یونان کشوری مملو از مناظر باشکوه، بناهای تاریخی شاهانه و دریایی آبی و زلال است که در کنار سواحل شنی رنگارنگاش همانند بهشتی برای فرار از یکنواختی زندگی و ذخیرهای از خاطرات فراموش نشدنی به حساب میآید اما جذابیت تور یونان تنها مدیون سواحل زیبا و سرسبزی شگفت انگیزش نیست بلکه قسمتی از محبوبیت خود را در گرو غذاهای لذیذ شبه مدیترانهایش دارد. غذاهای اصیل یونانی سبکی شبیه به مدیترانهای دارند و در عین حال نشان از سلیقه خاص یونانی! از گیروس تند وسوسه انگیز گرفته تا شیرینیهای ترد خوشمزهاش، همه و همه به اندازه مناظرش مطبوع و دلپسند است. یونان به معنای واقعی بهشتی از غذاهاست.
در اینجا بعضی از غذاهای یونانی را به شما معرفی میکنیم که بدون شک قبل از آنکه پایتان را از یونان بیرون بگذارید باید حتماً امتحان کنید.
اسم عجیبی به نظر میآید! ولی دقیقاً همانی است که میخوانید. کسانی که گوشت و بادمجان دوست دارند حتماً از این غذا لذت زیادی میبرند، مخصوصاً اگر خوب پخته شده و با لایههای گوشتِ آغشته به پنیر پر شده باشد. موساکا در اصل نوعی کسرول (به غذاییهایی گفته میشود که در ظرفی به همین نام با دیوارههای بلند طبخ میشود) است که از لایههای بادمجان تشکیل شده و با گوشتی که با ادویه طعمدار شده پر شده و سطح رویی با سس «بشامل» که یک سس کرمی خوشمزه است و از کره، آرد، شیر، نمک و مقدار خیلی کمی جوزهندی تشکیل شده پوشیده میشود. حتی اگر یک گیاهخوار باشید میتوانید نمونههای بدون گوشت این غذا را هم سفارش دهید.
کجا بخورید: آتن! جایی که بهترین موساکا ها را سرو میکند، مثلاً رستوران «آلکاز تاورنا» در قسمت شمالی آکروپولیس یکی از بهترین هاست. همچنین در رستوران «گاد» میتوانید بهترین موساکای عمرتان را بخورید. در ضمن بچهها حتماً سالادهای رستوران گاد را خیلی دوست خواهند داشت.
یکی دیگر از غذاهای خوش طعم و لذیذ یونانی گل کدوی شکم پر است که مواد داخل آن را میتوانید به دلخواه خود از بین سبریجات، پنیر، گوشت و برنج سفارش دهید. برای طبخ آن را در خمیر مخصوصی میخوابانند و بعد از آن سرخ میکنند تا به خوبی طلایی شود. وقتی آن را زیر دندان خود حس کنید، تردی خمیر همزمان با نرمی گل داخل آن شما را کاملاً مقهور خود میسازد. حتماً امتحان کنید.
کجا بخورید: بهترین نوع آن را میتوانید در جزیره زیبای لزوس (Lesvos) بخورید. همه رستورانهای جزیره این سرخ شدهی حیرت انگیز را در منوی خود دارند و هر کدام طعم منحصر به فرد خود را به طبخ کلاسیک آن اضافه میکنند.
فسولدا یا همان سوپ لوبیای سفید بدون شک در هر آشپزخانه یونای پخته میشود ولی ظاهر ساده آن شما را به اشتباه نیندازد، طعمهای زیادی در این غذا دخیلاند و در واقع مجموعهای از سبزیجات تازه را در خود دارد. با وجود لوبیای سفید، روغنزیتون و سبزیجات انتخابی شما این سوپ نه تنها خوشمزه بلکه بسیار مقوی است. اگر میخواهید غذایی سالم و یونانی را تجربه کنید انتخاب این سوپ دلچسب کاملاً درست است، علاوه بر اینکه این سوپ غذای ملی یونانیها نیز به حساب میآید.
کجا بخورید: اگر یک یونانی را میشناسید بهترین انتخاب خوردن این سوپ در آشپزخانه ایشان است زیرا اصالت غذای خانگی را در رستوران پیدا نمیکنید؛ در غیر این صورت در تمام رستورانهای یونان این سوپ خوشمزه را میتوانید امتحان کنید.
سبزیجاتی مثل گوجهفرنگی تند و فلفلهای رنگی که با مخلوطی از برنج و گیاهان معطر پرشده باشند و با پنیر پوشیده، وقتی آنقدر بپزند که نرم شوند و پنیر رویشان آب شود غذایی دلپذیر خواهند بود به نام یمیستا! غذایی سبک و تازه که در عین حال شما را کاملاً سیر میکند.
