار طبیعی دیدن کنید.

مقبره شیخ صدرالدین

مجسمه طلایی مقابل مقبره شیخ صدرالدین

«شیخ صدرالدین» وزیر «شاه اسماعیل اول صفوی» بود که در جنگ چالدران کشته شد. جنگ چالدران جنگی بود که بین نیروهای «شاه اسماعیل اول صفوی» و «سلطان سلیم اول عثمانی» در سال ۱۵۱۴ میلادی رخ داد و طی آن غرب ایران که شامل آذربایجان، کردستان و عراق بود از ایران جدا شدند و عثمانی موفق شد که بر مناطق غربی کشور چیره شود. آرامگاه این وزیر رشید در حال حاضر یکی از جاذبه‌های گردشگری این شهر به شمار می‌رود.

غار چهل پله خضرلو

پله های قدیمی در ورودی غار چهل پله خضرلو

غار چهل‌پله در روستای خضرلو چالدران واقع شده و یکی از جاهای دیدنی استان آذربایجان غربی است. این غار که از دوره حکومت باستانی اوراتوری به‌جای مانده با نام «غار قلعه حیدری» نیز شناخته می‌شود. علت نام‌گذاری این غار به‌دلیل تعداد پله‌های رسیدن به آن است. در گذشته تعداد این پله‌ها بیشتر بوده که با گذشت زمان و فرسایش زمین، ۱۰ عدد آن‌ها از بین رفته و تنها ۳۰ پله باقی مانده است. در روزگاران قدیم از این غار به‌عنوان سرداب استفاده می‌شده و اهالی منطقه از پله‌های این غار پایین می‌رفتند و آب شرب مورد نیازشان را از غار با کوزه تهیه می‌کردند.

قره کلیسا

منظره عصرگاهی از قره کلیسا

قره کلیسا در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید است

قره کلیسا یکی از گنجینه‌های ارزشمند جهانی ثبت یونسکو و از جاذبه‌های گردشگری پرطرفدار چالدران است که در ۱۵ کیلومتری شمال شرق مرکز این شهر بنا شده است. این کلیسا از یک واقعه خونین در نخستین سال‌های ظهور مسیحیت بازمانده است. برخی مورخان و محققان می‌گویند که اشخاصی به نام «تاتائوس» و «بارتلمیوس» در سال ۴۳ میلادی برای تبلیغ دین مسیحیت راهی ارمنستان شده بودند و پس از پیوستن دختر پادشاه ارمنستان و ۵۰۰ نفر از مردم ارمنستان به این دین، این افراد توسط سربازان پادشاه قتل عام شده و اجسادشان در قره کلیسا دفن شده است.

ارامنه اعتقاد دارند که قره کلیسا نخستین کلیسایی در جهان است که پس از این حادثه ناگوار ساخته شده است. هر ساله در میانه تابستان مصادف با سالگرد وفات «تاتائوس مقدس» و شهدای آن زمان، ارامنه در قره کلیسا برای برگزاری آیین‌های خاص خودشان جمع می‌شوند.

دریاچه سد بارون

بازدیدکنندگان مقابل دریاچه سد بارون

سد بارون یکی از بزرگ‌ترین سدهای استان آذربایجان‌غربی است که روی رودخانه زنگمار در نزدیکی روستای بارون در چالدران احداث شده است. این سد که در جوار کلیسای معروف زور زور قرار دارد، از مناظر زیبا و دریاچه بی‌نظیر و بزرگی برخوردار است که برای ماهیگیری بسیار مناسب است.

تالاب ناور

گیاهان مردابی در کنار تالاب ناور

تالاب ناور از جمله ۳۰ تالاب ثبت شده در آذربایجان‌غربی است که هرساله میزبان پرندگانی نظیر درنای خاکستری، غازها، اردک‌ها، حواصیل، فلامینگو و پلیکان است.

کلیسای زور زور

کلیسای زور زور در کنار دریاچه

کلیسای زور زور از دیگر میراث ارزشمند جهانی ثبت یونسکو در چالدران است که با نام‌های «سورسور» و «مریم مقدس» نیز شناخته می‌شود. این کلیسا که در کنار سد بارون در شمال‌غرب قره‌کلیسا قرار گرفته و از اهمیت فرهنگی و تاریخی زیادی برخوردار است. کلیسای زور زور، کلیسایی صلیبی شکل است که بیشتر مانند یک نمازخانه کوچک است.

آرامگاه ساندوخت

معماری سنگی آرامگاه ساندوخت

مقبره ساندوخت، بنایی مکعبی شکل است که در حومه شهر چالدران در جنوب‌غربی قره‌کلیسا، روی بلندترین نقطه ارتفاعات شمالی درتادنوس قرار گرفته است. روایتی وجود دارد که می‌گوید این مقبره متعلق به دختر پادشاه ارمنستان است که به خاطر اعتقادات مذهبی خود به شهادت رسیده است.


پنجره
ارسال نظر
گردشگری به روایت تصویر
نگاه دوم
یادداشت
مناطق آزاد
داغ
پربازدیدها
آخرین اخبار