گردشبان (gardeshban.ir) : شکر پلو شیرازی غذای سنتی و اصیل ایرانی است که بیشتر آن را برای مجالس بزرگ تهیه میکنند این برنج مجلسی بیشتر با گوشت و مرغ سرو میشود. شکر پلو از نذریهای محبوب ماه مبارک رمضان و محرم در شیراز محصوب میشود که معمولا آن را با خورشت قیمه میل میکنند.
کسانیکه طرفدار غذاهای شیرین مثل شیرینپلو هستند قطعا از این غذا استقبال میکنند. با این که این غذا را بیشتر برای مهمانیها تدارک میبینند، اما تهیه آن چندان مشکل نیست، در ادامه طرز تهیه شکرپلو خوشمزه شیرازی را با هم میخوانیم.
مواد لازم
برنج یک کیلوگرم
شکر یک کیلوگرم
روغن دو قاشق غذاخوری
خلال بادام و پسته به مقدار لازم
خلال نارنج یا پوست پرتقال به مقدار لازم
زعفران یک قاشق چایخوری
نمک و زردچوبه به مقدار لازم
گلاب یک پیمانه
برنج را از چند ساعت قبل در آب و نمک خیس کنید، برای دیدن طرز تهیه انواع برنج کته و طرز تهیه برنج آبکش روی لینکها کلیک کنید.
خلال نارنج را دو یا سه مرتبه در آب بجوشانید تا تلخی آنها گرفته شود.
خلال بادام و پسته را در مقدار کمی گلاب خیس کنید.
شکر را در ظرفی جداگانه با دو لیوان آب و گلاب بجوشانید تا شکر غلیظ شده و به صورت شیره در بیاید.
زعفران را با مقداری آب جوش مخلوط کنید و به شکر اضافه کنید. سپس مقداری روغن (حدود دو قاشق کافی است) به آن اضافه کنید.
برنج را روی حرارت بگذارید و مقداری زردچوبه به آن اضافه کنید، قبل از اینکه برنج به صورت کامل دم بکشد، آن را از روی حرارت بردارید.
برنج را داخل سینی بریزید و شیرهای که تهیه کردید را روی آن بریزید و خوب مخلوط کنید.
دوباره برنج را درون قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم گاز بگذارید تا دم بکشد.
خلالها را هم با کمی شهد شکر روی حرارت ملایم تفت دهید و بگذارید مدتی داخل آن بماند، پس از آنکه برنج به خوبی پخت و دم کشید، آن را داخل دیس بکشید و با خلالها تزیین کنید.