آفریقای جنوبی، در کنار دریا قرار دارد و مدتهای زیادی، مستعمره بودن را تجربه کرده و به همین دلیل، غذاهایش از کشورهای مختلفی مثل هلند ، مالزی و فرانسه نیز تأثیر گرفته است. در ادامه، لیستی از غذاهای معروف آفریقا جنوبی را برای شما تهیه کردهایم تا بیشتر با آنها آشنا شوید.
۱. بیلتانگ
پرطرفدارترین اسنک پُر ادویهی آفریقایی، «بیلتانگ» (Biltong) است که شباهتهای زیادی به گوشت خشک شدهی آمریکایی دارد؛ با این تفاوت که به آن اندازه شیرین نیست و در نمک خوابانده میشود. این اسنک، انواع گوناگونی دارد. برای مثال میتوانید بیلتونگ مرغ را نیز سفارش دهید.
۲. کوک سیسترز
«کوک سیسترز»، (Koeksisters) نام غذای سبکی است که با سرخ کردن خمیر مخصوصش آماده میشود و معمولاً آن را با چایی سرو میکنند که با مزهی شیرین کوک سیسترز کاملاً جور در میآید. لایههای رویی این غذا، تُرد و طلایی رنگ، اما داخلش مثل دونات نرم و بسیار چسبنده است. معمولاً به کوک سیسترز، شربت شکر هم اضافه میکنند که شیرینی آن را دو برابر میکند و بهترین نوشیدنی همراهش، همان چایی میباشد.
۳. میلک تارت
از بین مردم آفریقای جنوبی، خیلی کم پیش میآید که کسی به «میلک تارت» (Milktart) علاقه نداشته باشد. میلک تارت، نوعی دسر است که شباهت زیادی به پای دارد. لایهی رویی آن، مزهی شیرینی دارد و خامهی داخل آن، از آرد، تخم مرغ، شکر و شیر درست میشود. این دسر پرطرفدار را میتوانید در بیشتر سوپرمارکتها تهیه کنید. البته بیشتر مردم محلی، از دستور پخت مخصوص خودشان برای درست کردن این دسر استفاده میکنند.
۴. بوروورس
«بوورِوُرس» (Boerewors)، به معنی «سوسیس کشاورزان»، نوعی سوسیس است که از گوشت گاو چرخشده درست میشود. ترکیب آن را ادویهجات و سبزیجاتی مثل گشنیز، میخک و جوز هندی دربرمیگیرد که مزهی منحصر به فردی به آن میدهد. البته برای پخت بوورورس اصیل، باید حداقل از 90% گوشت در مواد آن استفاده کرد. خیلی از مردم محلی دوست دارند که خودشان این سوسیس را بپزند و گوشتشان با گوشتی که در کبابیها استفاده میشود، فرقی ندارد.
۵. بوکومز
«بوکومز»، (Bokkoms) نام یک اسنک معروف آفریقایی است که امکان دارد به مزاج همه جور درنیاید. این ماهیهای کوچک را از سواحل غربی آفریقای جنوبی میگیرند و زیر نور خورشید، خشک میکنند؛ سپس به آن نمک میزنند و به عنوان اسنک استفاده میکنند که در آن صورت، به آن بیلتونگ ماهی گفته میشود. اما میتوان از آن در غذاهای دیگری مثل پاستا و سوپ نیز استفاده کرد.
۶. پودینگ ملوا
«پودینگ ملوا» (Malva Pudding) شبیه یک غذای هلندی است که در پختش از مربای زردآلو استفاده میشود. این غذای خوشمزه، ترکیبی اسفنج مانند و طعم کاراملی دارد. وقتی آن را از فر بیرون میآورند، رویش را با یک سس خامهای میپوشانند که نتیجهاش میشود یک دسر چسبنده که شبیه کیک است. پودینگ ملوا، طرفداران زیادی میان مردم آفریقای جنوبی دارد و آن را با کاستارد داغ یا بستنی وانیلی صرف میکنند.
۷. وت کوک
«وت کوک» (Vetkoek) به معنی «نان چاق»، نوعی نان خمیریِ سرخشده است و طرفداران خاص خودش را دارد. این غذا به یک غذای هلندی شباهت دارد و میشود آن را همراه ادویهجات و شیرینیجات یا ترشی «چات نی» میل کرد.
۸. چاکالاکا
برای پخت «چاکالاکا» (Chakalaka)، سبزیجات مختلفی مثل هویج، پیاز، گوجه و فلفل را با هم ترکیب میکنند. این غذا معمولاً پر ادویه و تند است و میتوانید آن را همراه غذاهای کبابشده، به عنوان غذای جانبی نوش جان کنید. معمولاً چاکالاکا را همراه با بوورورس میخورند که ترکیب خوشمزهای میشود.
۹. بوبوتی
«بوبوتی» (Bobotie)، با گوشت تکه شدهی ادویه دار و چاشنی تخم مرغ پخته میشود و غذای مناسبی برای شام به حساب میآید. در پخت سنتی آن، کشمش و انگورِ بدون دانه نیز به آن اضافه میکنند. بوبوتی شبیه نوعی غذا در مالزی است و مزهی شیرینی دارد. همچنین، معمولاً در پختش از پودر کاری، زردچوبه و بادام هم استفاده میکنند.
۱۰. پات چیکوز
مردم آفریقای جنوبی، «پات جیِکوز» (Potjiekos) را داخل یک دیگ چدنی گرد، روی کوره میپزند. روش سنتی پخت آن، به این شکل است که از گوشت و سبزیجات استفاده میشود. اما امروزه، مواد آن را به شکلهای مدرن و مختلفی با هم ترکیب میکنند. پات جیکوز، بهترین گزینه برای زمانی است که میخواهند برای جمعیت زیادی غذا درست کنند.