gardeshban.ir

مخالفت هنرمندان صنایع دستی با برگزاری نمایشگاه شهریورماه

برخی از هنرمندان صنایع دستی با برگزاری نمایشگاه صنایع دستی که قرار است از اول تا هفتم شهریور ماه در تهران برگزار شود، مخالف هستند.
کد خبر: ۴۳۷۳۹
تاریخ انتشار : شنبه ۲۳ مرداد ۱۴۰۰-1400 May 23
گردشبان (gardeshban.ir) :
مخالفت هنرمندان صنایع دستی با برگزاری نمایشگاه شهریورماه

مدیرعامل شرکت مادرتخصصی توسعه ایران‌گردی و جهان‌گردی به تازگی از برنامه‌ریزی‌ها برای برگزاری سی‌وپنجمین نمایشگاه ملی صنایع‌دستی از یک الی هفت شهریور ۱۴۰۰ در صورت شرایط مناسب از نظر شیوع ویروس کرونا خبر داده است.

خشایار نیکزادفر گفته که بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده قرار است این نمایشگاه در تاریخ یادشده برگزار شود، اما با توجه به تاکید ستاد ملی مقابله با کرونا در خصوص برگزار نشدن نمایشگاه در شرایط قرمز کرونایی، در صورت تداوم وضعیت قرمز، برگزاری این نمایشگاه به تاریخ دیگری موکول خواهد شد.

او اضافه کرد: با این حال به‌منظور تسریع در فرآیند برگزاری نمایشگاه در شرایط نرمال از نظر شیوع ویروس کرونا، ثبت نام از هنرمندان ۳۱ استان کشور در حال انجام است و چهار سالن برای برگزاری این نمایشگاه در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران در نظر گرفته شده است.

مدیرعامل شرکت مادرتخصصی توسعه ایران‌گردی و جهان‌گردی، خاطرنشان کرد: آنچه مسلم است در شرایط قرمز کرونایی امکان برگزاری نمایشگاه نداریم، اما چنانچه در زمان برگزاری نمایشگاه (یکم الی هفتم شهریور) وضعیت کرونا نارنجی یا زرد باشد، بازهم پروتکل‌های بهداشتی به‌طور کامل رعایت خواهد شد، به‌گونه‌ای که بازدیدها کنترل شده است، تمام افراد تب‌سنجی می‌شوند و داشتن ماسک و رعایت فاصله اجتماعی از الزامات حضور در این نمایشگاه است.

سی‌وپنج مین نمایشگاه ملی صنایع‌دستی همزمان با نمایشگاه فرش دستباف برگزار خواهد شد به طور حتم همزمانی این دو نمایشگاه باعث افزایش مخاطبان نمایشگاه خواهد بود که این اتفاق با وضعیتی که اکنون کشور دچارش شده بسیار متفاوت خواهد بود.

در حال حاضر برخی از هنرمندان با برگزاری نمایشگاه و واریز وجه برای ایجاد غرفه مخالف هستند آنها حتی در فضای مجازی و گروه‌های جمعی خود این مخالفت را به صورت عمومی‌تر مطرح کرده‌اند. برخی نیز در تردد هستند که آیا برای نمایشگاه ثبت نام انجام دهند یا نه و اینکه شرایط کشور در شهریور ماه چه تغییری خواهد داشت.

حمید ناصری از هنرمندان صنایع دستی است که به خبرنگار مهر می‌گوید: امسال با توجه به برگزاری مراسم ایام محرم پیش بینی می‌شود که وارد پیک دیگری از شیوع ویروس خواهیم شد بنابراین از الان مشخص است که این نمایشگاه نیز مانند نمایشگاه بهاره برگزاری نخواهد شد. از سویی سال گذشته اعلام کردند که در کنار نمایشگاه گردشگری، نمایشگاه صنایع دستی نیز به صورت مجازی برگزار می‌شود ولی ما هیچ وقت ندیدیم که این نمایشگاه مجازی چطور برگزار شد!

اکبر رمضان زاده نیز از هنرمندان قالی باف است که هر سال در نمایشگاه صنایع دستی شرکت می‌کند او نیز به خبرنگار مهر می‌گوید: در تردید هستم که شرکت کنم یا نه اگر شرکت نکنم و نمایشگاه برگزار شود، از غافله عقب می‌مانم اما اگر برگزار نشود، هم از پولم گذشته‌ام چون می‌دانم که دیگر به این زودی ها پولم را برنمی گردانند. بهتر است که این نمایشگاه اصلاً در این شرایط برگزار نشود هر چند که ما هیچ فروشی در این مدت نداشته‌ایم. ولی تجربه ثابت کرده که برگزاری چنین نمایشگاهی در چنین شرایطی به صلاح نیست.

از طرف دیگر هنرمندانی که در فضای مجازی مخالفت خود را با برگزاری نمایشگاه اعلام کرده‌اند فهرستی از فروش غرفه‌های نمایشگاه را منتشر کردند که نشان می‌دهد از اکنون برای اجاره غرفه‌ای در نمایشگاه طبق تعرفه مصوب نمایشگاه بین‌المللی ایران، ۲۸۹ هزار تومان تعرفه واگذاری هر متر مربع از فضای سرپوشیده نمایشگاه بدون تجهیزات در یک دوره هفت روزه است. تعرفه اپلیکیشن نمایشگاه برای هر شرکت نیز ۴۲۵ هزار تومان و برای خدمات عمومی به ازای هر مترمربع فضای پوشیده ۸۸ هزار و و۷۹۰ تومان در نظر گرفته شده است.

هر کدام از هزینه‌های واگذاری فضا در نمایشگاه بدون تجهیزات، هزینه اپلیکیشن، خدمات عمومی؛ امکانات اختصاصی، غرفه بندی استاندارد، و.... متفاوت است.

این هنرمندان همچنین در نامه‌ای نوشته‌اند که ظاهراً برخی از این عزیزان یا در این کشور زندگی نمی‌کنند یا کلاً رسانه‌های جمعی را تحریم کرده‌اند زیرا با نیم نگاهی به اخبار جاری کشور مشخص می‌شود که پیک پنجم کرونا تمامی کشور را درگیر کرده و روزانه جان بسیاری از آحاد ملت را می‌ستاند، حال با چه منطقی معاونت صنایع دستی کشور برای برگزاری چنین نمایشگاهی برنامه‌ریزی کرده و فراخوان صادر کرده است.

البته ناگفته نماند بسیار جای تعجب و سوال دارد در شرایطی که صنعتگران و هنرمندان در دو سال گذشته تمامی نقدینگی خود را صرف خرید و تولید محصول کرده‌اند و اکنون گرفتار پرداخت اقساط بانک‌ها بوده و از سوی دیگر تأمین هزینه‌های معیشت یومیه خود هستند چگونه می‌توانند هزینه‌های بالای اعلامی از سوی برگزار کننده را تأمین کنند. بنابراین این هنرمندان زمان برگزاری نمایشگاه ر غیرکارشناسی و نامناسب ارزیابی کرده و هزینه‌های برآورد شده توسط مجریان آن را نیز ناعادلانه دانسته و برگزاری نمایشگاه را اتلاف منابع می‌دانند.
پنجره
ارسال نظر
گردشگری به روایت تصویر
نگاه دوم
یادداشت
مناطق آزاد
داغ
پربازدیدها
آخرین اخبار