گردشبان (gardeshban.ir) : یه ترشی خیلی قدیمی و معروف توی شیراز هست که بهش ترشی گلک می گن که معمولا همراه با موسیر ترشی می ندازن و بهش ترشی گلک موسیر می گن. اصل این ترشی متعلق به شهرستان کازرون در استان فارس هست.
ترشی گلک چیست؟
از غنچه های این گیاه هم ترشی درست می شه که به اسم capers توی دستورات آشپزی نام برده می شه. کارخانه های ایرانی هم این ترشی رو به نام خاویار گیاهی تهیه می کنند.
نام دیگر آن ترشی شپله ( ترشی هندوانه ابوجهل ) است. شپله گیاهی بوته ای است که در شهرهای غربی کشور از جمله کرمانشاه و همدان و… میروید .
این گیاه دارای خاصیت های زیادی است از جمله در درمان درد های مفاصل و کاهش چربی خون موثر می باشد و ضد تشنج و اسپاسم می باشد. به عنوان تحریک کننده و محافظ کبد می باشد و باعث بهبود عملکرد کبد می شود.
مواد لازم برای تهیه ترشی گلک
شپله به میزان دلخواه
آب به مقدار مورد نیاز
نمک به مقدار مورد نیاز
سرکه به مقدار مورد نیاز
آماده سازی: 20 دقیقه
زمان پخت: 20 دقیقه
مجموع زمان پخت: 40 دقیقه
طرز تهیه ترشی گلک:
ابتدا دم شپله را گرفته و آن را بشویید و برای مدت ۵ الی ۶ روز داخل آب جوشیده سرد شده و نمک قرار دهید و داخل یخچال نگه داری کنید. در طی این مدت هر روز آب نمک آن را عوض کنید. بعد از گذشت 6 روز شپله را از آب نمک خارج کنید. داخل قابلمه کمی آب ریخته و شپله را به آن اضافه کنید و آن را بچوشانید. بعد از به جوش آمدن آب آن را دور بریزید و این کار را برای اینکه تلخی شپله گرفته شود تکرار کنید. حواستان باشد که زیاد نجوشد چون باعث می شود ترشی گلک شما نرم شود.
حال شپله را روی صافی بریزید تا آب آن خارج شود یک ساعتی صبر کرده و شپله ها را در شیشه مخصوص ترشی ریخته و روی آن سرکه بریزید و چنانچه دوست داشتید کمی هم نمک اضافه کنید و در آنرا محکم کرده و در جای خنک و یا در یخچال نگهداری کنید بعد از بیست روز الی یکماه ترشی گلک شما آماده می شود .