خوردن وعده صبحانه در رستورانهای آنتالیا قطعا یکی از بهترین تجربههای سفر به این شهر ترکی است. اگر به ترکیه سفر کرده باشید یا با فرهنگ این کشور کمی آشنا باشید حتما از اهمیت وعدهی صبحانه در ترکیه و محبوبیت صبحانههای ترکی باخبر هستید. آیا میدانید بهترین صبحانههای ترکی را در کدام رستوران های آنتالیا میتوان خورد؟
در کشور ترکیه، یک صبحانهی سالم و خوشمزه که از بهترین محصولات محلی تشکیل شده باشد، از اهمیت بسیاری برخوردار است. شهر تابستانهی آنتالیا با این وعدهی مهم که یکی از سنتهای غذایی ترکیه محسوب میشود بیگانه نیست. انواع پنیرها، گوجهفرنگیهایی که از باغ چیده شدهاند و چای ترکی در طبیعت زیبای روبه دریا یک وعده صبحانه ترکی را توصیف میکنند.
رستوران چاکیلار (Çakırlar) قطعا یکی از بهترین مکانهایی است که در سفر به آنتالیا میتوانید برای صرف صبحانه به آنجا سر بزنید. این رستوران، کوی کاوالتیسی (Köy Kahvaltısı) یا صبحانهی روستایی سرو میکند.
این صبحانهی مفصل برای تمام روز شما را سیر نگه میدارد. صبحانهی روستایی از انواع پنیر، زیتون، مارمالاد، گوجهفرنگی تازه، فلفل و گُزلِمه (gözleme) تشکیل شده است. گزلمه نوعی خمیر سرخشده است که با مواد مختلف پر میشود. این صبحانهی روستایی را میتوانید در باغ زیبای رستوران میل کنید.
یکی دیگر از رستورانهای معروف آنتالیا که میتوانید بورِک (börek) خوشمزهی ترکی را در آن امتحان کنید رستوران بورِکی تِوفیک (Börekçi Tevfik) است. بورک نوعی خمیر یا نان شیرینی است که با مواد مختلفی پر میشود.
این رستوران از زمان تاسیسش در دههی ۱۹۳۰ تغییر چندانی نکرده است. در رستوران بورک توفیک میتونید انواع بورک را سفارش دهید. خمیرهای دستساز استفاده شده در بورکهای این رستوران بهصورت کاملا حرفهای تهیه شده است.
از پنیر لُر (Lor) و پنیر سفید با جعفری، گوشت چرخکرده گرفته تا بورکهای معروف و شیرین که با پودر قند تزئین میشوند، بورکهای خوشمزهی زیادی در این رستوران سرو میشوند تا به شما در شروع یک روز عالی و پرانرژی کمک کنند.
در رستوران سِوگی چیفتلیگی (Sevgi Çiftliği) به معنای مزرعه عشق، میتوانید یک صبحانهی سنتی را در محیطی آرامشبخش و پر از عشق میل کنید. در این رستوران مرغها و اردکها آزادانه در محوطه گردش میکنند و میزها در زیر سایهی درختان چیده شدهاند.
همانگونه که انتظار میرود صبحانهی این رستوران مانند دیگر صبحانههای ترکی از انواع پنیر، زیتونهای خانگی، عسل، سرشیر و خامه، تخم مرغ محلی با سوسیس، انواع شیرینیها و خوراکیهای خوشمزهی دیگر تشکیل شده است.
یکی دیگر از پیشنهادهای ما برای صرف یک صبحانه خوشمزه ترکی در آنتالیا باغ رستوران ساکینلر (Sakinler) است. این رستوران برای سرو گزلمههای فوقالعادهاش شهرت دارد. میتوانید در یکی از کابینهای چوبی خصوصی یا در باغ بنشینید و پیشخدمت را تماشا کنید که میز شما را با بشقابهای کوچکِ پنیر، زیتون، گوجهفرنگی، تخممرغ، شیرینی، مارمالاد و انواع خوراکیهای خوشمزه پر میکند.
سعی کنید فریب نام عجیب و غریب این کافه را نخورید؛ کافهی دِ بیگ مَن (The Big Man) در لارا (Lara) تنها رستورانی است که میتوانید در آنجا صبحانهی خود را رو به منظرهی دریا میل کنید. در این کافه از صبحانه سنتی ترکی شامل انواع پنیر، مغزها، میوههای خشکشده، سالاد خیار و گوجهفرنگی، سرشیر و خامه، عسل، زیتون و چندین نوع خوراکی خوشمزهی دیگر لذت ببرید. منظرهی دریای آبیِ آنتالیا و کوههای باشکوه دوردست، زیبایی این کافه را دوچندان میسازند.