کجا بخورید: جزیره سانتورین بهترین جایی است که میتوانید این غذا را هم در رستورانهای معروف و هم در رستورانهای کوچک محلی میل کنید.
به احتمال زیاد غذای موردعلاقهی ملوان زبل، اسپاناکوپیتا یا همان «پای اسفناچ»؛ ترکیبی است از اسفناچ، روغنزیتون و سبزیجات انتخابی شما که با پنیر و یک لایه خمیر فیلو پوشیده شده، آنقدر در فر پخته میشود تا به رنگ طلایی درآید سپس داغ و دهنسوز سرو شود.
کجا بخورید: نانوایی بوراز (Boras) در دهکده کارترادوس (Karteradhos) بهترین پای اسفناچی را که میتوانید بخورید سرو میکند، حتماً امتحان کنید.
ترکیبی ساده از ماست یونانی، خیار رنده شده و سیر، جادویی میآفریند به نام تزاتزیکی! برای لذت بردن از این خوردنی، آن را همراه با نان پیتا نوش جان کنید.
کجا بخورید: تزاتزیکی یکی دیگر از غذاهای اصیل یونانی است که میتوانید در هر رستورانی در یونان سفارش دهید و از انتخاب خود پشیمان نشوید.
غذایی نه چندان پرزرق و برق با طعمی فوق العاده! اصولاً بهترین غذاها سادهاند ولی بی همتا، این طور نیست؟ به هر حال پایه اصلی این غذا را برگهای سبز سبزیجات تشکیل میدهد که میتوانید آنها را به میل خود انتخاب کنید که اول آب پز میشوند، سپس روی آنها روغنزیتون، سرکه، آب لیمو، فلفل و نمک پاشیده میشود. «ساده و سالم» بهترین توصیف برای این غذاست.
کجا بخورید: تمام رستورانها و کافههای یونان خیلی سریع این خوشمزه را برایتان حاضر خواهند کرد.
دلما داکیا یا همان دلمه برگ مو، البته با ذائقه یونانی! حتماً دلمه برگ مو خوردهاید ولی شاید با دانه درخت کاج و گیاهان معطر یونانی تجربه جدیدی باشد! مطمئنیم که از حالا تصمیم دارید این دلمه متفاوت یونانی را تجربه کنید.
کجا بخورید: هرجایی که در یونان باشید، خصوصاً در آتن دلمههای خوبی نصیبتان خواهد شد.
لوبیای سبز بیشترین سهم را در این غذا دارد در کنار سبزیجاتی مثل پیاز، هویجهای کوچک و سیب زمینی و صد البته روغنزیتون.
کجا بخورید: اگر رستورانهای محلی پروس (Paros) را امتحان کنید بیشترین لذت را از این غذا خواهید برد.
یک فینگر فود اشتهاآور با پنیر و خمیر فیلو که اگر آن را با یک فنجان چای یونانی میل کنید کاملترین تجربه را از طعم آن خواهید داشت.
کجا بخورید: کافههای آتن بهترین تیروپیتی که میتواند وجود داشته باشد را سرو میکنند.
علاقهمندان به شیرینی، این کلوچههای عسلی-گردویی را که در دهان آب میشوند فراموش نخواهند کرد، مخصوصاً وقتی که مزهاش زیر دندانتان بماند. طعم واقعی یک کلوچه خوشمزه را تجربه خواهید کرد.
کجا بخورید: هر کافه و نانوایی در یونان این خوشمزه به تمام معنا را تازه و داغ برایتان سرو خواهند کرد.
اگر یک بار این پای را که با کاسترد و خمیر فیلو تهیه میشود امتحان کنید عاشقش میشوید. یک شیرینی مقوی، نرم و کرمی. برایش سر و دشت میشکنند. مطمئن باشید با یک عدد راضی نخواهید شد.
کجا بخورید: نانواییهای محلی یونان بهترین جایی هستند که میتوانید برای خوردن این شیرینی خوشمزه رویشان حساب باز کنید.
یک شیرینی اشتهاآور دیگر با خمیر فیلو که از دانههایی مثل بادام و گردو تهیه میشود که البته رویش دارچین میپاشند. یک شیرینی بینقص که رویش شربت زیادی میریزند و همراه با خامه سرو میکنند. چیزی فراتر از خوشمزه به نظر میرسد. این طور نیست؟
کجا بخورید: هرجایی در یونان که این باقلواها را بخورید اشتباه نکردهاید. مطمئن باشید.