غذاهای بلژیکی و دستورپخت آنها هر آنچه را که از آشپزی میخواهید در اختیار شما میگذارند زیرا تهیه آنها به راحتی انجام میشود و علاوه بر این طعمی بهیاد ماندنی را در خاطر شما باقی میگذارد. بلژیک یکی از کشورهایی است که بیشترین تعداد رستوران را در خود دارد؛ اگرچه که غذاهای خانگی این کشور نیز برای بسیاری از توریستها شناخته شده هستند. در این نوشتار بهترین غذاهایی که میتوانید در بلژیک امتحان کنید را به شما معرفی میکنیم.
این غذا انواع مختلفی دارد و هر خانواده از نسلی به نسل دیگر آن را به شکل خاصی تهیه میکند؛ اگرچه که در کل با گوشت گاو پخته میشود و بههمراه نوشیدنیهای مختلف سرو میگردد. بلژیکیها بهطور کلی این خوراکی را با گوشت گاو، پیاز، نان، نمک، فلفل و سبزیجات تهیه و در کنار نوعی نوشیدنی غلیظ سرو میکنند. برخی از محلیها اما در تهیه آن از هویج، قارچ، گوشت پهلوی گوسفند، موسیر و حتی شکلات هم بهره میبرند. در تهیه این غذا باید مدت زمان زیادی مواد آن را در آب نمک نگه دارید و سپس مواد آماده شده را با صبر و حوصله بپزید. کاربناد فلمیند اغلب بههمراه سیبزمینی آبپز یا سرخ شده، سبزیجات، سالاد یا سوپ رشته سرو میگردد.
سول میونیق قدیمیترین خوراک ماهی بلژیکی است. این غذا در گذشته توسط شخصی به نام میونیق با سرخ کردن گوشت ماهی آرد و ادویه زده شده با مقدار کمی کره تهیه شده است بههمین دلیل پسوند میونیق در کنار نام آن بهکار برده میشود. بلژیکیها در تهیه این غذا از آبلیمو و جعفری خرد شده هم استفاده میکنند تا طعم بهتری را در آن ایجاد کنند. این خوراکی نیز بههمراه سیبزمینی سرخ شده، آبپز یا له شده سرو میشود.
این ترکیب غذایی را در منو رستورانهای زیادی پیدا نمیکنید اگرچه که بسیاری از بلژیکیها در خانه خود آن را تهیه میکنند. در کنار این خوراکی از یک نوع کاسنی فرنگی خاص و تند بهعنوان سالاد، پیشغذا یا جزیی از غذای اصلی استفاده میشود. اندیو و هم گارتین در واقع به نوعی خوراکی است که با اضافه کردن کاسنی فرنگی به پنیر محلی و گوشت رانی که بهمدت زیادی در آب جوشیده شده، تهیه میشود. این خوراکی نیز بههمراه سیبزمینی له شده سرو میگردد.
فیله آمریکایی را سفارش ندهید مگر زمانی که مطمئن باشید آن را بهصورت کاملا آبدار سر میز شما میآورند. این غذا درواقع گوشت ادویه خورده و قیمه شده گاو است که سرد سرو میشود. آشپزهای حرفهای بلژیکی در تهیه این خوراکی از ادویه و مواد مختلفی مانند پیاز خام یا ترشی شده، زرده تخممرغ، سس فلفلدار، کچاپ، خردل، جعفری، نمک، فلفل و گندم استفاده میکنند تا بهترین طعم را در آن ایجاد کنند. این خوراکی اغلب با نان یا به عنوان غذای اصلی با انواع ترشی سرو میشود.
هرساله بین ماههای سپتامبر تا فوریه (شهریور تا بهمن) در حدود 30 میلیون تن سیبزمینی سرخ شده و صدف رودخانهای در بلژیک خورده میشود. این غذا را اغلب با کره، خامه، جعفری، موسیر و دیگر انواع سبزیجات میپزند و بههمراه یک نوع نوشیدنی سر میز سرو میکنند. بلژیکیها اغلب سیبزمینی سرخ شده را با این نوع خوراکی میخورند.
استوئمپ (اشتومپ) یک غذای تمیز و ساده است که به راحتی تهیه میشود. این خوراکی را اغلب با مخلوط کردن پوره سیبزمینی با انواع سبزیجات مانند کاسنی فرنگی، کلم پیچ، پیاز، هویج، شلغم، اسفناج و گاهی در ترکیب با خامه یا شیر میخورند. با خوردن این غذا بههمراه گوشت ران گوسفند، گوشت گاو یا سوسیس در فصل زمستان هرگز احساس خستگی نمیکنید.
مارماهی با سس سبز یکی از مشهورترین غذاهای بلژیکی است که اغلب با صید مارماهی از رودخانه «شلت» (Scheldt) و پختن آن در کنار گیاهان رودخانهای تازه تهیه میگردد. سس این غذا از گیاهانی مثل جعفری فرنگی، سورل، نعناع، شاهی آبی، ریحان و آویشن تهیه میشود و باید در مراحل نهایی پخته شدن مارماهی به آن اضافه شود تا طعم گیاهان از بین نرود. بلژیکیها این غذا را اغلب با نان یا سیبزمینی سرخ شده سرو میکنند.
واترزوی یک نوع سوپ گوشت ماهی است که طرفدارن زیادی در بلژیک دارد و در اصل توسط ساکنین شهر «گنت» (Ghent) تهیه شده است. این غذا را در گذشته با گوشت ماهیهایی مانند کپور، اردک ماهی، مارماهی و ... تهیه میکردهاند اما امروزه بیشتر در تهیه آن از گوشت مرغ در کنار سبزیجاتی مانند هویج، تره فرنگی، سیبزمینی و مواد دیگری مثل تخممرغ، خامه و کره استفاده میشود. بلژیکیها این خوراکی را اغلب بههمراه نان سرخ شده فرانسوی میخورند.
کوفته قلقلی بلژیکی یک نوع غذای خانگی است که بلژیکیها آن را در انواع مختلفی میپزند و با سیبزمینی سرخ شده یا له شده سرو میکنند. در «فلاندرز» (Flanders) این غذا را در سس گوجه فرنگی سرخ میکنند در حالی که در «بروکسل» (Brussel) آن را در ترکیب با گوشت گاو، ادویه و نوعی شربت که از گلابی و سیب تهیه میشود، میپزند.
کلوچههای بلژیکی در سرتاسر جهان شهرت دارند. این محصولات در بلژیک در دو نوع کلی بروکسلی و لیژی دستهبندی میشوند. نوع بروکسلی قهوهای رنگ، نازک و به شکل مستطیل است و اغلب با شکر سفید، تکههای میوه، شکلات، خامه و ... تزیین میشود اما نوع لیژی به شکل مربع میباشد و ضخامت بیشتری دارد. این نوع کلوچه همانطور که از نامش پیدا است برای اولین بار در شهر «لیژ» (Liège) تهیه شده است. در نوع لیژی به جای شکر سفید در تزیین کلوچهها از شکر سوخته استفاده میشود.