گردشبان (gardeshban.ir) : مَنسَف (Mansaf) یکی از انواع غذاهای عربی میباشد. در واقع منسف غذای محلی اردن است، اما در سایر شهرهای عربی، چون فلسطین، سوریه، عربستان و… نیز معروف است و طبخ میشود. این غذا با گوشت قرمز تهیه شده و جزو غذاهای محبوب مردم اردن است.
منسف یکی از غذاهای اصیل مردم عرب است که جزو سنتهای کهن عربی و خاص اعیاد بزرگ، چون عید فطر طبخ و سرو میشود. در واقع دلیل این نام گذاری غذا نیز به روش سرو آن برمی گردد که در ابتدا در سینیهای بزرگ که به آن منسف میگفتند، غذا ریخته میشد و بین مهمانان برای افطار و یا روزهای اعیاد تقسیم میشد.
این غذای لذیذ اردنی را میتوانید به همراه پلو خوشمزه و زعفرانی سرو نمایید. البته مواد اصلی برای طبخ این غذای عربی، گوشت بره است که با استفاده از سایر مواد، مزه دار شده و ترکیب میشود. اندازه مواد گفته شده در این دستور تهیه برای ۴ نفر میباشد. اما اگر شما قصد آماده و طبخ این غذای عربی را برای مهمانی و دورهمیهای خاص خود دارید تا تنوعی نیز بدهید، به میزان تعداد مهمانان خود، میتوانید مواد اولیه را تغییر و افزایش دهید.
مواد لازم
گوشت قرمز: ۳۰۰ گرم
پیاز متوسط: ۱ عدد
تخم مرغ: ۱ عدد
ماست: ۱۰۰ گرم
کره: ۱۰۰ گرم
نمک و فلفل قرمز: به میزان لازم
مراحل پخت
ابتدا گوشتها را خرد کرده و در قابلمه به همراه کمی کره آب شده، کاملا سرخ کنید.
سپس ادویهها را اضافه و کمی آب در قابلمه بریزید و بگذارید تا گوشتها با حرارت متوسط کاملا بپزند.
پیاز را نگینی خرد کنید و به ظرف اضافه کنید.
در یک ظرف دیگر ماست را ریخته و بر روی حرارت متوسط بگذارید.
بعد از چند دقیقه نمک و تخم مرغ را به ماست اضافه و مخلوط کنید.
حالا شعله را خاموش و مخلوط ماست را به ظرف گوشت اضافه کنید.
بعد از یک ربع دیگر، اجاق گاز را خاموش کنید.