گردشبان (gardeshban.ir) : بسیاری از معتبرترین و شیکترین رستورانهای دهلی نو تنها غذای هندی ارائه نمیکنند. در بین آنها میتوانید رستورانهایی با غذاهای ژاپنی ، ایتالیایی ، فرانسوی و حتی غذاهای چینی هم پیدا کنید. البته به هیچ عنوان نباید تجربه کردن غذاهای اصیل این کشور را از قلم بیندازید، زیرا سر زدن به دهلی بدون امتحان کردن تندوری مرغ معروفش امکان پذیر نیست. در این راهنما شما را با بهترین رستورانهای این شهر آشنا خواهیم کرد که بتوانید یک شکمگردی حسابی را تجربه کنید.
۱. دام پوک
«دام پوک» (Dum Pukht) یکی از مهمترین شاخصههای آشپزی «آوادی» (Awadhi) است. گوشت، گیاهان معطر و ادویهها را در قابلمهای در بسته میریزند و با یک خمیر میپوشانند. سپس این قابلمه را بر روی شعلهای بسیار خفیف به آرامی میپزند. این گوشت معمولاً با آب خودش پخته و در نهایت غذایی معطر و دلچسب میشود که غذای ویژه رستوران به شمار رفته و نامش را با آن به اشتراک میگذارد. اخیراً اینجا بهترین رستوران هند و یکی از پنجاه رستوران برجسته آسیا نام گرفته است. دام پوک کبابهای آرام پز و بریانیهایش را در یک سالن غذاخوری باشکوه آبی و نقرهای با لوسترهای کریستالی به مشتریان عرضه میکند.
۲. رستوران کریم
رستوران کریم از سال ۱۹۱۳ آشپزی آشپزخانههای امپراطوری مغول را به مشتریانش ارائه میکند و در دهلی شهرت قابل توجهی به دست آورده است. البته اخیراً چند شعبه جدید هم در نواحی دیگری افتتاح شدهاند. محل صد ساله این رستوران در نزدیکی «مسجد جامع دهلی» (Jama Masjid) در محله قدیمی، برترین مقصد شکمگردی برای امتحان کردن غذاهای مشهور بومی به شمار میرود. اگر دنبال یک تندوری مرغ حسابی بودید، میتوانید به اینجا سر بزنید.
۳. ایندین اکسنت
«ایندین اکسنت» (Indian Accent) در یک هتل کوچک واقع شده و رستورانی نوآورانه و غیرمعمول به شمار میرود. آشپز این رستوران «مانیش مهروترا» (Manish Mehrotra) غذاهای محلی را با غذاهای معاصر بینالمللی ترکیب کرده و آنها را به شیوهای غیر منتظره به مشتریانش ارائه میکند. در منو میتوانید غذاهای هیجانانگیزی را پیدا کنید که تجربه خوبی برایتان میسازند.
۴. موتی محل
«موتی محل» (Moti Mahal) در «دریاگنج» (Daryaganj) واقع شده و یکی از قدیمیترین رستورانهای باقی مانده دهلی محسوب میشود. این رستوران اندکی پس از استقلال هند در سال ۱۹۴۷ تأسیس شد و غذاهای لذیذی مانند تندوری مرغ، مرغ کرهای و کباب بورا را به عرصه رستورانها وارد کرد. اگر دنبال جایی عالی برای امتحان کردن این غذاها بودید میتوانید در فضای قدیمی و اصیل این رستوران با یک حیاط اندرونی و اتمسفری ساده آن را سفارش دهید. موتی محل با شعبههایی در اکثر شهرهای هند، به یک رستوران زنجیرهای بزرگ تبدیل شده است.
۵. بخارا
درست در کنار «دام پوک» یکی دیگر از پنجاه رستوران برتر آسیایی را پیدا میکنید: «بخارا» (Bukhara). در مقایسه با رستوران بسیار شیک دام پوک، بخارا کبابهای با شهرت بینالمللیاش را در یک سالن غذاخوری با کاشیهای سفالی و چوب به مشتریان ارائه میکند و نباید انتظار دیدن قاشق و چنگال داشته باشید. این رستوران در سال ۱۹۷۷ تأسیس شد و از آن زمان تغییر زیادی نکرده است.
۶. پنجابی بای نیچر
«پنجابی بای نیچر» (Punjabi by Nature) یکی دیگر از رستورانهای معروفی است که در نقاط مختلف دهلی شعبه دارد. همانطور که از نامش میتوانید حدس بزنید اینجا در طبخ غذاهای پنجابی تخصص دارد و از محبوبترین گزینههایش میتوان به ران بره کباب شده در تندور اشاره کرد. غذاهای این رستوران تجربه خوشایندی را برایتان رقم میزنند.
۷. اسپایس روت
«اسپایس روت» (Spice Route) طوری طراحی شده که گذار ادویهها از ساحل مالابار تا سریلانکا، بورما، تایلند و ویتنام را منعکس کند و منویی با غذاهای آسیایی را پیش رویتان میگذارد. یکی از گزینههای شاخص، خرچنگ سرخ شده با زنجبیل و قارچ به سبک تایلندی است. فضای داخلی لوکس سالنهای غذاخوری شامل نقاشیهای دیواری، صنایع دستی و تزئیناتی منعکسکننده فرهنگهای گوناگون کشورهای میان این مسیر میشود.
۸. داکشین
«داکشین» (Dakshin) در هتل شرایتون دهلی نو واقع شده و طیفی وسیع از غذاهای گوناگون جنوب هند را به مشتریانش عرضه میکند. البته این باور غربی که اکثر این غذا گیاهی هستند خیلی زود محو میشود، زیرا در بین این گزینهها میتوانید غذاهایی شامل گوشتهای گوناگون را ببینید. تمام مواد اولیهای که برای آمادهسازی غذاها استفاده میکنند، کاملاً اصیل و بومی بوده و اصالت جنوب هندی را حتی در آثار هنری روی دیوارها هم میتوانید ببینید.
۹. پیند بلوچی
«پیند بلوچی» (Pind Balluchi) در میان «پارک دیر» (Deer Park) واقع شده و مناظری خیرهکننده را به مشتریانش پیشنهاد میکند. از میان دیوارهای شیشهای اینجا میتوانید حیاتوحش را تماشا کنید و تجربهای شگفتانگیز داشته باشید. منوی رستوران شامل طیفی وسیع از غذاهای کبابی مغول و افغان شده و برای گیاهخواران هم گزینههای خوشمزهای در نظر گرفتهاند. در این رستوران برای هر نوع رژیمی چیزی پیدا میشود.
۱۰. ورک
رستوران «ورک» (Varq) در هتل تاج یکی دیگر از پنجاه رستوران برگزیده آسیایی بوده و غذاهای خیابانی سنتی هند را با غذاهای مدرنتر و به صورت تجربی ترکیب میکند. تمام این هیجانات را در سالن غذاخوری کاملی به سبک معاصر نوش جان خواهید کرد. آشپز این رستوران غذاهای قدیمی را با رویکردی جدید درست کرده و تجربه متفاوت و تکرار نشدنیای را برای مشتریان خود میسازد. از انتخاب اینجا پشیمان نخواهید شد.